Bästa veganska ZMA 2024: Kapslar med ZMA utan gelatin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är du träningsaktiv och intresserad av förbättrad återhämtning? Ett populärt kosttillskott som både bidrar till en balans av elektrolyter, minskad trötthet och förbättrad sömn är ZMA. Du har troligen hört om ZMA på gymmet men hur ser egentligen det veganska utbudet ut? Vi spanar in de bästa veganska ZMA utan gelatin.

Veganska ZMA-tillskott

Vilket veganskt ZMA är bäst i test?

I vår jämförelse tog vi med totalt 11 produkter som använde sig av vegetabiliska kapslar. Sju av dessa är bekräftade helt veganska.

Vissa produkter använder till exempel magnesiumsalter av fettsyror, som sannolikt är veganskt, men inte alltid är det.

Våra främsta rekommendationer för dig som vill vara på säkra sidan är:

MyVitamins ZMA®. Tydlig vegansk märkning, hög kvalitet med många positiva omdömen.

MyVitamins ZMA®

Kolla priset hos:


Bulk ZMA® Kapslar 810mg mest prisvärda alternativ. Bekräftat veganskt, mycket populärt!

Bulk ZMA® Kapslar 810mg

Kolla priset hos:


SOLID Nutrition ZMA, 90 caps svensktillverkat, prisvärt, bekräftat veganskt. Välfungerande!

SOLID Nutrition ZMA, 90 caps

Kolla priset hos:


En titt på 11 ZMA-tillskott med veganska kapslar

Här är hela listan på ZMA som är lämpligt för veganer. De produkter som vi inte kunnat bekräfta helt hurvida de är veganska förekommer längst ner, med en markering.

Star Nutrition ZMA Star, 90 caps

Star Nutrition ZMA Star, 90 caps

Kolla priset hos:

 • Bekräftat vegansk.

För oss som idrottar eller håller på med intensiv träning är det bästa möjliga resultatet något vi ständigt eftersöker. Mineralerna zink och magnesium är omtyckta kosttillskott i idrottssammanhang. Vi gillar att ZMA Star från Star Nutrition kombinerar dessa mineraler med vitamin B6 i lättdoserade kapslar.

Vi tar magnesium för normal muskelfunktion och för att bidra till en god balans av elektrolyter i kroppen. Zink hjälper oss att hålla en normal kolhydratomsättning och stärker immunförsvaret. Kombinationen hos Star Nutritions ZMA ger oss ett välbalanserat kosttillskott som bidrar med positiva effekter för återhämtning och sömn.

Flera användare berättar att de sover bättre direkt med hjälp av ZMA Star, men att magen kan vara påverkad i några dagar. Vi föreslår därför att du börjar med en lägre dos om du har känslig mage. Annars rekommenderar tillverkarna att vi tar två kapslar innan vi lägger oss på kvällen.

Totalt innehåller förpackningen 90 veganska kapslar, eller totalt 45 dagsdoser. Star Nutrition avråder gravida, ammande och personer under behandling av läkemedel från att använda produkten.

Svenska varumärket Star Nutrition har ett stort utbud av kosttillskott med hög kvaité. De startade redan 1999 och är idag etablerade som det mest sålda varumärket för kosttillskott i norra Europa.

I deras utbud hittar vi flera veganska produkter, däribland deras ZMA Star som är fria från gelatin och endast innehåller vitamin B6, zink och magnesium.


Bulk ZMA® Kapslar 810mg

Bulk ZMA® Kapslar 810mg

Kolla priset hos:

 • Bekräftat vegansk.

Hos brittiska hälsokostföretaget Bulk hittar vi ZMA kapslar på 810 mg. Det är en stor dos i varje enskild kapsel och formulan är unikt framtagen hos Bulk.

Deras patentskyddade ZMA-formel med zink, magnesium och vitamin B6 har utvecklats av SNAC Systems Inc och är det enda ZMA-tillskottet med publicerad forskning i ryggen. Bulk menar att regelbunden användning av deras ZMA hjälper oss att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet.

Vi, liksom en uppsjö andra användare av Bulks veganska ZMA kosttillskott, märker att sömnen blir avsevärt djupare med dessa kapslar. Vid djup sömn frigörs testosteron i kroppen. Därför är vi beredda att hålla med Bulk om att deras formula bidrar till normala testosteronnivåer.

Processen som tar fram Bulks unika formula använder mycket lättupptagliga former av mineralerna magnesium och zink. Extra vitamin B6 är tillsatt för att främja god metabolism av protein och energi.

Vi gillar att komplettera vår vanliga kost med dessa ZMA kapslar från Bulk, då de säkerställer att vi får den näring vi behöver samt ger oss bättre sömn. Tillverkarna föreslår att vi tar tre kapslar per dag på tom mage, en halvtimme innan vi går och lägger oss. Totalt innehåller burken 90 eller 270 kapslar som är helt veganska.


MyVitamins ZMA®

MyVitamins ZMA®

Kolla priset hos:

 • Bekräftat vegansk.

ZMA från Myvitamins är ett kosttillskott framtaget för träningsaktiva, idrottsutövare och högpresterande motionärer. Den unika kombinationen av zink, magnesium och vitamin B6 ger oss många fördelar i vår träning.

Vi tycker att ZMA är ett bra komplement till vår vanliga kost för att vi ska kunna prestera på topp. Magnesium bidrar till att muskler och ben kan arbeta normalt, zink bibehåller normala testosteronnivåer och vitamin B6 har Myvitamins tillsatt för att stötta ämnesomsättningen.

Myvitamins är ett varumärke av Myprotein som är ett världsledande företag inom branschen för sport- och kosttillskott. Deras breda sortiment syftar till att stötta vårt dagliga näringsintag. Myvitamins innefattar allt från vitaminer och mineraler till omega-produkter, produkter för viktnedgång och sportprestation.

Vi hittar allt vi behöver för att hantera hård träning och stress i vardagen. Deras veganska kosttillskott med ZMA tillhör en av våra favoriter och vi tar en kapsel om dagen, med fördel innan läggdags.

Tillverkarna avråder från att ta deras ZMA tillsammans med kalciumrika livsmedel eftersom det kan påverka kroppens upptagningsförmåga. En dagsdosering innehåller 150 mg magnesium, 10 mg zink, 3,5 mg vitamin B6 samt en vegansk kapselhylsa.


SOLID Nutrition ZMA, 90 caps

SOLID Nutrition ZMA, 90 caps

Kolla priset hos:

 • Bekräftat vegansk.

Svenska varumärket SOLID Nutrition lägger stor vikt vid att deras produkter ska smaka gott, hålla hög kvalité och ligga på ett marknadsmässigt attraktivt pris. Företaget klarar att hålla sina mål genom att tillverka sina kosttillskott i Sverige, i största möjliga mån med svenska råvaror.

Vi gillar kvalitén vi får hos SOLID Nutrition och deras breda utbud kosttillskott med både animaliskt och veganskt ursprung. Deras ZMA kapslar är helt veganska, med andra ord utan gelatin, vilket vi uppskattar! Vi tar gärna ZMA kapslar från SOLID Nutrition för att öka sömnkvalitén och kroppens muskelavslappning.

En kapsel består av 300 mg magnesium, 15 mg zink och 5 mg vitamin B6. Kapseln är gjord av cellulosa, likaså fyllnadsmedlet. I övrigt innehåller ZMA kapslarna klumförebygandemedel E551 men inga andra tillsatser. Vi gillar att SOLID Nutrition håller det enkelt och effektivt.

Tillverkarna rekommenderar en kapsel per dag innan läggdags och föreslår att vi undviker att inta kalciumrika livsmedel nära inpå eftersom det kan försämra biotillgängligheten. Totalt innehåller förpackningen 90 doser och räcker således i 90 dagar.


Womens Best ZMA 120 caps

Womens Best ZMA 120 caps

Kolla priset hos:

 • Bekräftat vegansk.

Det internationellt kända start-up företaget Women’s Best uppstod 2015 och finns redan i 150 länder. Varumärket säljer högkvalitativa träningskläder och träningstillskott för kvinnor. Women’s Best menar själva att de är mer än bara ett företag som säljer produkter.

Deras vision är att inspirera kvinnor över hela världen att bli den bästa versionen av sig själva. Med ett brett och noggrant utvalt sortiment inom Funktionell Mat, Energidrycker, Tillskott och Träningskläder har de tagit oss med storm.

ZMA från Women’s Best innehåller den klassiska kombinationen av zink, magnesium och vitamin B6. Vi använder gärna ZMA för regenerering efter hårda träningspass eftersom rapporter visar att denna kraftfulla formel verkar muskelökande, lindrar utmattning och förhindrar kramper.

Kapslarna från Women’s Best innehåller 300 mg magnesium, 16,6 mg zink och 6,6 mg vitamin B6 per rekommenderad dagsdos. Både själva kapseln och fyllnadsmedlet består av växtbaserad cellulosa, vilket gör dessa ZMA kapslar helt veganska.

Tillverkarna föreslår att vi tar två kapslar varje kväll, helst på fastande mage. Totalt innehåller förpackningen 120 kapslar.


XLNT Sports ZMA+

XLNT Sports ZMA+

Kolla priset hos:

 • Bekräftat vegansk.

ZMA+ är ett avancerat kosttillskott från XLNT Sports som innehåller höga doser av zink och magnesium samt vitamin B6. Vi tycker att tillskottet lämpar sig bra för alla som tränar och söker mer effektiv återhämtning.

XLNT Sports framhåller även att deras ZMA+ är en stapelvara hos alla som tränar eller bygger muskler på en seriös nivå. Eftersom zink och magnesium är essentiella mineraler som är delaktiga i flera av kroppens processer, så som proteinsyntes, muskelutveckling och hormonproduktion vet idrottare hur betydelsefull ZMA kan vara för att orka mer och prestera bättre.

Vi gillar att ZMA+ från XLNT Sports är tillverkat i Sverige, innehåller en hög dos vitamin B6 för att reglera hormonaktiviteten samt att kapslarna är helt veganska. Totalt innehåller kapslarna även aminosyran l-teanin, fyllnadsmedel av magnesiumsalter och en vegetabilisk kapsel av cellulosa.

Vi tar fyra kapslar ungefär en timme innan läggdags på kvällarna och undviker att äta mat tillsammans med intaget, enligt tillverkarnas rekommenderade dagsdosering. XLNT Sports grundades 2014 och förser oss med ett brett sortiment funktionella och smarta tillskott.

Deras fokus ligger på att tillverka produkter som smakar gott och levererar resultat. Vi, liksom många nöjda användare, tycker att de lyckas med det. 


Protein.se ZMA, 150 Kapslar

Protein.se ZMA, 150 Kapslar

Kolla priset hos:

 • Bekräftat vegansk.

Det svenska proteinbolaget protein.se är ett av Sveriges snabbast växande företag inom branschen. Deras sortiment av kosttillskott är noggrant framtaget för att hjälpa oss lyckas med våra individuella mål.

Proteinpulvret med goda smaker har sedan start varit företagets toppsäljare och vi gillar att vi också kan hitta mängder av vitaminer, mineraler och annat som stöttar oss i vår prestation att bli vårt bästa jag. Vi gillar också att många produkter är helt veganska och har rena, enkla innehållsförteckningar.

ZMA kapslar av protein.se stödjer immunförsvaret, hormonnivåerna och fertiliteten. Vi hittar den klassiska kombinationen av zink, magnesium och vitamin B6 som stöttar nervsystemets återhämtning och främjar god sömn. För oss som har en aktiv livsstil och tränar hårt är tillskott på zink viktigt för att förbättra återhämtningen och muskeltillväxten.

Men zinkbrist kan även leda till depression och lägre libido i längden. Magnesium minskar trötthet och utmattning och en brist kan visa sig som muskelkramper och allergier. Vitamin B6 hjälper kroppens upptagningsförmåga av dessa viktiga mineraler.

Totalt innehåller dessa veganska ZMA kapslar även maltodextrin och en kapsel gjord av pullulan. Vi tar två eller tre kapslar innan läggdags och burken på 150 kapslar räcker då till 50 eller 75 dagsdoser.


Applied Nutrition ZMA Pro, 60 caps

Applied Nutrition ZMA Pro, 60 caps

Kolla priset hos:

 • Vi har inte kunnat bekräfta huruvida tillskottet är helt veganskt. Oklart ursprung av magnesiumsalter av fettsyror.

ZMA Pro från Applied Nutrition är mer än det vanliga ZMA tillskottet. Det populära kosttillskottet av zink, magnesium och vitamin B6 utgör basen för dessa kapslar men Applied Nutrition har också tillsatt ginseng och ashwagandha. Vi märker direkt att dessa kapslar sticker ut bland ZMA kosttillskott och ger oss det där extra, när vi söker det allra bästa.

Applied Nutrition är Englands snabbast växande kosttillskottsvarumärke för idrottare och träningsaktiva människor. Företaget specialiserar sig på att skapa premium kosttillskott för professionella atleter, fitnessentusiaster och gym communityn.

Alla som söker efter ett högkvalitativt tillskott till sin vardagliga kost helt enkelt. Applied Nutrition finns i över 60 länder och är ett omtyckt varumärke här i Sverige. Deras kapslar ZMA Pro innehåller 30 mg zink, 450 mg magnesium och 10,5 mg vitamin B6.

Dessutom innehåller varje dagsdos 45 mg AstraGin®, en blandning av ginseng och astragalus membranaceus, samt 200 mg KSM-66® Ashwagandha. Bägge dessa växter är potenta adaptogener som bidrar till en bättre allmänhälsa och reducerad stressnivå.

Kapslarna innehåller även klumpförebyggande medel och pyridoxin HCL. De är därmed helt veganska. Totalt innehåller förpackningen 30 veganska kapslar. Tillverkarna föreslår att vi tar två kapslar före vi lägger oss på kvällen, helst tillsammans med mat.


Fairing ZMA, 90 caps

Fairing ZMA, 90 caps

Kolla priset hos:

 • Vi har inte kunnat bekräfta huruvida tillskottet är helt veganskt. Oklart ursprung av magnesiumsalter av fettsyror.

Hos svenska varumärket Fairing får vi kosttillskott av hög kvalité till bra priser. Fairing Sports Nutrition har lång erfarenhet av att tillverka kosttillskott med målsättningen att hålla hög kvalité och ett brett sortiment för både atleter och vardagsmotionärer.

Vi gillar deras omfattande utbud av proteintillskott, mineraler, vitaminer och energy booster varav många finns som veganska alternativ.

ZMA av Fairing består av totalt 90 kapslar. Med en dagsdos på två kapslar får vi i oss 80 % av det rekommenderade dagliga intaget av magnesium, 200 % zink och 500 % vitamin B6. Det motsvarar 300 mg, 20 mg och 7 mg av respektive ämne.

Kapslarna innehåller även klumpförebyggande medel och fyllnadsmedel av cellulosa. Dessa ZMA kapslar från Fairing är därmed helt veganska. Vi tar tillskott med ZMA för att minska trötthet och utmattning, stärka den normala proteinsyntesen och immunsystemets funktion. Tillverkarna understryker att produkten inte bör tas om du är gravid, ammar eller är under behandling med läkemedel.


Mutant Core Series ZM8+, 90 caps

Mutant Core Series ZM8+, 90 caps

Kolla priset hos:

 • Vi har inte kunnat bekräfta huruvida tillskottet är helt veganskt. Oklart ursprung av magnesiumstearat och glycerin.

Mutant ZM8+ innehåller 8 essentiella ingredienser. Vi hittar självklart zink, magnesium och vitamin B6 i toppen. Dessa tre ämnen i sig själva har rapporterats öka testosteronnivåerna med 30 % och den insulinliknande tillväxtfaktorn IGF-1 med 5 % hos atleter.

Men Mutant nöjer sig inte där utan har även tillsatt vitamin D och B12, mineralerna selen, mangan och krom. För att öka kroppens upptagningsförmåga av dessa livsviktiga ämnen innehåller kapslarna även Bioperin (svartpepparextrakt). ZM8+ är tillverkade av veganska kapslar och innehåller emulgeringsmedel samt klumpförebyggande medel men inga andra tillsatser.

Tillverkarna föreslår att vi använder deras ZM8+ kapslar under både vilo- och träningsdagar och att vi då tar två eller tre kapslar per kväll under åtta veckors tid. Efter en paus på fyra veckor startar vi en ny cykel på åtta veckor och märker resultat direkt.

Mutant själva påstår att ZM8+ är ett av de bästa tillskotten med ZMA på marknaden. Mängder av nöjda kunder bekräftar detta med ord som “de bästa ZMA tabletterna jag testat”, och “mycket bättre sömn”. Vi vet att Mutant är ett varumärke som riktar sig till oss med höga krav.

Liksom sina kunder, nöjer sig inte Mutant med det nästa bästa. Företaget riktar sig till atleter som tränar hårt. Deras utbud behöver leverera resultat och hög kvalité.


5% Nutrition CORE ZMA, 180 caps

5% Nutrition CORE ZMA, 180 caps

Kolla priset hos:

 • Vi har inte kunnat bekräfta huruvida tillskottet är helt veganskt. Oklart ursprung av magnesiumstearat.

Kroppsbyggaren och inspiratören Rich Piana ligger bakom Five percent Nutrition. Idag är företaget ett välkänt varumärke inom branschen för både kroppsbyggare och kosttillskott. Företaget håller vad de lovar och har höga krav på sina produkter som enbart innehåller välbeprövade ingredienser.

Core ZMA från 5% Nutrition är framtagen särskilt för att återställa nivåerna av zink och magnesium efter hård träning. Formulan främjar god återhämtning hos atleter och idrottsutövare samt höjer mängden testosteron.

Kombinationen av zink, magnesium och vitamin B6 är framtagen särskilt för att stötta återhämtningen vid hård träning. 5% Nutrition tar det lite längre och tillsätter Bor för att öka kroppens egen förmåga att omvandla totalt testosteron till fritt testosteron.

Totalt innehåller en rekommenderad dagsdos 10,5 mg vitamin B6, 450 mg magnesium, 30 mg zink och 5 mg bor. Kapslarna är gjorda av vegetabilisk cellulosa och innehåller klumpförebyggande medel. Totalt består burken av 180 kapslar och 5 % Nutrition rekommenderar att vi tar tre kapslar per kväll.


Vad är ZMA?

ZMA är en förkortning av Zink, Magnesium och Aspartat. Samlingsnamnet ZMA används för det uppskattade kosttillskottet som består av en optimal dos av zink, magnesium och vitamin B6.

Tidigare användes aspartat som mineralbindning, vilket är högst ovanligt i dagens moderna kosttillskott. Istället används mineralbindningar av hög kvalité som är säkra och lättupptagliga källor för magnesium och zink.

Kombinationen av mineralerna tillsammans med vitamin B6 är efterfrågad bland atleter och de som tränar hårt för att förbättra återhämtning och nå bästa möjliga resultat av sin träning.

Vad är ZMA bra för?

Zink och magnesium är två livsviktiga mineraler för flera att av kroppens olika processer ska fungera normalt. Zink bidrar bland annat till att immunsystemet fungerar normalt, likaså att kolhydratomsättningen, fertiliteten och reproduktionen fungerar normalt.

Magnesium å sin sida bidrar till att proteinsyntesen och muskelfunktionen fungerar normalt, samt bidrar till att minska utmattning och trötthet och säkerställer en balans av elektrolyter. Totalt är över 300 metaboliska processer beroende av mineralet magnesium, inklusive god cellulär energi och hjärthälsa.

Studier har visat att särskilt idrottare, fysiskt aktiva personer och vegetarianer ofta har brist på just zink och magnesium. Ansträngande träning visade sig nämligen leda till minskade nivåer av dessa mineraler i kroppen.

Därför har ZMA blivit högt uppskattat bland de som bygger muskler, atleter eller på annat sätt tränar hårt. Eftersom den hårda träningen innebär högre förbrukning av mineralerna kan behovet bli svårt att tillgodose endast genom kosten.

Kroppen har därmed ett ökat behov av zink och magnesium, vilket vi kan tillgodose genom ett bra kosttillskott med ZMA. Det stärker dessutom kroppens möjligheter att orka mer och prestera bättre.

Att ZMA är betydelsefullt för aktiva människor som vill prestera bättre resultat beror på att mineralerna zink och magnesium bland annat behövs för proteinsyntesen, muskelutvecklingen, hormonproduktionen samt motverkar muskelkramper.

Dessutom används ZMA för att ge förbättrad sömn och ger således en mer effektiv återhämtning. Många tillverkare framhäver även ZMAs förmåga att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet och bygga muskelstyrka. Men än så länge är studierna för dessa påståenden mixade och pågående.

Det vi vet med säkerhet är att vid ett underskott av dessa ämnen kan ZMA hjälpa avsevärt med exempelvis humör och immunförsvar. Många användare av ZMA vittnar dock om att sömnen blivit djupare redan efter några dagars intag av kosttillskottet.

De känner sig mer utvilade eftersom de uppnått en djupare REM-sömn. Detta kan bero på att Vitamin B6 är delaktig i produktionen av melatonin och att magnesium bidrar till ett fungerande nervsystem. Många tillverkare föreslår därför att vi tar ZMA kosttillskott på kvällen innan vi lägger oss, helst på fastande mage.

Är ZMA veganskt?

Precis som med många andra kosttillskott hittar vi även ZMA kapslar som innehåller gelatin som bindämne. För att säkerställa ett veganskt ZMA, läs alltid innehållsförteckningen och vänd dig till pålitliga varumärken inom kosttillskottsbranschen som ställer höga krav på sitt innehåll.

De flesta moderna tillskott med ZMA är gjorda av cellulosa och inte gelatin, som är ett bindemedel gjort av avkok på djurhud och bindvävnader.

En annan vanlig ingrediens i ZMA är magnesiumsalter av fettsyror. Denna kan både ha animaliskt och vegetabiliskt ursprung. I vissa fall står det uttalat vilket som gäller, men inte alltid.

Finns det några biverkningar av ZMA?

Det finns inga kända biverkningar av ZMA. Vissa kan uppleva att magen reagerar konstigt i början, som med många andra tillskott. Vi föreslår att du i så fall minskar dosen tills magen har vant sig.

Ämnena i ZMA, zink, magnesium och vitamin B6, är högkoncentrerade och kan i sig själva innebära vissa biverkningar. Dessa inkluderar illamående, kräkningar, diarré, magkramper, yrsel eller nervskador. Så länge du följer de rekommenderade anvisningarna för dagligt intag ska inte några biverkningar uppstå.

Personer som tar läkemedel bör rådgöra med sin läkare innan hen tar ZMA eftersom både zink och magnesium kan störa vissa preparat som exempelvis antibiotika eller blodtrycksmedicin. Även gravida och ammande mammor bör undvika tillskott med ZMA.

Hjälper ZMA sömnen?

Kombinationen av zink och magnesium kan förbättra sömnkvalitén. Det finns studier som visar att magnesium kan bidra till att aktivera det parasympatiska nervsystemet som i sin tur hjälper kroppen att känna sig lugn och avslappnad.

Samtidigt finns andra studier som visar att tillskott med zink förbättrar sömnkvalitén. En studie gjord på 43 vuxna med insomnia visade att genom att ta en kombination av zink, magnesium och melatonin dagligen fick undersökningspersonerna lättare för att somna samt ökad kvalitet på sin sömn.

Är ZMA lämpligt för kvinnor?

ZMA är vanligen förknippat med att förbättra sömn och återhämtning hos träningsaktiva personer. Dessutom lyfter många tillverkare fram att ZMA tillskott främjar hälsosamma testosteronnivåer. Eftersom låga intag av zink via kosten associeras med låga testosteronnivåer har studier visat att ZMA kan förbättra dessa nivåer hos män.

Studierna är fortfarande otillräckliga gällande huruvida de positiva effekterna för testosteronnivåer sträcker sig bortom detta. ZMA är inget hormonpreparat och kommer således inte ha en steroidliknande effekt på kvinnor.

Även för kvinnor är det viktigt att ha hälsosamma nivåer av testosteron, men mängden skiljer sig såklart mot männens. Sammantaget påverkar ZMA hormonnivåerna i kroppen, vilket är viktigt för kvinnor att hålla på en hälsosam nivå.

Zinkbrist är förhållandevis vanligt bland träningsaktiva, inkluderat kvinnor. Brist på zink kan leda till sämre muskeltillväxt, depression och lägre libido. Zink bidrar dessutom till hälsosam hud, hår, naglar och ben. Brist på magnesium kan visa sig i form av ångest, högt blodtryck, migrän, värk, chokladsug, mensvärk, muskelkramper och trötthet.

Vi skulle därmed säga att ZMA är högst lämpligt för kvinnor, i synnerhet de kvinnor som tränar hårt och / eller äter en växtbaserad kost. Det finns flera väletablerade varumärken på marknaden idag som riktar sig enbart till kvinnor med sina kosttillskott och har tagit fram nivåer och doseringar som passar bäst för sin målgrupp.


Läs om fler veganska kosttillskott!