Bästa veganska ögonkräm 2024: Ögonserum för huden runt ögonen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Letar du efter ögonkräm och vill ha en som är fri från animaliska ingredienser? Det är inte alltid så lätt att hitta rätt. Det finns så många olika märken och dessutom spelar det roll till exempel vad du har för hudtyp och var i livet du befinner dig.

Det som inte spelar någon roll är varför du egentligen vill ha vegansk kosmetika och hudvård. Känns det bara som ett bättre alternativ, eller stämmer det överens med din veganska livsstil? Oberoende av vad svaret är på den frågan kan du läsa mer om riktigt bra veganska ögonkrämer här.

Vegansk ögonkräm

Vilken vegansk ögonkräm är bäst i test?

En av våra favoriter som verkligen gett resultat är Q+A Caffeine Eye Serum 15 ml. Ett helt veganskt ögonserum med koffein som ska bidra till att dämpa och hålla tillbaka mörka områden under ögonen.

✅ Prisvärd favorit

Flaska av Q+A Caffeine Eye Serum 15 ml.

Vill du ha en parfymfri variant kan vi tipsa om den klassiska ACO Face Calming Eye Gel Parfymfri Ögongel. Mycket populär och välfungerande vegansk gel för området kring ögonen!

✅ Parfymfri klassiker

Tub av ACO Face Calming Eye Gel 20 ml.

Slutligen måste vi även nämna det helveganska märket Indy Beauty och deras Ceramide Cloud Eye Cream 15 ml. Utmärkt produkt med en väldigt mild och mjuk karaktär.

✅ Helveganskt svenskt märke

Burk av Indy Beauty Ceramide Cloud Eye Cream 15 ml.

Fler veganska ögonkrämer hittar du längre ned i artikeln.

Se även våra förslag på veganska ansiktskrämer!

Många olika veganska ögonserum och ögonkrämer

Nedan kan du läsa mer om alla de olika veganska ögonprodukter vi undersökt närmare.

IDUN Minerals Moisturizing Eye Serum 15 ml

Flaska av IDUN Minerals Moisturizing Eye Serum 15 ml.

Kolla priset hos:

Med Minerals Moisturizing  Eye Serum från IDUN  får du ett effektivt serum som kan återfukta och stärka huden runt ögonen och ge dig en fräschare känsla. Ögonkrämens effekt har skapats genom att den bland annat innehåller ingredienser från havreolja och rapsolja, som bidrar med fukt och mjukhet.

Även mineraler och vitamin E finns bland ingredienserna och ökar den positiva effekten ögonkrämen har. Inom hudvård är vitamin E till exempel känt för att stärka motståndskraften, öka skyddet och förebygga rynkor.

Du kan använda Mineral Moisturizing Eye Serum oavsett vad du har för hudtyp. Applicera serumet runt ögonen med hjälp av en bomullsrondell eller bomullstuss.

Varumärket IDUN Minerals är svenskt och har funnits sen 2011. De lägger stort fokus på mineralsmink. Det är produkter som kan vårda huden samtidigt som du genom att sminka dig lyfter fram din skönhet på det sätt du önskar.

Ambitionen är att erbjuda smink av alla slag, och smink som kan passa för alla. Makeup från IDUN Minerals har anpassats för att passa även för känslig hud. Det är dessutom allergivänligt. De ingredienser som använts är noggrant utvalda och håller hög kvalitet.


Avène A-Oxitive Eye Contour Cream 15 ml

Tub av Avène A-Oxitive Eye Contour Cream 15 ml.

Kolla priset hos:

Letar du efter en produkt som passar att använda under natten? Då kan Avène A-Oxitive Eye Contour Cream vara perfekt! Ögonkrämen är vegansk, parfymfri och lätt, och du lägger den längs ögonens kontur över natten.

På det sättet får du en utjämnande effekt som skapar lyster, och du kan vakna med en fräsch känsla och med piggare blick. Innehållet är bland annat Retinaldehyde och ProVitamin E, som bidrar till föryngring och jämnar ut hudstrukturen.

De aktiva ingredienserna gör att Avène A-Oxitive Eye Contour Cream inte bör användas på dagtid. Även när du bara använder den på natten ska du vara noggrann med att använda solskydd på dagen, så att huden inte riskerar att skadas.

När du väljer hudvårdsprodukter från Avène kan du räkna med att få produkter som fungerar att använda på känslig hud som lätt blir irriterad. Efter flera års studier och tester som visat att produkterna verkligen kan fungera har de olika serierna av hudvårdsprodukter tagits fram.

Med ingredienser som kan lindra irritation och mildra problem med sprucken eller oren hy, eller hy som lätt drabbas av akne, blir produkterna från Avène milda och välgörande.


Lumene Nordic Bloom Vegan Collagen Eye Serum 10 ml

Flaska av Lumene Nordic Bloom Vegan Collagen Eye Serum 10 ml.

Kolla priset hos:

Vill du hitta en ögonkräm som innehåller veganskt kollagen kanske du kan gilla Nordic Bloom Vegan Collagen Eye Serum från Lumene. I den här produkten skapar kollagen tillsammans med tre olika sorters hyaluronsyra en effekt som ger dig en väldigt effektiv återfuktning.

Ögonkrämen gör så att små linjer och rynkor kan minska och bidrar till att huden får en mer ungdomlig spänst. Att kollagen är så uppmärksammat just nu är inte så märkligt, eftersom det är ett ämne med väldigt goda egenskaper, som kan ge stadga, elasticitet och struktur. Nordic Bloom Vegan Collagen Eye Serum innehåller också bland annat lingonvatten från handplockade bär.

Applicera en droppe av serumet vid ögonen med den masserande och svalkande metallapplikatorn . Klappa sen försiktigt in det i huden.

Lumene är ett varumärke som vill erbjuda nordisk skönhet. Med makeup och hudvård ger de dig chansen att ta hand om dig själv. Ingredienserna är noggrant utvalda för sina goda egenskaper och de kommer bland annat från den nordiska naturen. Eftersom utveckling och tillverkning av produkter sker i Finland kan onödigt långa transporter undvikas. Produkterna från Lumene är veganska, förutom några av makeup-produkterna.


Oliva Eye Cream 15 ml

Burk av Oliva Eye Cream 15 ml.

Kolla priset hos:

Som en del av hudvårdsserien Olivia har CSS tagit fram en ögonkräm som både är lätt och kan vara ett skydd mot fria radikaler. Med hjälp av olja och blad från ekologiskt odlad oliv får den bra egenskaper som kan ge din hud en fin smidighet och bidra till den naturliga fuktbalansen.

Dessutom har ögonkrämen ljusreflekterande egenskaper som gör att intrycket blir att huden är jämnare, vilket kan göra att du känner dig fräschare. Oliva Eye Cream är vegansk och utan parfym.

Applicera Oliva Eye Cream runt ögonen efter rengöring, och komplettera sen med dag- eller nattkräm.

Bakom hudvårdsserien Olivia står varumärket CSS. Serien utgörs av en rad produkter som baseras på ekologisk olivolja och extrakt från olivblad, eftersom det är ingredienser med fuktbevarande egenskaper.

Ekotänkandet är stort och CSS har här inte bara brytt sig om hur din hud ska må, utan även om klimat och natur. CCS Healthcare är ett svenskt företag som bland annat erbjuder hudvårdsprodukter av olika slag. De har funnits i ungefär 30 år och utgår från den moderna människans behov.


ACO Face Calming Eye Gel Parfymfri Ögongel 20 ml

Tub av ACO Face Calming Eye Gel 20 ml.

Kolla priset hos:

Från ACO kommer en lugnande ögonkräm som både är vegansk och fri från parfym. ACO Face Calming Eye Gel är svalkande och återfuktande. Den är framtagen för att passa för den känsliga och tunna huden du har runt ögonen. I innehållet finns bland annat kamomill, en mild ingrediens som bidrar till den lugnande och svalkande effekten. Ögonkrämen passar för alla hudtyper.

För bästa effekt kan du använda  ACO Face Calming Eye Gel både morgon och kväll. Du kan kan också välja att bara använda den vid behov. Rengör först huden och applicera den sen runt ögonen.  Massera försiktigt in den med fingertopparna.

ACO är ett varumärke som funnits sen 1939 och som erbjuder hudvårdsprodukter och hudläkemedel. De säljer sina varor på apotek och har ett utbud med produkter för alla olika hudtyper.

I sortimentet finns bland annat lotions som är återfuktande, ansiktskrämer, brun utan sol-produkter, och produkter för den som har aknebesvär. ACO erbjuder även en serie med produkter för intimvård. Allt är av hög kvalitet och du kan räkna med att ACO håller vad de lovar.


Raw Naturals High Gear Eye Roll-on 15 ml

Roll-on flaska av Raw Naturals High Gear Eye 15 ml.

Kolla priset hos:

High Gear Eye Roll-on är ett alternativ som tagits fram för att passa särskilt bra för män. Till skillnad från många av alternativen har Raw Naturals Brewing Company inriktat sig just på hudvård för män, och det här är en ögonkräm som både är vårdande och kylande.

Den kan minska mörka ringar under ögonen och även minska påsigheten, eftersom den stärker och stramar upp. Resultatet blir att du kan se utvilad och pigg ut. I Innehållet finns bland annat naturliga flavonoider som reparerar den tunna vävnaden du har runt ögonen, och bidrar till att öka kollagensyntesen.

Den mjukgörande effekten skapas av oljor från vete och oliv, och med svart te och xylitol blir ögonkrämen också energigivande. Använd Raw Naturals High Gear Eye Roll-on på rengjord hud. Applicera runt ögonen.

Raw Naturals Brewing Company är ett hudvårdsmärke som riktar sig till män, och som genomsyras av en naturlig känsla. Bland produkterna finns stort fokus på groomingrutinen, och de erbjuder också produkter för ansiktsvård och kroppsvård.

Ingredienserna som används är effektiva och produkterna har hög kvalitet. Raw Naturals Brewing Company är ett varumärke som tillhör Recipe for men, som tagit fram hudvårdsprodukter för män sen 2002.


Q+A Caffeine Eye Serum 15 ml

Flaska av Q+A Caffeine Eye Serum 15 ml.

Kolla priset hos:

Ögonkrämen från Q+A är effektiv och har flera uppskattade funktioner. Den kan minska svullnad kring ögonen och också påsar som lätt kan uppstå under ögonen, och har dessutom en anti-age-funktion. Med hjälp av denna ögonkräm kan du minimera de fina linjerna som lätt uppstår vid ögonen och slippa mörka ringar.

En anledning till att Caffeine Eye Serum kan vara så effektiv är att den innehåller koffein, en ingrediens som ökar blodcirkulationen. Den innehåller också antioxidanter från grönt te och granatäpple. Ögonkrämen är parfymfri, vegansk, cruelty-free och har 99,9% naturbaserade ingredienser. Den passar extra bra för mogen hy.

Ögonkrämen används på morgonen och kvällen. I toppen av Caffeine Eye Serum finns en rollerkula som gör att serumet blir lätt att applicera. Klappa sen försiktigt med fingertopparna tills all vätska absorberats.

Varumärket Q+A kommer från Storbritannien och namnet kommer från att de vill ge svar på dina frågor om hudvård. Det kan verkligen vara svårt att förstå sig på vad huden behöver, men med produkterna från Q+A blir det lättare att hitta rätt. Till hjälp har de bland annat en checklista som gör att det blir enklare att förstå vad som passar just dig. Produkter från Q+A innehåller alltid minst 94% naturliga ingredienser.


Indy Beauty Ceramide Cloud Eye Cream 15 ml

Burk av Indy Beauty Ceramide Cloud Eye Cream 15 ml.

Kolla priset hos:

Från Indy Beauty kommer Ceramide Cloud Eye Cream, en barriärstärkande och återfuktande ögonkräm som passar för alla hudtyper. Ögonkrämen ger dig ett skydd mot yttre påfrestningar och har dessutom en lugnande och mjukgörande effekt.

Bland ingredienserna finns till exempel havre, extrakt från lakritsrot, pantenol, probiotika och oljor som är rika på både Omega 3 och Omega 6. Ögonkrämen är vegansk, parfymfri och fri från parabener.

När du använder Ceramide Cloud Eye Cream ska du undvika att produkten kommer i kontakt med ögonen, eftersom det kan skapa irritation. Dutta produkten på ögonbenet, från den inre ögonvrån till den yttre.

Indy Beauty erbjuder hudvård, hårvård och skönhetsprodukter, och arbetar samtidigt för att skönhetsidealen ska ändras. Istället för att känna krav, skam och att du aldrig räcker till, vill Indy Beauty att du ska ta hand om dig för din egen skull och på dina villkor.

Målet borde inte vara att försöka leva upp till rådande ideal utan istället att uppnå välbefinnande. Indy Beauty samarbetar med organisationer som gör skillnad i världen, till exempel Suicide zero, Tjejzonen och Djurens rätt.


MOSSA Youth Defence Restoring Eye Cream 15 ml

Burk av MOSSA Youth Defence Restoring Eye Cream 15 ml.

Kolla priset hos:

MOSSA har en särskild inriktning på sina produkter, eftersom de bland annat använder sig av bär. Den här ögonkrämen är inget undantag, exklusiv björnbärsolja har använts i framställningen och dessutom innehåller den ett Omega 3-6-komplex. Youth Defence Restoring Eye Cream är vegansk och ekologisk, och har en certifiering från Ecocert. Ögonkrämen återfuktar den ömtåliga huden vid dina ögon och bidrar med näring och förnyelse.

Youth Defence Restoring Eye Cream är en ögonkräm du kan använda både på morgonen och kvällen, eller vid ett av tillfällena om det passar dig bättre. Du applicerar krämen på huden vid ögonen och den fungerar bra att ha som ett komplement till annan ansiktskräm.

MOSSA är ett lettiskt varumärke som fokuserar mycket på att använda  naturliga ingredienser. De tar det ett steg längre än de flesta andra tillverkare, eftersom de inte bara väljer bort tillsatser och skadliga ämnen. Istället inspireras och använder de sig av den nordiska naturen, och de bär som finns här. Produkterna blir på det sättet fyllda av vitaminer med goda egenskaper. I sortimentet finns hudvård, hårvård, smink och solskydd.


L300 Intensive Moisture Eye Cream 15 ml

Tub av L300 Intensive Moisture Eye Cream 15 ml.

Kolla priset hos:

Med L300 Intensive Moisture Eye Cream får du en vårdande ögonkräm som passar extra bra för torr hud. De skonsamma ingredienserna bidrar till att det är en mild produkt som kan vara till hjälp för den känsliga huden runt ögonen.

Bland annat innehåller Intensive Moisture Eye Cream quinoaextrakt och vitamin E. Vitamin E minskar risken för mörka ringar och andra trötthetstecken under ögonen. Den här ögonkrämen är dermatologiskt testad, den är alltså testad på människor. Intensive Moisture Eye Cream är en vegansk produkt som också är fri från parfym, parabener och mineralolja.

För att använda Intensive Moisture Eye Cream applicerar du den under ögonen på morgonen eller kvällen, eller både morgon och kväll. Undvik kontakt med ögonen.

Varumärket L300 tar avstamp i ett projekt där den medicinska upptäckten att huden har intelligenta sätt att återfukta sig själv står i centrum. Utifrån denna kunskap har produkter utvecklats som kan ge kroppen det stöd den behöver för att behålla sin balans och sitt välmående. Med olika åldrar och olika hudtyper kan behoven skilja sig åt från person till person. L300 erbjuder produkter för alla tillfällen och behov.


Astion Eye Serum 15 ml

Flaska av Astion Eye Serum 15 ml.

Kolla priset hos:

Blir din hud lätt röd och irriterad kan Astion Eye Serum vara ett alternativ som passar dig. Det är nämligen en ögonkräm som kan lindra rodnad och irritation, och också minska risken för klåda. Det gör att dina problem kan minska och bli lättare att handskas med. Ögonkrämen återställer det naturliga skyddet som finns hos huden och den patenterade aktiva ingrediensen Dermadexin bidrar till att det är möjligt. Produkten är vegansk.

Astion Eye Serum är fuktighetsgivande och du kan använda serumet varje dag om du drabbats av eksem. Vid användning rengör du först huden och applicerar sen ögonkrämen på huden. Du kan antingen använda den morgon och kväll eller när du har behov av den.

Varumärket Astion har riktat in sig på att erbjuda produkter som lindrar när du drabbats av eksem, klåda eller annan irritation. Produkterna är skonsamma och milda och fungerar framför allt genom att de stärker hudens naturliga skydd. Hudkrämer från Astion innehåller ämnet Dermadexin, som skapar ett skyddande lager över den irriterade huden och ger den en möjlighet att återhämta sig.


Apolosophy Pro-Age Silver Eye Gel Cream 15 ml

Burk av Apolosophy Pro-Age Silver Eye Gel Cream 15 ml.

Kolla priset hos:

Det här är en mild och oparfymerad ögonkräm som kan användas mot de första ålderstecknen. Det rekommenderade är att den används från 30 års ålder, och den är för normal eller torr hy. Med ingredienser som inositol, hyaluronsyra och PCA är den fuktgivande och kan reducera fina linjer och torrhetsrynkor.

Apolosophy Pro-Age Silver Eye Gel Cream är en ögonkräm som kommer i form av gel, och som du kan förvara i kylskåpet. Använder du den kall kan den dämpa påsar under ögonen och annan svullen hy.

Apolosophy Pro-Age Silver Eye Gel Cream är gjord för att appliceras runt kindbenet och under ögonbrynen. Använd inte ögonkrämen på ögonlocken.

Med Apolosophy har Apotek Hjärtat skapat ett varumärke för produkter du kan använda när du vill ta hand om dig själv – eller till och med skämma bort dig. Apolosophy Face är en serie som tillhör varumärket, där du kan hitta de produkter som är gjorda särskilt för ansiktet.

Huden i ansiktet kan behöva både varsam rengöring och en fungerande återfuktning.  Apolosophy Face är ett alternativ där du kan få prisvärda produkter med hög kvalitet.


NS Oblepikha C-Berrica Antioxidant Eye Cream

Burk av NS Oblepikha C-Berrica Antioxidant Eye Cream.

Kolla priset hos:

När du letar efter en återfuktande och stärkande ögonkräm kan NS Oblepikha C-Berrica Antioxidant Eye Cream vara ett alternativ det är värt att titta närmare på. Med sina sibiriska örter har den många aktiva ingredienser som kan verka mot trötthetstecken och stress.

Oljan som kommer från havtorn kan återfukta huden, och med hjälp av vitamin C kan hudens naturliga skydd stärkas. Resultatet blir en ögonkräm som återfuktar huden runt ögonen och dessutom kan få dig att se utvilad och fräsch ut. Innehållet är helt veganskt.

Rengör och torka huden under ögonen, och applicera sen lite av ögonkrämen. Krämen är framtagen med en konsistens som gör att huden kan bli mjuk utan att du behöver orka med något kladd.

Natura Siberica (NS) använder sig av växtextrakt i sina produkter, för att du på ett naturligt sätt ska få vårdande egenskaper och bra näring för hud och hår. Växterna har skördats i Sibirien, där de särskilda förutsättningarna gör att växter har svårt att klara sig. För att överleva måste de utvecklas på ett annat sätt än i mildare klimat. Det gör att de får speciella egenskaper och ger mycket näring.


NS Organic Certified Age-Defying Lifting Eye Cream

Burk av NS Organic Certified Age-Defying Lifting Eye Cream.

Kolla priset hos:

Organic Certified Age-Defying Lifting Eye Cream från NS ger dig en anti-age-effekt. Ögonkrämen kan bland annat bidra till att minska de fina linjer du lätt kan få runt ögonen. Samtidigt kan den mjukgöra och ta hand om den känsliga huden som finns i området.

Det är 100% naturliga och veganska ingredienser som använts. I innehållet finns bland annat vitamin E, sibirisk tallolja, cladonia och hyaluronsyra. Den omsorgsfullt framtagna blandningen ger en djup återfuktning som ökar hudens elasticitet och lyster.

När du ska använda ögonkrämen rengör och torkar du först huden runt ögonen, sen applicerar du lite av NS Organic Certified Age-Defying Lifting Eye Cream. För att få så bra effekt som möjligt rekommenderas det att använda den varje dag.

Varumärket Natura Siberica, som förkortas NS, använder sig av sibiriska växter i sina produkter. Genom varsamhet under skörden och i hanteringen av växterna bibehålls så mycket av de goda egenskaperna som möjligt.

De kan sen bli till nytta för dig genom att växterna används som ingredienser i hudkrämer, balsam, tvål, schampo eller andra produkter. Natura Siberica har ett stort utbud av produkter som anpassats för olika behov. Det gör att du lätt kan hitta något som passar just dig i deras sortiment.


Bandi Hydro Care Moisturizing eye cream-gel 75 ml

Tub av Bandi Hydro Care Moisturizing eye cream-gel 75 ml.

Kolla priset hos:

Hydro Care Moisturizing eye cream-gel från Bandi  innehåller fina vegetabiliska oljor som kan ha stor effekt på sträv och trött hud. En viktig ingrediens är oljan som utvunnits från kådafrån Pistacia lentiscus-trädet. Det är en olja som kan ha en föryngrande effekt, och dessutom fungera förebyggande så att risken minskar för att huden ska bli tunn och hängig.

Ögonkrämen innehåller dessutom fytosteroider som kan kompensera för att kroppen inte producerar lika mycket hormoner när du nått en mogen ålder.

Fytosteroiderna kan bidra till att släta ut och ge fasthet och fukt. Återfuktande ingredienser är även arganolja och squalane. Sammantaget är Hydro Care Moisturizing eye cream-gel en ögonkräm med mycket anti age-egenskaper.

När du ska använda ögonkrämen applicerar du helt enkelt den på ögonområdet och klappar försiktigt in den. Det är lagom att använda den morgon och kväll.

Bandi Cosmetics är ett ledande varumärke som vill följa med dig på din skönhetsresa och erbjuda de produkter du kan behöva. Med sina drygt 35 års erfarenhet har Bandi väldigt bra förutsättningar och de har lyckats ta fram ett utbud där allt håller högsta tänkbara kvalitet. Därför är det inte särskilt konstigt att Bandi har blivit en favorit över hela världen, även bland professionella.


Se fler tips på vegansk hudvård!