Bästa veganska nagellack 2024: Skinande naglar cruelty free

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Nagellack är ofta det där lilla extra, som kan vara pricken över i:et, såväl i vardagen som på en utekväll. Att hitta rätt lack, med bra och skonsamma ingredienser till ett schysst pris är inte alltid enkelt, med tanke på det stora utbud som finns. Vi har därför tagit fram några av de bästa veganska nagellacken, så att du ska slippa spendera timmar att leta!

Veganska nagellack bäst i test

Vilket nagellack är bäst i test?

Vår favorit när det kommer till naturliga lack av hög kvalitet, som är skonsamma mot djur och natur, är Nailmatics serie Pure.

✅ Hela serien är vegansk

Nailmatic Pure

Ett lite billigare alternativ, som heller inte torkar ut snabbt, är Mavala Minilack.

✅ Håller länge

Mavala Minilack

För den som vill ha en lyxig gel-känsla, men med funktionen av ett vanligt lack är ORLY Epix ett utmärkt alternativ!

✅ Lyxig och elegant

ORLY Nagellack

Catrice Stronger Nails Lacquers har gett otroliga resultat hos 82 procent av användarna, med starkare naglar efter en veckas behandling.

✅ Stärker naglarna effektivt

Catrice Nagellack

Fler nagellack hittar du längre ned i artikeln!

Recensioner av 12 olika veganvänliga nagellack

Här är kommer mer utförliga recensioner och information om alla veganska nagellack vi tittat på.

Nailmatic Pure

Nailmatic Pure

Kolla priset hos:

Alla nagellack från detta varumärke är veganska.

För den som brinner för rättvisa för både människor, djur och natur är Nailmatic Pure definitivt ett märke att köpa sina nagellack ifrån. Till att börja med att deras lack upp till 84 procent biobaserade, 10-free och såklart veganska. 

Istället för att använda vanliga lösningsmedel använder de istället vegetabiliska sådana, från bland annat bomull, kassava och majs. De innehåller dessutom borageolja och vegetabiliskt keratin, och färgerna är organiska och/eller naturligt framställda. 

Utöver detta har Nailmatic minimerat resorna vid produktionen, och pappret i förpackningarna är återvinningsbara från FSC-märkta skogar. Det kallar vi miljömedvetenhet i hög grad!

Naturligtvis är också lacken i sig av hög kvalitet, och det finns en stor varietet av färger och nyanser. Pigmentet är bra och håller länge, enligt användarna. Dessutom är det lätt att applicera och torkar snabbt.

Som pricken över i:et är dessa nagellack relativt billiga – ett solklart alternativ för oss!

I Nailmatic Pures serie ingår bland annat följande nagellack:

 • Elsa Beige Transparent/Sheer Beige
 • Sita Rouge Profond/Deep Red
 • Diana Beige Rosé/Pink Beige
 • Misha Prune/Plum
 • Miky Vert Emeraude/Emerald Green

Mavala Minilack

Mavala Minilack

Kolla priset hos:

Alla nagellack från detta varumärke är veganska.

Mavalas Minilack-serie finns i flera olika kollektioner, däribland höstkollektionen Iconic Colors, vårkollektionen Solaris Colors, och sommarkollektionen Flower Magic. Alla dessa erbjuder flera olika nyanser och färger, som passar utmärkt in på samtliga årstider. 

Vad som förenar dessa olika kollektioner och lack, är den fyndiga idén att skapa mindre förpackningar, så att nagellacket inte hinner torka innan man använt det klart. På så vis blir alltså resultatet bättre, eftersom lacket fortfarande är friskt och fräscht innan det tar slut. 

Förutom detta är kvaliteten på lacken mycket bra, och de är även framställda med en andningsfunktion, så att vatten och syre inte stängs in under lacket. Naglarna vårdas därför bättre, och blir friskare. 

Dessa nagellack håller bäst med ett topplack på, och vissa färger kräver även flera lager. De flesta recensioner menar att lacket är lätt att applicera. 

Mavala säger även att alla deras minilack är fria från animaliska ingredienser, och alltså är både veganska och cruelty-free. De ingår även under 12-free-märkningen och är därför fria från giftiga ämnen. 

Dessa nagellack är bland de billigare.

I Mavala Minilacks serie ingår bland annat följande nagellack:

 • Muscat
 • Inverness
 • Manaus
 • Cacao
 • Jodhpur
 • Pondicherry

ORLY Nagellack

ORLY Nagellack

Kolla priset hos:

Alla nagellack från detta varumärke är veganska.

Letar du efter ett nagellack som ger en gel-känsla, men som både appliceras och tas bort som ett vanligt lack? Då kan vi rekommendera ORLY Epix nagellack!

Detta är ett nagellack för dig som kanske inte vill lägga pengar eller tid på att gå till en salong, men ändå vill ge dina naglar en lyxig look och känsla. På bara 8 minuter blir lacket torrt och hårt, utan behov av UV/LED. 

Med deras ergonomiska borste blir appliceringen inget problem, och det behövs heller ingen base coat. Däremot rekommenderas att använda ett lager top coat, gärna med några extra appliceringar senare under veckan. 

Nagellacket håller länge, och avlägsnas sedan på vanligt vis med borttagning. 

Vad som är extra unikt med detta lack är att det reparerar märken och repor av sig självt! Lacken är dessutom förhållandevis prisvärda. 

I ORLY Epix serie ingår bland annat följande nagellack:

 • Cameo
 • Subtitled
 • Mansion Lane
 • Nominee
 • Indie
 • Freestyle

Catrice

Catrice Nagellack

Kolla priset hos:

Stronger Nails Lacquers har en självklar plats på topplistan hos oss. Inte bara är dessa nagellack från Catrice veganska, utan de är även gjorda så att de ska stärka  och vårda mjuka och svaga naglar. 

Lacken innehåller järn, koppar, silikon, magnesium och zink, vilket bygger upp nageln och gör den stark och mer hållbar. 

Det rekommenderas att applicera lacket, och sedan ta bort efter cirka tre dagar, och sedan upprepa till resultatet märks – vilket bör vara efter omkring en vecka.

Att metoden faktiskt fungerar bekräftas från 82 procent av de som använt nagellacken, som säger att naglarna blivit starkare och  efter endast en vecka. 

I Catrice Stronger Nails Lacquers serie finns bland annat följande nagellack (01-10):

 • 01 (vinröd)
 • 02 (aprikos)
 • 03 (ljuslila)
 • 04 (grå/beige) osv…

Essence Shine Last & Go! Gel Nail Polish

Essence Shine Last & Go! Gel Nail Polish

Kolla priset hos:

När det kommer till veganska nagellack till billiga priser har Essence en självklar plats på listan. Under 2021 har de gjort stora framsteg när det kommer till att bli helt veganska, vilket de inom kort också kommer att vara! 

Majoriteten av deras nagellack har hursomhelst redan uppnått det här målet, och utbudet är stort. Inte bara färgerna och nyanserna varierar, från helt transparenta och vita, till djupblå och mörkgröna, utan även nagellackens egenskaper. 

I deras serie Shine Last & Go! finns upp till 45 olika färger och nyanser, och de är alla framställda för att torka snabbare än vanliga nagellack. Tack vare sin gel-formula har nagellacken längre hållbarhet och en djup färg med bra pigment.  

Recensioner är mycket nöjda med nagellacken, och säger att de håller i upp till en vecka. Appliceringen är dessutom enkel och lukten är inte för stark. 

Vi måste även passa på att nämna att det utöver denna serie finns en mängd olika nagellack från Essence som bland annat vårdar och stärker naglarna, samt reparerar trasiga naglar. 

I Essence Shine Last & Go! ingår bland annat följande nagellack:

 • Gel Nail Polish 01 (Transparent)
 • Gel Nail Polish 14 (Vinröd)
 • Gel Nail Polish 37 (Beige)
 • Gel Nail Polish 64 (Ljusrosa)
 • Gel Nail Polish 83 (Mörkgrön)

Barry M Air Breathable Nail Paint

Barry M Air Breathable Nail Paint

Kolla priset hos:

Alla nagellack från detta varumärke är veganska.

Om dina naglar är torra eller lätt går av kan vi rekommendera ett nagellack från Barry M:s serie Air Breathable Nail Paint, som med sin komplexa och välutvecklade formula skapar en passage för syre, vatten och ånga genom lacket. 

På det viset återfuktas naglarna bättre, och de blir både friskare och starkare. För att få ett extra  bra och hållbart resultat rekommenderar vi även att använda deras bas- och topplack från samma serie.

Omdömena av dessa nagellack är otroligt höga, och användarna menar att nagellacken ger mycket bra täckning och pigment efter bara ett lager, samt att de håller i omkring en vecka trots att naglarna utsätts för slitage.  

Dessa neutrala färger må vara få till antalet, men högt uppskattade av användarna. Att de dessutom är förhållandevis billiga ger ett extra plus i kanten från oss. 

I Barry M Air Breathable Nail Paint ingår följande nagellack:

 • Dolly
 • Cupcake
 • After Dark
 • Scarlet
 • Peachy
 • Base & Topcoat

IDUN Minerals Nagellack

IDUN Minerals Nagellack

Kolla priset hos:

Om du är ute efter ett nagellack med mer naturliga ingredienser kan vi rekommendera IDUN Minerals nagellack, som har en 5-free formula. Det betyder att fem skadliga kemikalier tagits bort, för att minska onödiga hälsorisker. 

Istället har de lagt till berikande och vårdande vitaminer och mineraler, såsom vitamin C och E. På ingredienslistan står även mandelolja, som återfuktar och mjukgör, samt antioxidanter, som fungerar som ett skydd för naglarna.

Formulan är dessutom gjort för att hålla länge och bevara glansen i många dagar, vilket också recensioner bekräftar. Nagellacket sitter fint efter flera dagar av träning, handarbete och vardagssysslor. 

För extra bra resultat kan vi återigen rekommendera att använda IDUN:s Kristall Base Coat, och Diamant Top Coat, som gör finishen bättre och resultatet mer hållbart. 

Nagellacken från IDUN Minerals kommer i över 20 olika färger, de flesta i naturliga nyanser som beige, ljusrosa och grå, men även lilaaktiga och blåa. 

Dessa nagellack är lite dyrare, men definitivt prisvärda med tanke på den långa hållbarheten. 

I IDUN Minerals serie ingår bland annat följande nagellack: 

 • Opal
 • Bergskristall
 • Korall
 • Sandsten
 • Kalksten
 • Topas
 • Kristall (Base Coat)
 • Diamant (Top Coat)

Kure Bazaar Nagellack

Kure Bazaar Nagellack

Kolla priset hos:

Alla nagellack från detta varumärke är veganska.

Det franska märket Kure Bazaar kom med ett nytt koncept när de introducerade sitt första giftfria och ekologiska nagellack i 20 olika moderna färger och nyanser. Upp till 90 procent av ingredienserna är naturliga, och består av bomull, cellulosa och majs, för att nämna några. 

De innehåller även vitamin E och bambuextrakt, vilket reparerar torra och spruckna naglar. 

Kure Bazaars nagellack är inte bara berikade med naturliga råvaror, utan är också fria från 10 hälsoskadliga ämnen, däribland parabener, benzophenone-1 och -3, samt trifenylfosfat. Detta går under benämningen 10-free. 

Färgerna skiljer sig åt, där vissa är väldigt intensiva och pigmenterade, medan andra är mer transparenta och glansiga. Gemensamt för alla är att de torkar snabbt och har lång hållbarhet. 

Lacken sitter extra bra med Kure Bazaars överlack och baslack, och för att hålla naglarna ännu mer återfuktade och vårda huden runt om rekommenderar vi även deras Cuticle Oil, också helt vegansk. 

Dessa nagellack är lite dyrare, men med tanke på innehållet gillar vi dem ändå mycket!

I Kure Bazaars serie ingår bland annat följande nagellack:

 • Sahara
 • Dolce
 • French Rose
 • Saffron
 • Nile
 • Navy
 • Sunset

ZOYA Nagellack

ZOYA Nagellack

Kolla priset hos:

Har du små naglar och kanske svårt att få nagellacket att hamna rätt? ZOYA har designat en pensel som gör det lättare att applicera nagellacket, även på mindre naglar, så att alla ska ha möjligheten att använda ett giftfritt nagellack på ett smidigt sätt. 

Nagellacken från ZOYA är nämligen också klassificerade som 10-free, vilket gör dem till ett självklart alternativ för oss som vill använda naturliga, veganska och hälsosamma produkter. 

Detta gör också att nagellacken går att använda för ammande och gravida, utan att ta onödiga risker för varken sig själva eller barnet. 

Utöver detta finns det över 50 olika färger och nyanser att välja mellan, där i stort sett hela färgskalan finns representerad. De har dessutom olika alternativ på finishen, där vissa är mer matta, andra duokroma, och somliga glittriga. 

Dessa nagellack är lite dyrare, men har också otroligt höga omdömen, som säger att de är lättapplicerade, torkar på nolltid, håller länge och inte luktar för mycket. Pigmentet är dessutom mycket bra!

I ZOYA:s serie ingår bland annat följande nagellack:

 • Cho
 • Mallory
 • Bee
 • Tina
 • Dakota

London Grace Nagellack

London Grace Nagellack

Kolla priset hos:

Alla nagellack från detta varumärke är veganska.

Hos London Grace hittar vi ytterligare ett stort och varierat utbud av 10-free-nagellack, med omkring 40 olika färger och nyanser, som passar alltifrån en elegant eller neutral stil, till en tuffare eller rockig look. 

Pigmenten hos lacken är mycket bra, och det krävs bara ett lager för att få ett fint resultat. De mörkare nyanserna rekommenderar vi dock att använda ett extra lager på, för att de ska bli extra mörka. 

Enligt recensioner har dessa nagellack mycket bra hållbarhet, trots handarbete och påfrestningarna på naglarna. 

Finishen är glansig och tjock, och lacket är lätt att applicera. För bästa resultat vill vi även tipsa om deras Base Coat och Glossy Top Coat. 

I London Grace:s serie finns bland annat följande nagellack:

 • Bruce
 • Valentine
 • Graham
 • Rachael
 • Cara
 • Oxford

IsaDora Wonder Nail Polish

IsaDora Wonder Nail Polish

Kolla priset hos:

I IsaDoras Wonder Nail Polish-serie finns färger och nyanser för alla humör och tillfällen, med pastellfärger, neutrala toner och mörkare varianter. 

Nagellacken är mycket lätta att applicera tack vare den unikt designade borsten, som extra bred just för att hela nageln ska täckas jämnt utan att skapa ränder. 

Bara på en minut torkar lacket om man applicerar ett tunt lager, enligt användarna. För bästa resultat rekommenderas att applicera ytterligare ett lager när det första torkat, och att sedan (varannan dag) lägga på IsaDoras Nail Wonder 3-in-1, så att färgen håller bättre. 

Dessa nagellack tillhör de lite billigare alternativen. 

I IsaDora Wonder Nail Polish:s serie ingår bland annat följande nagellack:

 • 118 Vintage Rose
 • 139 Black Lacquer
 • 145 Harmony Green
 • 154 Blue Enigma
 • 199 Glacé
 • 251 Steel Grey

3INA Nagellack

3INA Nagellack

Kolla priset hos:

Från 3INA finns en stor variation av färger, nyanser och finishar på nagellack, som alla är fria från animaliska produkter och parabener. 

Enligt de som använt dessa lack är de lätta att applicera så fort man vant sig vid den lite annorlunda borsten. För de med lite ostadiga händer kan denna borste faktiskt vara att föredra för att få en jämn och precis applicering – åtminstone enligt recensionerna. 

Pigmentet är mycket bra, och det krävs ofta bara ett lager, även av de ljusa, skimriga färgerna. Det kan dock vara att föredra två lager, för att lacken ska hålla bättre. 

3INA rekommenderar även att först applicera ett baslack som skydd, och efter två lager av deras nagellack bör man sedan applicera ett lager topplack för bättre hållbarhet och finish.

Nagellacken har lång hållbarhet, och sitter kvar i över en vecka. De tillhör de billigare nagellacken.

I 3INA:s serie ingår bland annat följande nagellack:

 • 153 (beige)
 • 244 (vinröd)
 • 869 (mintgrön)
 • 900 (svart)

Är nagellack veganskt?

Kanske är det inte något många tänker på vid val av nagellack; ofta är det snarare färg och nyans som avgör, men faktum är att många nagellack innehåller animaliska produkter, och somliga har även testats på djur.

Allt fler företag börjar dock bli mer medvetna om den negativa påverkan detta har på djur, natur och även oss människor, så många har bytt ut animaliska produkter mot vegetabiliskt eller syntetiskt framställda sådana. 

Några animaliska ingredienser som ändå förekommer i en del nagellack är:

Guanine: ett ämne som kommer från fiskarnas fjäll och används för att ge nagellacken en skimrande finish. Håll även utkik efter pärlessens (eller pearl essence) på framför allt glittriga nagellack, då dessa är synonyma med guanine.

Karmin: framställs från den röda färgen hos skalbaggar, och är vanligt förekommande i nagellack med röda nyanser. 

Oljesyra/oleic acid: kommer från talj och andra animaliska oljor och fetter. Det används bland annat för att ge en tjockare konsistens för lacken. 

Vilka märken har alltid veganskt nagellack?

Som vi tidigare förklarat är det inte alla märken som erbjuder veganska nagellack, och ännu färre som har ett helt veganskt utbud. Av de märken som vi tagit upp här är det omkring hälften som alltid har veganska lack, däremot är många av de på väg mot helt veganska sortiment, däribland Essence. 

Dessa märken har alltid veganska nagellack:


Här kan du läsa fler artiklar om veganska sminkprodukter!