Bästa veganska hårtreatment 2024: Hårinpackningar för alla hårtyper

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ha torrt och slitet hår kan kännas väldigt trist. Håret kan dessutom bli svårt att kamma eller att forma till den frisyr du vill ha. Med en bra behandling eller hårinpackning kan problemen minska – och ibland försvinna helt.

Behandlingarna har återfuktande, reparerande och vårdande egenskaper som gör att ditt hår både kan må bra och se bra ut igen. Vill du hålla dig till helt veganska alternativ är det inget problem, det finns gott om hårtreatments att välja mellan.

Här tipsar vi om våra favoriter bland de veganska hårinpackningarna!

Olika produkter för vegansk hårinpackning

Vilken vegansk treatment / hårinpackning är bäst i test?

Ett av våra favoritbrands just nu är Hairlust. De är ett nordiskt varumärke med en helt vegansk produktlinje med hårprodukter av toppkvalitet. Deras hårinpackningar, eller hårmask, finns i varianter för de flesta hårtyper. Ett måste att kolla in!

✅ Toppmärke inom vegansk hårvård

Veganska Hairlust hårinpackningar för olika hårtyper, fria från parabener och sulfater.

En annan fin och mycket skonsam produkt som vi fastnat för är Idun Minerals Leave-in treatment. Vitaminberikad och full av nyttigheter som varsamt återställer hårbotten och skadade celler.

✅ Skonsam mot hårbotten

Idun Minerals Leave-in Hair & Scalp Treatment i en 100 ml grön flaska.

Slutligen måste vi även nämna Olaplex hårtreatmentprodukter. Detta är ett mycket högt ansett märke internationellt, med en helt vegansk serie för hårvård. Vi älskar deras No.3 Hair Perfector som verkligen lyfter och ger liv åt torrt och skadat hår!

✅ Internationell storsäljare

Olaplex No.3 Hair Perfector i 100 ml flaska för hårreparation hemma.

Fler hårinpackningar med helt veganskt ursprung hittar du längre ned i artikeln!

Se även våra köpguider till veganska schampon och vårdande balsam!

Lista på veganska hårinpackningar och hårtreatments

Nedan kan du läsa mer ingående om alla olika hårinpackningar vi tittat närmare på. Samtliga är veganska och utmärkta alternativ, värda att prova om de passar din hårtyp.

Hairlust hårinpackningar

Veganska Hairlust hårinpackningar för olika hårtyper, fria från parabener och sulfater.

Hairlusts sortiment av hårinpackningar erbjuder en omfattande behandling för olika hårtyper, alla med en veganvänlig formula. Varje produkt i deras linje är noggrant formulerad utan hårskadliga kemikalier som parabener, silikoner, mineralolja och sulfater.

Curl Crush™ Hair Mask är en djupverkande behandling designad för lockigt hår, rik på ekologiska ingredienser som ger styrka och glans. Med en balanserad mix av protein och fukt, reducerar denna mask effektivt friss och förebygger skador, vilket gör lockarna starka och väldefinierade.

Enriched Blonde™ Silver Hair Mask adresserar behoven hos blont och grått hår, genom att eliminera oönskade varma toner samtidigt som den återfuktar och reparerar. Dess förmåga att bygga upp svaga hårfibrer gör den idealisk för skadat hår, som ofta är ett resultat av färgning eller blekning.

Moisture Hero™ Hair Mask hanterar torrt och törstigt hår med sin djupt återfuktande formula. Den förstärker hårets yttre lager och låser in fukten, vilket leder till långvarigt mjukt och glansigt hår.

Protein Repair™ Hair Mask tillhandahåller nödvändig proteinförstärkning för skadat och svagt hår. Genom att applicera denna inpackning kan man minska uppkomsten av kluvna toppar och förbättra hårets övergripande styrka och hälsa.

Split Fix™ Hair Mask är den ultimata lösningen för dem som vill motverka kluvna toppar och skadade hårstrån. Denna inpackning ger intensiv näring och stärker håret från rot till topp, vilket hjälper till att främja en hälsosam hårväxt.

Hairlusts hårinpackningar levererar genomgående näring och skydd, samtidigt som de stödjer en hälsosam hårtillväxt och -struktur. Dessa produkter är en berikande behandling för hår som kräver extra omsorg, och erbjuder en naturlig och etisk hårvårdsregim.


Olaplex Hair Perfector Treatment No.3 100 ml

Olaplex No.3 Hair Perfector i 100 ml flaska för hårreparation hemma.

Från Olaplex kommer Hair Perfector Treatment No.3. Det är en av deras mest populära behandlingar, som tar hand om håret på djupet. Behandlingen kan reparera hår som blivit slitet och skadat, samtidigt som hårets naturliga keratin skyddas.

Hårets utseende blir på det sättet starkare och friskare. En fördel är att  Hair Perfector Treatment No.3 är färgbevarande, så har du färgat håret kommer behandlingen inte påverka färgen.

Du använder behandlingen i tvättat hår efter att du handdukstorkat det. Låt Hair Perfector Treatment No.3 verka i minst 10 minuter. Det finns ingen övre tidsgräns, så vill du ha maximal effekt kan du låta behandlingen sitta i över natten. Du sköljer ur den med vatten och efter behandlingen använder du balsam.

Varumärket Olaplex har funnits sen 2014 och de använder sig av en unik formula som gör att produkterna kan reparera och bygga upp ditt hår. Resultatet blir ett välmående, starkt och glansigt hår. Olaplex erbjuder produkter som fungerar för alla hårtyper och färger, och du kan använda dem även om du till exempel har färgat eller blekt håret.

De fungerar också bra om du använder plattång eller andra värmeverktyg. Olaplex är inte bara namnet på varumärket utan också på den patenterade molekyl som används. Allt i sortimentet är veganskt och cruelty free, dessutom är produkterna fria från sulfater och parabener.


Lernberger Stafsing BB Cream Leave-in Treatment 150 ml

Lernberger Stafsing BB Cream för hår, Leave-in Treatment i en 150 ml brun flaska.

Lernberger Stafsing har tagit fram BB Cream Leave-in Treatment , en behandling som är enkel att använda och som har kraftfullt vårdande egenskaper. Bland ingredienserna finns bland annat kokosolja, jojobaolja, rapsolja och LS Supercomplex.

Resultatet blir en kräm som ger ditt hår glans och tar bort frissighet, samtidigt som den återfuktar och reparerar håret, bland annat genom att jämna ut fjällskiktet. BB Cream Leave-in Treatment har också UV-skydd, värmeskydd och är färgbevarande. Har du färgat eller blekt håret är det här alltså en produkt som passar bra.

När du vill använda den här behandlingen applicerar du helt enkelt den önskade mängden i fuktigt hår. Arbeta in krämen i håret med fingrarna eller med hjälp av en kam. Sen kan du föna det eller låta det självtorka.

Det är Patrik Lernberger och Mattias Stafsing som står bakom varumärket Lernberger Stafsing. Båda har länge arbetat som stylister och sen valt att gå vidare och skapa egna produkter – för att kunna sprida den kunskap de samlat på sig genom åren. De har tagit fram produkter där exklusiva botaniska extrakt och ekologiska oljor är viktiga ingredienser.

Förutom att de erbjuder ett bra sortiment av hårvårdsprodukter har de skapat ett kosttillskott. Det är gjort för att stärka håret och stimulera dess tillväxt. Allt från Lernberger Stafsing tillverkas i Sverige, är cruelty free och fritt från sulfater och parabener.


Idun Minerals Leave in Hair & Scalp Treatment 100 ml

Idun Minerals Leave-in Hair & Scalp Treatment i en 100 ml grön flaska.

En skonsam behandling för hår och hårbotten kommer från Idun Minerals och är gjord som en spray. Leave in Hair & Scalp Treatment bidrar med fukt både till håret och hårbotten. Behandlingen motverkar irritation och att hårbotten ska bli torr.

För håret är effekten att det får glans, blir mjukt och följsamt och dessutom återfår håret mer av sin naturliga stadga. Idun Minerals Leave in Hair & Scalp Treatment är parfymfri och fungerar lika bra för män och kvinnor.

Den innehåller bland annat sheaolja, Hydrolyzed Pea Protein med essentiella aminosyror, provitamin B5, vitamin E och äppelstamceller.

När du ska använda den sprayar du den i hår och hårbotten och masserar in den med fingrarna. Du behöver inte skölja eller borsta ur den eftersom det är en leave in-spray, så den är väldigt lätt att använda.

Idun Minerals har fokuserat just på mineraler. Deras produkter hjälper dig att lyfta fram din naturliga skönhet samtidigt som de är rena och fungerar bra även om du har känslig eller irriterad hud eller hårbotten.

Idun Minerals tar stor hänsyn till naturen och att produkterna ska vara hållbara. Allt är cruelty free. Det mesta i Idun Minerals utbud är makeup, och du kan hitta till exempel en foundation, concealer, mascara, ögonskugga eller ett läppstift som passar dig. Varumärket är svenskt och har funnits sen 2011.


Garnier Fructis Hair Drink Lamellar Treatment 200 ml

Garnier Fructis Banana Lamellar Hair Drink Treatment i en orange 200 ml tub.

Med Garnier Fructis Hair Drink Banana Lamellar Treatment kan du få upp till tio gånger lenare hår och skapa en spegelblank glans. Det är inte en behandling som är komplicerad eller tar lång tid att använda, det räcker att den får verka i 10 sekunder.

Resultatet är trots det iögonfallande. Den formula som används är helt vegansk. Den har en vårdande effekt genom att skadade ytor tas om hand med tunna strukturlager, vilket är det som också kan kallas för lameller. Innehållet består av 97% naturliga ingredienser.

Innan du använder Hair Drink Banana Lamellar Treatment ska du tvätta håret med schampo, skölja det och krama vattnet ur håret. Sen applicerar du behandlingen direkt i hårets längder. Beroende på hur tjockt hår du har kan 1-3 doseringar behövas. Massera in behandlingen i 10 sekunder. Efter det sköljer du ur behandlingen.

Garnier är ett franskt företag som funnits ända sen 1904. De erbjuder hårvårdsprodukter och även produkter för hudvård, där ett innovativt användande av naturliga ingredienser är det som gör dem speciella.

Garnier Fructis är en serie med hårvårdsprodukter där du kan hitta olika saker som kan vara till hjälp om du vill stärka, vårda eller reparera ett hår som blivit skadat. Bland ingredienserna finns alltid extrakt från olika växter, och bland annat används superfrukter, Aloe Vera, banan och papaya.


Noughty To The Rescue Intense Moisture Treatment 300 ml

Noughty To The Rescue Moisture Treatment i en 300 ml tub för torrt hår.

Till produkten To The Rescue Intense Moisture Treatment har Noughty använt 97% naturliga ingredienser och på det sättet skapat en hårmask som är kraftigt återfuktande. Har ditt hår blivit överbehandlat eller torrt är det här en vårdande behandling som kommer göra det snyggt igen.

Med bland annat ängskrasseolja, sötmandel, purrhavre och lecitin blir hårets barriär starkare och fukten låses in. På det sättet får du ett hår som blir starkare, får en fin glans och där du slipper friss.

Vid användning applicerar du en generös mängd i håret efter att du tvättat det. För att få bästa resultat kammar du sen igenom håret . Låt behandlingen verka i 3-5 minuter och skölj sen ur den. Vill du ha en mer intensiv behandling kan du låta To The Rescue Intense Moisture Treatment sitta kvar i upp till 20 minuter.

Varumärket Noughty erbjuder lyxig hårvård med ett brett sortiment där det finns något för alla hårtyper. Deras produkter är fulla av välgörande ingredienser som får ditt hår att må bra. 97% av ingredienserna är naturliga och dessutom är alla produkter från Noughty fria från silikoner, parabener och sulfater.

De noggrant utvalda ingredienserna gör att håret kan vårdas på ett skonsamt sätt. Letar du efter vegansk hårvård som kan vårda och reparera ditt hår och återställa dess skönhet kan Noughty ha det du letar efter!


Löwengrip Long Lasting Quick Hair Treatment 100 ml

Löwengrip Long Lasting Quick Hair Treatment i en elegant 100 ml flaska.

Long Lasting Quick Hair Treatment  är ett alternativ som kommer från Löwengrip. Det är en hårinpackning som kräver mindre än 10 minuter, men sen ger en långvarig effekt. Behandlingen hjälper framför allt hår som blivit torrt och skadat, och den fungerar bra både på behandlat och naturligt hår.

Bland ingredienserna hittar du till exempel bambuextrakt och granatäpple. Resultatet blir ett hår med naturligt svall och silkeslen känsla. Du slipper kluvna hårtoppar och du får dessutom skydd mot UV-strålar och fria radikaler.

När du vill använda Long Lasting Quick Hair Treatment applicerar du behandlingen i håret efter att du tvättat det med schampo. Låt det verka i 3-10 minuter och skölj sen ur. Om du vill få extra bra effekt kan du avsluta med balsam.

Bloggaren Isabella Löwengrip startade 2012 varumärket Löwengrip  tillsammans med Pingis Hadenius. Märket blev snabbt ett av de ledande i Norden. För att allt ska leva upp till de egna höga kraven testas varje produkt minst i ett år innan den kommer ut på marknaden. Det är dermatologiska tester, alltså tester som görs på människor.

Löwngrips produkter tillverkas alltid i Sverige, för att det ska gå att vara säker på att produktionen blir både miljövänlig och med bra arbetsvillkor. I Löwengrips sortiment hittar du produkter för hudvård, hårvård, intimvård, brun utan sol, fotkräm och liknande produkter.


Umberto Giannini Urgent Repair Treatment 200 ml

Umberto Giannini Urgent Repair Treatment i en rosa 200 ml tub.

Umberto Giannini har tagit fram Urgent Repair Treatment, en inpackning som reparerar skadat hår på ett djupgående sätt. Behandlingen ger håret näring, styrker det och ger det en ny glans, bland annat genom att försluta hårstråna så att håret blir lättare att hantera.

Du kan använda Urgent Repair Treatment på skadat eller torrt hår, även på färgat eller behandlat hår. Behandlingen fungerar också bra på hårförlängningar. Bland ingredienserna finns bland annat avokadoolja och grönkålsextrakt.

Umberto Gianninis behandling ska användas innan schamponering. Applicera den i hårlängder och i hårtopparna. Vira sen in håret i en handduk och låt inpackningen verka i minst 20 minuter. Du kan också låta den sitta kvar över natten. Sen sköljer du ur den och använder schampo och balsam som vanligt.

Från Umberto Giannini kommer hårvårdsprodukter, och de erbjuder något för alla sorters hår. Idén bakom varumärket är att de vill att du ska tycka om att fixa ditt hår. Produkterna ska bidra till att håret blir friskare och vackrare, vilket underlättar och gör att  även dåliga hårdagar blir helt ok. Produkterna håller en hög kvalitet och de är veganska och certifierade med Certified B Corp.

Du kan hitta hårvårdsprodukter för bland annat rakt eller slitet hår, eller hår som behöver mer volym. Umberto Giannini har valt att specialisera sig så att de är extra bra på produkter för lockigt hår.


Ida Warg Beauty Repair Hair Serum 100 ml

Ida Warg Beauty Repair Hair Serum i en 100 ml pumpflaska.

Letar du efter ett serum snarare än en hårinpackning har Ida Warg Beauty en lösning som kan passa dig. Deras  Repair Hair Serum innehåller algextrakt och är skapat för att hjälpa hår som blivit torrt eller skadat. Serumet reparerar håret och återbygger det på djupet.

Ditt hår får tillbaka sin naturliga styrka och vitalitet och när du använder Repair Hair Serum får du ett långvarigt skydd som hjälper ditt hår att må bra.

Ida Warg Beauty Repair Hair Serum appliceras i torrt eller handdukstorkat hår. Du applicerar det direkt i hårlängderna och låter sen serumet sitta kvar. Det behöver inte sköljas eller kammas ur, vilket gör det till ett alternativ som är väldigt lätt att använda.

Sen 2018 har varumärket Ida Warg Beauty funnits, ett märke som skapades av influencern Ida Warg. Anledningen till att hon valde att skapa ett eget varumärke för hårvård, hudvård, dofter och makeup var det egna intresset för hälsa och skönhet.

Produkterna nådde snabbt ut till många och de blev också uppskattade och omtyckta. En produkt som uppmärksammats är Ida Wargs brun utan sol, som utsetts till det bästa alternativet i flera tester.

När du köper något från Ida Warg Beauty behöver du inte fundera på om det är veganskt eller inte – eftersom alla produkter är veganska. Dessutom är de cruelty free.


Indy Beauty Reparerande Hårinpackning 150ml

Indy Beauty Reparerande Hårinpackning i en 150 ml rosa tub.

Från Indy Beauty kommer en reparerande hårinpackning som ger en intensiv effekt med starkt återfuktande egenskaper. Med hjälp av veganskt keratin kan skador på hårets yta reduceras, och samtidigt kan hårets struktur stärkas och byggas upp.

Inpackningen innehåller också vegetabiliska oljor som tack vare sina vårdande egenskaper kan göra ditt hår glänsande och mjukt. Det blir lätt att kamma och får ett skydd mot vardagligt slitage. Du kan använda Indy Beauty Reparerande Hårinpackning även på färgat hår.

Det här är en inpackning som snabbt ger ett fint resultat. Applicera den i hårlängderna efter ett du tvättat håret med schampo. Låt den verka i 3-5 minuter och skölj sen ur behandlingen. Avsluta med att använda balsam.

Varumärket Indy Beauty är ett lite annorlunda varumärke. De vill inte bara erbjuda produkter för hudvård och hårvård, utan också bidra till att påverka hur vi ser på skönhet och vilken makt idealen har i våra liv. Produkterna från Indy Beauty håller hög kvalitet och fungerar minst lika bra som motsvarande alternativ från andra tillverkare.

Skillnaden är att Indy Beauty vill att du ska tänka efter varför och hur du använder skönhetsprodukter. Är det för din egen skull och för att ta hand om dig själv, eller försöker du leva upp till omöjliga ideal som får dig att må dåligt?


Bruns Hårmask Nº22

Bruns Hårmask Nº22 i en liten resvänlig 50 ml burk.

Har du torrt hår som du önskar var mjukt och glansigt? Bruns Hårmask Nº22 kan ge dig den effekt du vill ha. Det är en inpackning som är gjord just för torrt hår, och när du använder den får du en djupverkande boost med kraftig återfuktning.

Med ekologiska och naturliga ingredienser får håret återfuktig och näring. I innehållet hittar du bland annat kokosfett, sheasmör och avokadoolja. Det här är en hårmask som fungerar för alla hårtyper och som går bra att använda på färgat hår.

Använd Bruns Hårmask Nº22 efter att du tvättat håret med schampo. Du kan själv välja hur länge du vill låta den verka, det rekommenderade är att låta den sitta i under 5-60 minuter. Ju längre du låter den verka desto mer kraftfull blir behandlingen. Skölj sen ur den.

Från Bruns Products kommer milda hårvårdsprodukter som utvecklats av frisörer. De går lika bra att använda hemma som på salong. Allt tillverkas för hand och ingredienserna väljs ut för att produkterna ska bli vårdande och ge ditt hår fukt och näring.

Bruns erbjuder schampo, balsam, hårmask och stylingprodukter. Har du problem med allergi eller irriterad hud finns det en hel serie med AllergyCertified produkter, som är fria från parfym och eteriska oljor.

Bruns Products har också en Grön Salong-certifiering som innebär att du kan lita på att de inte använder sig av skadliga eller riskfyllda ingredienser.


Revolution Haircare Plex 3 Bond Restore Treatment 100 ml

Revolution Haircare Plex 3 Bond Restore Treatment i en 100 ml svart flaska.

Med Revolution Haircare Plex 3 Bond Restore Treatment får du en vårdande behandling som återställer håret och ger det en naturlig styrka. Med hjälp av ett molekylproteinsystem som består av tre olika sorters protein har en kraftfull formula skapats, som kan hjälpa ditt hår på bästa sätt.

I kombination med bland annat provitamin B5 och phytantriol ökar effekten ytterligare och ger ditt hår en starkare hårkvalitet och bättre fuktbalans. Behandlingen är helt vegansk och du kan använda den oavsett vad du har för hårtyp.

Du ska använda Revolution Haircare Plex 3 Bond Restore Treatment innan du tvättar håret med schampo och balsam. Applicera behandlingen i torrt hår och låt den verka i 10-15 minuter. Vill du ha ett mer intensivt resultat kan du låta den sitta i över natten. Skölj sen ur den.

Revolution Beauty London står bakom flera olika varumärken, som Revolution Haircare, Revolution Skincare och Makeup Revolution. Inom de olika varumärkena samlar de produkter inom ett visst område, och de erbjuder moderna produkter för bland annat hårvård, hudvård och makeup.

För att få fram produkter av hög kvalitet använder de sig av smart teknologi, de senaste ingredienserna och den nyaste formulan.

Samtidigt som kvaliteten blir riktigt bra vill de hålla priserna låga – så att alla ska kunna njuta av skönhet. Ända från början har Revolution varit cruelty free och de är certifierade av PETA.


Hitta mer bra vegansk hårvård!