Bästa veganska D-vitamin spray 2024: D3 i flytande och sprejform

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns gott om veganska D-vitamintillskott i tablett och kapselform, men än så länge inte så värst många som kommer i form av spray, eller i flytande form. Här har vi dykt ned i utbudet och även valt ut våra favoriter bland de bästa veganska D-vitaminerna på sprejflaska!

Veganska d-vitaminer i sprayflaskor uppradade

Vilken vegansk D-vitaminspray är bäst i test?

Det bästa standardvalet enligt oss är Helhetshälsa D3-vitaminspray. Ett mycket prisvärt, praktiskt alternativ som passar både barn och vuxna. Vi gillar varumärket och deras utbud av veganska kosttillskott!

✅ Vår favorit

Helhetshälsa D3-vitaminspray

Det billigaste alternativet är Bulk Vitamin D3 Munspray. Hög dos på 25 μg per spray, vilket gör att det endast lämpar sig för vuxna. Mycket bra pris och en fräsch mintsmak!

✅ Billigaste alternativet

Bulk Vitamin D3 Munspray

Om du istället vill ha D-vitamin i flytande form, kan vi varmt rekommendera Holistic D3-vitamin Vegan. De använder kvalitetsmärket Vitashine D3, som de doserar blandat med en ekologisk olivolja.

✅ Kvalitetsingredienser i flytande form

Holistic D3-vitamin Vegan

Fler flytande D-vitaminer och sprayflaskor, hittar du längre ned i artikeln!

Varför använder man D-vitamin som sprej eller i flytande form?

Användning av D-vitamin i form av sprej eller flytande form är populärt eftersom det erbjuder snabb absorption och är enkelt att dosera. Dessa former är särskilt fördelaktiga för dem som har svårigheter med att svälja tabletter.

Fördelar med D-vitamin som sprej

 1. Snabb absorption:
  • Sprejen absorberas snabbt genom munnens slemhinnor, vilket leder till snabbare effekter.
 2. Enkel dosering:
  • Det är enkelt att dosera rätt mängd med en sprej, vilket minimerar risken för överdosering.
 3. Praktisk och bärbar:
  • Sprejflaskor är små och lätta, vilket gör dem praktiska att bära med sig.

Fördelar med D-vitamin i flytande form

 1. Flexibel dosering:
  • Flytande D-vitamin tillåter enkla justeringar av dosen, vilket gör det lätt att möta individuella behov.
 2. Snabb och effektiv absorption:
  • Liksom sprej, absorberas flytande D-vitamin snabbt och effektivt i kroppen.
 3. Lätt att blanda:
  • Flytande form kan enkelt blandas med drycker eller mat för de som föredrar det.

För den som ska ge D-vitamin till barn är det ofta lättare att dosera det som droppar för de minsta barnen, och som spray för lite äldre barn. Det kan sprayas på maten, blandas ut i gröt eller smoothie och så vidare.

Se dock alltid till att ha koll på den exakta doseringen när du ska ge D-vitamin till barn!

Lista på veganska D-vitamintillskott i spray och flytande form

Nedan ser du hela listan på de olika vegangodkända vitamintillskotten med D-vitamin i flytande- och sprayform.

Helhetshälsa D3-vitaminspray

Helhetshälsa D3-vitaminspray

Kolla priset hos:

Mängd D-vitamin per sprayningMängd i förpackningLämplig för
5 μg150 sprayningarBarn och vuxna

Helhetshälsa, ett svensk varumärke känd för sin transparens och kvalitetsingredienser, imponerar ännu en gång med sin D3-vitaminspray. Denna praktiska spray kommer med en tydlig vegansk märkning, vilket garanterar att den är framställd med respekt för både människor och djur. Den subtila smaken och avsaknaden av onödiga tillsatser gör sprayen lämplig för användare i alla åldrar, från spädbarn till vuxna.

Produktens användarvänlighet är oöverträffad. Den kan sprayas direkt i munnen eller över maten, vilket gör den till en utmärkt ersättare för traditionella D-droppar. Den erbjuder 10 µg av D3-vitamin per två sprayningar, och med 150 sprayningar per flaska, har man tillräckligt för 75 dagars användning vid rekommenderad dos.

D-vitaminen i produkten är extraherad från lav, vilket gör den till en idealisk produkt för veganer och andra som söker växtbaserade tillskott. Det bidrar till normal funktion av immunsystemet, upprätthåller normala kalciumnivåer i blodet, och stödjer friska ben, muskler och tänder. D-vitamin är även känt för att vara fettlösligt, och det rekommenderas därför att inta det med mat för optimalt upptag.

Själva innehållet i varje sprayning är klart och koncist angivet, vilket gör det enkelt för användaren att förstå och uppskatta. Med 200% av dagligt referensintag i två sprayningar och 500% i fem, är det enkelt att anpassa doseringen efter individuella behov och preferenser.

Ingredienserna är få och väl valda, med MCT-olja från kokos som bas och en touch av antioxidanter. Denna enkelhet och renhet i sammansättningen understryker varumärkets engagemang i kvalitet och hälsa.

Helhetshälsas D3-vitaminspray erbjuder inte bara en effektiv och lättanvänd lösning för D-vitaminintag, men gör det också med en etisk och kvalitetsmedveten approach. Priset är rimligt, och det är en utmärkt investering för dem som värdesätter hälsa, välbefinnande och kvalitet i deras kosttillskott.


Bulk Vitamin D3 Munspray

Bulk Vitamin D3 Munspray

Kolla priset hos:

Mängd D-vitamin per sprayningMängd i förpackningLämplig för
25 μg30 mlVuxna

Bulk Vitamin D3 Munspray är en bra lösning för de som söker ett kostnadseffektivt, enkelt och högdoserat sätt att tillföra D-vitamin till sin dagliga rutin. Denna prisvänliga munspray, som erbjuder en hög koncentration av D-vitamin per spray, betonar både kvalitet och värde, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för de med budgetmedvetenhet.

Med en frisk mintsmak, är varje sprayning inte bara en hälsoboost, utan också en fröjd för smaklökarna. Produkten är särskilt framtagen för optimalt upptag och snabb absorption, vilket ger snabba och effektiva resultat för vuxna användare. Då en sprayning tillgodoser 500% av det rekommenderade dagliga intaget, räcker produkten länge, vilket ytterligare förstärker dess värde.

Även om denna munspray erbjuder många fördelar, inklusive enkel användning och veganvänlig formulering, är det viktigt att notera att den höga doseringen gör den olämplig för barn. Användare bör vara uppmärksamma på doseringsanvisningarna för att undvika överkonsumtion och potentiella biverkningar, såsom en laxerande effekt vid överdrivet intag.

Sammantaget kombinerar Bulk Vitamin D3 Munspray ekonomi med effektivitet, och erbjuder en praktisk, lättanvänd och högkvalitativ lösning för att säkerställa tillräckligt D-vitaminintag. Den höga doseringen och det överkomliga priset gör den till ett förstahandsval för vuxna som söker ett budgetvänligt, högkoncentrerat och långvarigt D-vitamintillskott.


Holistic D3-vitamin Vegan

Holistic D3-vitamin Vegan

Kolla priset hos:

Mängd D-vitamin per droppeMängd i förpackningLämplig för
12,5 μg50 mlVuxna

Holistic D3-vitamin Vegan erbjuder en särskilt högkvalitativ och ren källa till D-vitamin i form av en lättanvänd olja. Denna produkt, som framställs från lav, är ett utmärkt val för veganer och dem som prioriterar hållbarhet och renhet i sina kosttillskott.

Produkten skiljer sig genom sin enkelhet och renhet, med ekologisk olivolja som bas, och innehåller inga onödiga tillsatser, smakämnen eller aromer. Denna D-vitaminolja kan smidigt blandas i smoothies eller mat, vilket gör det praktiskt för hela familjen att uppfylla sina D-vitaminbehov. Doseringen är lätt att anpassa, med 500 IE (12,5 mcg) per droppe, vilket gör det enkelt att möta individuella behov.

D-vitamin är vitalt för en rad kroppsfunktioner, inklusive att stödja immunsystemets, musklernas och benstommens normala funktion, samt att bidra till att bibehålla normala tänder och normala kalciumnivåer i blodet. Denna produkt är ett värdefullt tillskott särskilt under de mörkare månaderna, då solens strålar är svaga, och möjligheten att naturligt syntetisera D-vitamin minskar.

Holistic D3-vitamin är veganvänlig och har certifierats av The Vegan Society, vilket försäkrar att inga animaliska ingredienser används i tillverkningsprocessen. Lavens dualitet, som en symbios mellan svamp och alg, kombineras med ekologisk olivolja för optimalt upptag och renhet.

Holistic D3-vitamin Vegan levererar en premium, ren och lättanvänd D-vitaminlösning. Dess vegetabiliska ursprung och rena formulering gör den till ett föredraget val för medvetna konsumenter. Det är vitalt att följa rekommenderade doser och komma ihåg att kosttillskott inte bör användas som ersättning för en varierad kost.

Holistic D3-vitamin Vegan är en högkvalitativ lösning för dem som önskar öka sitt intag av D-vitamin på ett naturligt och hållbart sätt. Den erbjuder en ren och enkel formulering, vilket gör den till en favorit bland dem som söker kvalitet och renhet i sina kosttillskott.


Vimergy Flytande Vegan D3

Vimergy Flytande Vegan D3

Kolla priset hos:

Mängd D-vitamin per 5 dropparMängd i förpackningLämplig för
25 μg15 mlBarn och vuxna

Vimergy Flytande Vegan D3 är en praktisk och effektiv lösning för de som behöver en boost av D-vitamin, speciellt under de mörkare månaderna i Sverige då solen inte räcker till för att möta kroppens behov. Den här produkten utmärker sig genom att erbjuda en veganvänlig källa till D3, utvunnen från lav, och är upplöst i ekologisk MCT-kokosolja för bästa möjliga upptag.

Vimergy har uppmärksammats för sina kvalitetsingredienser och den här D3-lösningen är inget undantag. De flytande dropparna är både bekväma och smidiga att dosera, vilket ger användarna möjlighet att enkelt anpassa sin dagliga dos baserat på individuella behov. Varje flaska rymmer 96 doser, vilket ger en generös mängd D-vitamin i en enda förpackning.

Med Vimergy D3 droppar får man de välkända fördelarna med D-vitamin, såsom stärkt immunsystem, underhåll av benstomme och muskelfunktion, samt bidrar till en normal celldelningsprocess. Detta gör produkten till en stark allierad i upprätthållandet av god hälsa och välbefinnande. Den vegetabiliska formulan gör den även tillgänglig för veganer och de som föredrar en växtbaserad kost.

En användare, 66 år, delar med sig av sin upplevelse i en recension på nätet, där produkten avhjälpt hens stelhet i höftpartiet. Efter bara några veckors användning upplevde han förbättringar som kvarstår efter sex månader, vilket pekar på produktens effektivitet och långvariga resultat.

Det är dock viktigt att notera att även om Vimergy Flytande Vegan D3 är ett bekvämt och effektivt sätt att öka sitt D-vitaminintag, bör det inte användas som en ersättning för en varierad och balanserad kost. Det är alltid klokt att följa doseringsrekommendationerna och hålla produkten utom räckhåll för barn.

Sammanfattningsvis erbjuder Vimergy Flytande Vegan D3 en högkvalitativ, praktisk och vegetabilisk lösning för de som önskar komplettera sitt D-vitaminintag. Det är en investering i hälsa som syns särskilt i de långa, mörka vintermånaderna.


Mary Ruth’s D3+ K2 Spray

Maryruth's D3+ K2 Spray

Kolla priset hos:

Mängd vitaminer per 8 sprayningarMängd i förpackningLämplig för
20 μg vitamin D+ 80 μg vitamin K230 mlBarn och vuxna
 • Bra kvalitet men dyr

Mary Ruth’s D3+ K2 Spray är en del av Mary Ruth’s innovativa sortiment av veganska kosttillskott, och skapar nya möjligheter för de som föredrar enkelhet och mångsidighet i sitt vitaminintag. Denna specifika produkt kombinerar D-vitamin och K2-vitamin, båda kända för sina unika hälsofördelar, i en användarvänlig sprayform, vilket gör den idealisk för individer i alla åldrar.

Produkten erbjuder den synergistiska duon av D3- och K2-vitaminerna, var och en bidragande med sin specifika förmåga att främja benhälsa och normal blodkoagulation. Dessutom stärker D-vitaminet immunsystemet och spelar en viktig roll i celldelningen.

En stor fördel med denna produkt är dess kompromisslösa sammansättning. Med D-vitamin utvunnet från lav och K2 från Natto, är detta ett rent, veganskt tillskott, fritt från gluten, socker och onödiga tillsatser. Dess bas av ekologisk olivolja förbättrar absorptionsförmågan och levererar dessa nyckelvitaminer på ett optimalt sätt.

Doseringen är flexibel och enkel att anpassa för både vuxna och barn. Unga vuxna och vuxna kan ta upp till 8 spray per dag, medan barn mellan 3 och 13 år rekommenderas upp till 6 spray per dag, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för hela familjen.

Mary Ruth’s D3+ K2 Spray kommer i en praktisk 30 ml flaska, vilket ger 30 doser, och förvaras bäst mörkt, svalt och torrt. Detta säkerställer att du får maximalt utbyte av produkten under hela dess användningsperiod.

Slutligen bör det betonas att denna produkt, likt alla kosttillskott, inte bör användas som ersättning för en varierad och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Rekommenderad dos bör ej överskridas och produkten bör förvaras utom räckhåll för barn.

Sammanfattningsvis är Mary Ruth’s D3+ K2 Spray som en av de mest innovativa och användarvänliga metoderna för att säkerställa tillräckligt intag av dessa vitala vitaminer, med en formel som är transparent, ren och trogen Mary Ruth’s löfte om kvalitet och hälsa.


Global Healing Vegan D3 Vitamin

Global Healing Vegan D3 Vitamin

Kolla priset hos:

Mängd D-vitamin per 2 mlMängd i förpackningLämplig för
125 μg59 mlVuxna

Global Healing Vegan D3 Vitamin är en innovativ produkt som erbjuder en helt vegetabilisk källa till Vitamin D3, utvunnen från näringsrika lavar. Den här produkten imponerar med sin renhet och kvalitet, och varje parti analyseras för att säkerställa optimalt D3-innehåll och renhet, vilket skapar förtroende hos konsumenten.

Detta D3-tillskott kommer i flytande form, vilket gör det lätt att dosera och konsumera, och innehållet av vegetabilisk glycerin och trippeldestillerat vatten bidrar till produktens överlägsna kvalitet. Med sin strikta veganska formulering ger den ett hälsosamt alternativ till de som söker en diet som är fri från animaliska produkter.

Vitamin D3 är känt för sina många hälsofördelar, inklusive stöd till immunsystemet, benhälsa, muskelfunktion, tandhälsa och det normala upptaget och utnyttjandet av kalcium och fosfor. Denna produkt ger en betydande dos av D3, 5000 IE per 2 ml, vilket bidrar till att säkerställa att man får den rekommenderade dagliga intaget på ett enkelt sätt.

En annan framstående egenskap av denna produkt är dess förpackning. Med sin glasflaska och pipett blir den praktisk och precis i sin dosering. Flaskan på 59 ml räcker i ca 30-60 dagar beroende på dosering, vilket erbjuder god valuta för pengarna.

Vegan D3 Vitamin från Global Healing rekommenderas för de som söker en ren, vegetabilisk källa till D3-vitamin, och den genomtänkta formuleringen och produktens renhet gör det till ett starkt val inom segmentet av D-vitamin kosttillskott.

Det är viktigt att komma ihåg att, även om denna produkt erbjuder en hög kvalitetskälla till Vitamin D3, bör den inte användas som ersättning för en varierad och balanserad kost och livsstil, och rekommenderad dos bör inte överskridas. Produkten bör förvaras svalt, mörkt och torrt, och utom räckhåll för barn.


Vitashine D3 Spray

Vitashine D3 Spray

Kolla priset hos:

Mängd D-vitamin per sprayningMängd i förpackningLämplig för
5 μg20 mlBarn och vuxna

Vitashine Vegan D3 är en innovativ produkt som tillhandahåller en 100% vegetabilisk källa till vitamin D3 från lavextrakt, vilket gör den till en utmärkt produkt för de som följer en vegansk eller vegetarisk kost. Denna produkt skiljer sig från mängden genom att erbjuda en pålitlig och registrerad källa till D-vitamin, och har till och med godkänts av respekterade organisationer såsom Vegan Society och Vegetarian Society.

För den medvetna konsumenten, som är ute efter rena och etiska kosttillskott, är Vitashine D3 som ett idealiskt val. Den noggrant utvalda lavstammen och den rigorösa testningen av varje sats garanterar optimal renhet och D3-nivå, och det är en stor trygghet att veta att produkten är fri från kontaminering från omgivande jord.

Användningen är enkel och smidig, med en neutral smak och möjligheten att spraya direkt i munnen eller på maten. Det är särskilt praktiskt att man kan justera dosen efter individuella behov, vilket gör produkten flexibel och användarvänlig.

En positiv aspekt av produkten är dess förmåga att bibehålla normal muskel- och benfunktion, stödja immunsystemet och främja cellers normala delningsprocess. Detta, tillsammans med bidraget till normalt upptag av kalcium och fosfor, gör den till en omfattande lösning för dem som söker D-vitamintillskott.

En mindre nackdel är att det kan vara svårt att avgöra när produkten håller på att ta slut, så det är klokt att hålla ett öga på mängden och beställa påfyllning i god tid.

I det stora hela är Vitashine Vegan D3 en exceptionell produkt som kombinerar renhet, bekvämlighet och etik. Den gör D-vitaminläggning enkelt och hållbart, vilket är särskilt viktigt i de mörkare månaderna eller för dem som har begränsad exponering för solljus.

Det är viktigt att notera att, trots produktens fördelar, bör den inte användas som ett substitut för en varierad och balanserad kost. Rekommenderad dos bör inte överskridas och förvaring bör ske svalt, mörkt och utom räckhåll för barn.


Läs fler artiklar om veganska vitamintillskott!