Beställ hem nyttiga veganska matlådor 2024: Proteinrika färdigrätter från Träningsmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Träningsmat.

Antalet matkassar och färdiga matlådor som är helt veganska är begränsat, men Träningsmat  erbjuder ett näringsriktigt och smidigt alternativ. Maten är speciellt framtagen för att passa dig som tränar eller har en aktiv livsstil.

Vegansk mealprep hem till dörren, logo för träningsmat

Vad är Träningsmat?

Träningsmat Logo

Träningsmat ger dig möjlighet att få helt färdiga matlådor levererade ända hem till dörren.

De har fyra olika alternativ för prenumerationer, där du kan välja mellan klassiska matlådor, low carb, matlådor med mindre än 500 kcal och helt veganska matlådor – alla framtagna för att ha ett högt näringsinnehåll med mycket protein och bra råvaror.

Genom att använda dig av Träningsmats tjänst kan du alltid ha tillgång till bra mat, även om du själv inte hinner eller orkar laga mat. Det enda du behöver göra är att värma maten. Varje portion är förpackad för sig i lådor som går att ställa i mikron. Det gör att maten är smidig både att äta hemma och ha med till jobbet eller skolan.


Vilket utbud har Träningsmat för veganer?

Bland Träningsmats fyra alternativ är ett helt veganskt. Det gör att du kan prenumerera på helt färdig mat som passar för dig som är vegan eller vill testa att äta vegansk mat.

Vegansk matlåda, träningsmat.se
Exempel på en vegansk matlåda. Bild från Träningsmat.se

För varje vecka tar de fram fem olika måltider, och för att du inte ska tröttna på måltiderna är det ett rullande schema med olika rätter olika veckor. Under en vecka har två av de veganska rätterna sojaprodukter som proteinkälla medan tre rätter har linser, böner eller andra baljväxter.

Skulle du vara allergisk mot nötter eller inte tåla gluten kan du ange det och då får du bara rätter du tål. En liten nackdel är att det då kan bli färre olika rätter på en vecka, även om du får lika många måltider. Ibland finns det dock en gluten- eller nötfri version av rätten och då kan du få lika många olika rätter.

Hur många portioner du vill ha på en vecka bestämmer du själv, du kan välja på mellan 5 och 30 matlådor. Hur många portioner du får av varje rätt beror på hur många matlådor du beställer. Fler matlådor ger dig fler portioner av varje rätt.

Fördelar med att beställa från Träningsmat

Den största fördelen är att du får helt färdig mat, så du kan mycket lätt få i dig näringsriktig och varierad kost utan att behöva anstränga dig. Allt levereras ända hem till dörren och det enda du behöver göra är att värma maten. Vilka rätter du får varierar.

Måltiderna är noga balanserade och näringsvärdet är uträknat, så om du till exempel vill gå ner i vikt eller vill hålla koll på vad du äter för träningens skull behöver du själv inte anstränga dig genom att räkna och mäta maten, det är redan gjort. Färdig mat ger dig också möjlighet att hitta nya rätter som du inte själv brukar laga eller äta, så det kan fungera som en inspiration.

Upplägget Träningsmat använder är också en fördel. Du får billigare pris ju fler portioner du beställer för en vecka, och prenumerationen löper på utan att du behöver göra något. Skulle du behöva pausa en viss vecka är det inga problem och om du vill avsluta prenumerationen är det lätt att ordna på hemsidan. Det finns ingen bindningstid.

Hur fungerar tjänsten?

Du väljer ut vilka matlådor du vill ha på hemsidan. Är det vegansk mat du är intresserad av väljer du det veganska alternativet. Efter det bestämmer du hur många portioner du vill ha per vecka. Om du inte vill prenumerera kan du välja att göra en engångsbeställning, men då tillkommer en extra kostnad. När du gjort dina val går du till kassan där du fyller i adress, kortuppgifter och liknande.

Träningsmat kan leverera till Stockholm, Göteborg, Skåne och Blekinge. Företaget är i en tillväxtfas och kommer sannolikt erbjuda leverans till större delar av landet inom kort. Du kan söka på ditt postnummer för att se om de levererar dit du bor.

För de flesta adresser kan du välja om du vill ha maten levererad på söndagar eller måndagar, och då gör du ditt val i kassan. I vissa områden sker leveransen bara en gång per vecka och då går det inte att göra något val.

När beställningen klickats iväg är det bara att vänta. Ett par dagar innan leveransen får du ett meddelande med ungefärlig leveranstid. När körningen sen påbörjats kan du följa den och se hur nära chauffören är. Leveransen sker hem till dörren. Skulle du inte kunna vara hemma kan du välja att maten ska lämnas utanför. Det går också att få mat levererad till en annan adress än din hemadress.

När maten kommit ställer du den i kylen eller lägger den i frysen tills det är dags att äta. Lådorna går bra att använda både i frys och mikro, och maten är helt färdig och behöver bara värmas.

Har du valt att starta en prenumeration kommer maten en gång i veckan tills du väljer att avsluta. Det finns ingen bindningstid, så du kan avsluta när du vill. Det går också att ta paus en vecka om du till exempel ska vara bortrest eller av någon annan anledning inte vill ha leveransen.

Exempel på veganska måltider hos Träningsmat

 • Stekta majsbiffar med sojafärs, serveras med potatis och grönsaker
 • Linsgryta med kokosmjölk, serveras med ris
 • Vegansk bolognese med sojafärs, serveras med pasta
 • Vegansk Bourguignon
 • Kikärtsbiffar med ris
 • Vegansk kalops som serveras med potatis
 • Vegansk tacolåda, serveras med ris och grönsaker
 • Tandoorigryta med röda linser, serveras med ris
 • Göttbullar av sojafärs, serveras med potatis, ärtor och lingon
 • Pulled Oumph med potatis
 • Kikärtsarrabiata som serveras med pasta

All mat från Träningsmat är framtagen och tillagad av kockar, som är noga både med smak och näringsinnehåll. Den ambition Träningsmat har är att maten ska innehålla mycket protein, ha bra kolhydratkällor och mycket grönsaker.

Hur ser näringsvärdena / makrofördelningen i de veganska matlådorna?

Tittar man på ett genomsnitt innehåller de veganska matlådorna från Träningsmat 663 kcal per portion.

 • Mängden protein är 38 g
 • Mängden kolhydrater 89 g
 • Mängden fett 11 g

Anledningen till att mängden kolhydrater är såpass hög är att både baljväxter och grönsaker innehåller mycket kolhydrater.

Sammanfattning

 • Träningsmat erbjuder mat för dig som tränar – helt veganskt alternativ finns
 • Fem olika rätter varje vecka, välj själv hur många portioner
 • Noggrann beräkning av näringsvärdet är redan gjord
 • Maten är packad i lådor som går att mikra eller använda i frysen
 • Ingen bindningstid, ta paus eller avsluta prenumerationen när du vill
 • Leverans hem till dörren
 • Möjlighet att beställa om du bor i Stockholm, Göteborg, Skåne eller Blekinge