Bästa veganska body scrub 2024: Cruelty Free kroppsskrubb

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Alla vill vi väl ha en ren och naturligt fräsch hud, utan att behöva orsaka någon skada på djur, natur eller oss själva? Vi har därför tagit fram några av de bästa veganska kroppsskrubbarna!

Vegansk body scrub testad

Vilken är veganska body scrub är bäst i test?

Det absolut finaste alternativet är C/O Gerd Cloudberry Body Scrub. En fantastisk skrubb på naturliga ingredienser som bland annat aprikoskärnor och hjortron från svenska Lappland!

CO Gerd Cloudberry Body Scrub

Kolla priset hos:


En annan prisvärd favorit är Indy Beautys Radiance Renewal Body Scrub, som ger synliga resultat bara efter någon användning!

Indy Beauty Radiance renewal Body Scrub

Kolla priset hos:


Urtekrams Lavender Body Scrub är en av de billigare, och tillför mycket näring till huden.

Urtekram Body Scrub

Kolla priset hos:


För den med känslig hud rekommenderar vi Ida Wargs Intense Nutrition Sugar Scrub, som ger en skonsam behandling.

Ida Warg Intense Nutrition Sugar Scrub

Kolla priset hos:


Recensioner av 10 veganska body scrub

Här kommer mer utförliga recensioner och information om alla veganska body scrubs vi tittat på. 

Indy Beauty Radiance renewal Body Scrub

Indy Beauty Radiance renewal Body Scrub

Kolla priset hos:

Här har vi en riktig höjdare när det kommer till effektiva kroppsskrubbar! Många recensenter beskriver hur de sett resultat på bara ett par användningar. Huden blivit silkeslen och mjuk, och ger nästan en känsla av att ha använt en olja, men utan att skrubben har en oljig konsistens.

Någon har även märkt att inåtväxande hårstrån har minskat, och personer med torr och kliande hud har upplevt att det försvunnit så gott som helt med denna body scrub.

Att Indy Beauty’s Body Scrub ger så bra återfuktning och är mjukgörande beror på att den innehåller ett flertal ingredienser som främjar detta extra. Granatäppelenzym och rosa pomelo-extrakt är två exempel på närande, skyddande och återfuktande ingredienser. 

Denna skrubb innehåller även AHA-syra, som vi berättat om tidigare, som stimulerar cellernas förnyelseprocess och alltså exfolierar huden. 

Sist men inte minst innehåller denna body scrub även naturliga silicakorn, det vill säga kisel. Kisel har visat sig ge mycket positiva resultat på huden, då det bland annat ökar elasticiteten och förbättrar texturen. 

Radiance Renewal Body Scrub tillhör de lite billigare, och vi anser den mycket prisvärd med tanke på dess snabba resultat.

I Indy Beautys serie ingår följande body scrub:

 • Radiance Renewal Body Scrub

Urtekram Body Scrub

Urtekram Body Scrub

Kolla priset hos:

Urtekram har tre olika veganska kroppsskrubbar med mekanisk peeling, med förvånansvärt låga priser. De är dessutom certifierade av ECOCERT, vilket vi gillar!

Det finns skrubbar för alla olika hudtyper; Soothing Lavender Body Scrub fungerar bäst för normal och torr hy, Coconut Body Scrub för normal hud, och Aloe Vera Body Scrub för alla hudtyper. 

Lavenderskrubben är alltså en mildare peeling, vilket beror på att den innehåller ricinolja. Ricinoljan avlägsnar smuts, föroreningar och döda hudceller, och verkar både antiinflammatoriskt och antimikrobiellt, vilket skyddar huden mot oönskade bakterier. 

Den innehåller även laktobacillusjäsning (probiotika) och pilbarksextrakt, vilket tillför näring och bidrar med återfuktning. 

I aloe vera-skrubben finns olja från jojoba, oliver, mandel och broccoli, vilket återfuktar huden och tillför näringsämnen och viktiga fetter, såsom omega 6 och 9. Vegetabiliskt glycerin hjälper även huden att hålla sig fräsch.

Den tredje skrubben innehåller också den vegetabiliskt glycerin, men även algextrakt. Eftersom det innehåller mineraler och alginsyra vårdas huden samtidigt som den blir ren och frisk. 

Recensenter uppskattar dessa skrubbar, även om vissa önskar att de hade varit grövre och doftat mer. 

I Urtekrams serie ingår följande body scrubs:

 • Tune In Soothing Lavender Body Scrub
 • Aloe Vera Body Scrub
 • Coconut Body Scrub

Ida Warg Intense Nutrition Sugar Scrub

Ida Warg Intense Nutrition Sugar Scrub

Kolla priset hos:

Ida Wargs Intense Nutrition Sugar Scrub är kroppsskrubben för dig med torr eller känslig hy. Tack vare sitt innehåll av havre-, solros- och rapsolja bidrar den med ordentlig återfuktning, såväl på djupet som på ytan. 

Den innehåller även sockerkorn, vilka har en positiv påverkan på cellernas förnyelse, då de avlägsnar de hudceller som dött och därigenom ger huden ett naturligt lyster. 

Dessa ingredienser tillsammans gör kroppsskrubben extra skonsam mot huden, och med linneablomsextrakt har den även en lugnande effekt. 

Ida Wargs body scrub har fått höga betyg av användarna. Deras recensioner stämmer väl överens med beskrivningen av produkten, då de skriver att huden blir len, mjuk och återfuktad.

Doften får också den höga poäng, och användare skriver att den har en god men inte för stark doft – precis som det ska vara alltså! Den doftar varmt av jasmin, kokos och vanilj, och går hem hos de flesta. 

Denna kroppsskrubb tillhör de billigare.

I Ida Wargs serie ingår följande body scrubs:

 • Intense Nutrition Sugar Scrub
 • Vitalizing Enzyme Body Peeling

Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub

Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub

Kolla priset hos:

Sol de Janeiros kroppsskrubb ger en lyxig känsla och påminner om Brasiliens vackra och tropiska stränder. Den luktar som den ikoniska cheirosa-doften, som är extra utmärkande för brasilianska kvinnor. 

Skrubben består av sockerkristaller, garaná, kokosolja och cupuacufrön, vilket  behandlar huden på ett skonsamt sätt samtidigt som den bevaras återfuktad.

Garaná kommer från Amazonas och är otroligt rik på koffein. Det tillför energi till huden genom att stärka mikrocirkulationen, det vill säga blodcirkulationen i kroppens minska kärl.

I Brasilien har kokosoljan använts länge inom hudvård, eftersom den är en utmärkt naturlig återfuktare och mjukgörare. Oljan tillför dessutom näring och hjälper till att reparera ärr och andra ojämnheter i huden.

Denna skrubb är lite dyrare, men har fått höga kundomdömen. Flera berättar att konsistensen påminner om mjuk och blöt sand och att den ger mycket bra resultat. Även personer med hudproblem såsom eksem rekommenderar produkten, och förklarar att den inte irriterar känslig hy. 

I Sol de Janeiros serie ingår följande body scrub:

 • Bum Bum Body Scrub

Australian Bodycare Body Scrub

Australian Bodycare Body Scrub

Kolla priset hos:

Australian Bodycare:s kroppsskrubb är en av de billigare, och är en klar favorit både hos oss och användarna. 

Tea tree oil är en basingrediens i Australian Bodycare:s produkter, inklusive denna kroppsskrubb. Den är antibakteriell och antiinflammatorisk, och motverkar därför bland annat inflammation och svullenhet, och bidrar till en jämnare och klarare hy.

Skrubben fungerar för alla hudtyper, även mer känsliga. Recensenter beskriver dock att denna body scrub är ganska hård och därför inte bör användas i ansiktet. Flera personer med känslig hy använder den dock emellanåt utan att reagera negativt på den.  

Majoriteten av kundomdömena är dock höga, och det beskrivs att resultaten syns väl trots att många bara använder den en gång i veckan. Huden blir lenare, hålls återfuktad och känns ren på djupet. 

För extra bra resultat rekommenderar vi att använda deras Body Wash och Body Lotion.

I Australian Bodycare:s serie ingår följande body scrub:

 • Australian Bodycare Body Scrub

REN Skincare Moroccan Rose Otto Sugar Body Polish

REN Skincare Moroccan Rose Otto Sugar Body Polish

Kolla priset hos:

REN:s marockanska kroppsskrubb är en mild och skonsam produkt, som med hjälp av rörsocker gör huden len och frisk. Det beror på att rörsocker naturligt innehåller alfahydroxisyra (AHA) vilket bidrar till ökad cellomsättning. 

Denna body scrub innehåller även mandel- och olivolja, vilka båda har många fördelar när det kommer till hudvård. Bland annat ger de återfuktning, reparerar ärr, behandlar akne och jämnar ut hudens ojämnheter. 

Med Rose Otto-olja får du inte bara en fantastiskt god doft, utan även en lugnare hy. Teofyllin (teextrakt från Paraguay) och koffein (extrakt från kolanöt) gör dessutom huden piggare i och med att mikrocirkulationen stimuleras och förbättras. 

REN:s body scrub är lite längre ner på prisskalan, men högt upp på betygsskalan! Det är en femstjärnig skrubb, och användarna beskriver att den behandlar huden mycket bra, och lämna den ren och återfuktad, samt att den passar för alla åldrar. 

I REN Skincares serie ingår följande body scrub:

 • Moroccan Rose Otto Body Scrub
 • Atlantic Kelp and Magnesium Salt Anti-Fatigue Exfoliating Body Scrub

Estelle & Thild Body Scrub

Estelle & Thild Body Scrub

Kolla priset hos:

Estelle & Thilds Citrus Menthe Body Scrub är en mycket omtyckt kroppsskrubb, som dessutom blivit nominerad i 2020 års Organic Beauty Awards för bästa kroppsskrubb. 

Kundomdömena är också mycket höga, och flera beskriver att huden känns både len och mjuk, och att doften är underbar. Någon har dessutom upplevt att kroppsskrubben bidragit till att celluliter blivit mindre framträdande.

Skrubben innehåller sheasmör och sockerkristaller, vilket avlägsnar död hud och främjar blodcirkulationen. Den består även av vårdande oljor, extrakt och vitaminer, vilket återfuktar och rengör på djupet.

Estelle & Thilds Vanilla Tangerine Renewing Body Scrub är en mildare variant som också den innehåller sheasmör, närande oljor och sockerkristaller.

Den har en mild och behaglig doft och är enligt recensioner dryg och hållbar. 

Dessa kroppsskrubbar befinner sig omkring mitten på prisskalan.

I Estelle & Thilds serie ingår följande body scrubs:

 • Citrus Menthe Renewing Body Scrub
 • Vanilla Tangerine Renewing Body Scrub

Comfort Zone Body Strategist Peel Scrub

Comfort Zone Body Strategist Peel Scrub

Kolla priset hos:

Comfort Zones kroppsskrubbar är mycket exklusiva och tillhör därmed de dyrare, men de lever verkligen upp till sitt pris! 

Deras Peel Scrub är en peeling utöver det vanliga, med både mekanisk och kemisk exfoliering. Huden får en behandling som verkar både på ytan och på djupet, tack vare AHA- och PHA-syrorna i skrubben.

När syrorna sjunker in i huden för de med sig fuktmolekyler, och bidrar på så vis med djup återfuktning. 

Hudens döda celler separeras med hjälp av PHA-syran och kornen i peelingen, som består av silica och bitterappelsinskal. När dessa hudceller avlägsnat blir det lättare för huden att absorbera andra viktiga ämnen, och den blir friskare och lenare.

Foaming Scrub är särskilt anpassad för dusch efter träning, eftersom den gör elasticiteten i huden bättre och friskare up efter träningspasset.

Även denna innehåller kisel, och utöver detta svart ris och gröna teblad. Den har en behaglig doft som enligt användarna är  ”jordisk”, eller ”earthly” för att vara exakt. 

I Comfort Zones serie ingår följande body scrubs:

 • Body Active Foaming Scrub
 • Body Strategist Peel Scrub

Frank Body Scrub

Frank Body Original Coffee Scrub

Kolla priset hos:

Frank Body’s produkter innehåller helt naturliga eller organiskt framställda ingredienser, och tillverkas i Melbourne. 

I deras kroppsskrubbar är nymalet och rostat kaffe en central ingrediens, som har en positiv påverkan på kollagenproduktionen, tar bort hudceller som dött och förbättrar blodcirkulationen.

Deras Original Coffee Scrub består även av kallpressad sötmandelolja, vilket bevarar huden återfuktad även efter behandlingen, och förser huden med antioxidanter. Vitamin E skyddar även mot fria radikaler.

Frank Body’s Coconut Coffee Scrub innehåller olja från vindruvskärnor, som är full av bra fettsyror och vitaminer. Det ger huden en jämnare ton och stramar upp.

Skrubbarna från Frank Body har fått höga omdömen, och trots att de kan tyckas vara grova är de milda och skonsamma mot huden och ger ett lent resultat.

Många säger att resultaten är som att kroppen får sig en kopp kaffe, det vill säga energi och en behagligt fräsch doft. Någon tycker dock att Shimmer Scrub doftar för starkt, men uppskattar mycket produkten i övrigt.

Dessa kroppsskrubbar är lite billigare.

I Frank Body’s serie ingår följande Body scrubs:

 • Original Coffee Scrub
 • Express-O Coffee Scrub
 • Coconut Coffee Scrub
 • Shimmer Scrub
 • Peppermint Coffee Scrub

Moonsun Organic of Sweden Body Scrub

Moonsun Organic of Sweden Body Scrub

Kolla priset hos:

Hos Moonsun Organic of Sweden är ett naturligt och i största mån ekologiskt sortiment målet, där de tar fram sina produkter på ett sätt så att de ska passa så många som möjligt, oavsett hudtyp, hårtyp, ålder eller kön.

Därför har deras kroppsskrubb också flera användningsområden, och passar även händer och fötter, förutom kroppen generellt.

Skrubben fungerar för alla hudtyper, och avlägsnar döda hudceller och stimulerar blodcirkulationen. Detta är extra bra för den med torr hy, och tillsammans med deras Body Oil kan din torra hud snart vara som bortblåst.

Enligt användare är denna skrubb även utmärkt att använda dagen innan BUS (brun utan sol), eftersom det ger en bra och återfuktad grund.

Om du har problem med hård eller torr hud på fötterna kan vi rekommendera att skrubba med denna 1-2 gånger i veckan. Avlagringar och döda hudceller avlägsnas då från foten och den mjukas upp och blir len. 

Samma resultat får du även på händerna, och handkräm eller lotion absorberas extra bra efter en peeling. 

Denna skrubb är en av de lite billigare. 

I Moonsun Organic of Swedens serie ingår följande body scrub:

 • Moonsun Organic of Sweden Body Scrub

Vad är en body scrub?

Kroppsskrubbar tros ha använts i tusentals år, ända sedan forna Egyptens tid, och är ett sätt att hålla huden i form genom att avlägsna de döda hudceller som gör kroppen torr.

När dessa gamla hudceller, smuts och föroreningar tas bort kan huden ersätta dem med nya, och blir då både friskare, fräschare och mjukare.

Detta är extra viktigt för den som rakar sig, för vid rakning eller vaxning fastnar ofta de gamla hudcellerna i hårsäckarna, vilket orsakar inåtväxande hårstrån. Skrubben bidrar till att porerna blir rena och behandlar på så sätt detta.

Socker och salt i body scrub?

Socker och salt är något de flesta förknippar med bakning och matlagning, snarare än behandling av huden, men som du kanske märkt är dessa två vanliga ingredienser i de flesta body scrubs. 

Socker och salt i kroppsskrubbar har lite olika funktioner. Socker, å sin sida, är mer skonsamt mot huden och går därför att använda även i ansiktet, samt för personer med känslig hy. Om sockret är oraffinerat är det dock inte rekommenderat att använda i ansiktet, eftersom det är mer “slipande”.

Oraffinerat rörsocker tillför dock ett flertal näringsämnen, såsom magnesium, järn och kalcium

Salt, å andra sidan, har utöver sin manuella peelingfunktion även en förmåga att avgifta huden. Där socker endast avlägsnar död hud, avlägsnar salt även gifter och motverkar på så vis inflammationer.

Saltskrubb är extra bra för torra områden, som armbågar och fötter, men kan skapa irritation på känslig hy. När du väljer skrubb beror det alltså på vilken typ av hud du har, och vad ditt syfte är med användningen.

Är body scrub veganska? 

Att leva en vegansk livsstil är inte alltid enkelt, särskilt när man samtidigt vill ta hand om sin kropp på ett riktigt sätt. Många body scrubs innehåller animaliska produkter, och det finns fortfarande företag som testar sina produkter på djur. 

Att testa kosmetika och hudvårds- och hygienprodukter på djur är olagligt i EU, men det finns sätt att ta sig runt detta förbud, genom att till exempel använda sig av rengöringsprodukter eller livsmedel som får eller måste testas på djur.

Det tillkommer dock ständigt nya sätt att testa ingredienser på, och många företag väljer dessa framför djurtester. Fler och fler länder väljer dessutom att förbjuda djurtester, vilket är ett steg i positiv riktning.

Några vanliga animaliska ingredienser i body scrubs, som du bör hålla utkik efter och undvika är följande:

 • Bivax: produceras av bin. Veganskt alternativ: soja- eller växtbaserat vax.
 • Biotin: kommer från mjölk. Veganskt alternativ: mjölk från sojabönor eller nötter.
 • Gelatin: framställs genom att koka ligament, ben eller hud från djur. Veganskt alternativ: agar-agar och karragenan. 
 • Glycerin: kommer från djurfetter. Veganskt alternativ: växtbaserad glycerin (soja eller kokosolja).
 • Kollagen: protein från djurben, hud eller ligament. Veganskt alternativ: sojaprotein eller mandelolja.
 • Oljesyra:  kommer från djurfetter. Veganskt alternativ: framställt från t.ex. kokosnöt eller oliver. 

Vilka företag har alltid veganska body scrub?

Naturligtvis är alla body scrubs vi tittat på veganska, och nästan alla företag som vi nämnt har alltid veganska kroppsskrubbar. Flera har helt och hållet veganska sortiment, som till exempel Ida Warg och Indy Beauty. 

Dessa företag har alltid veganska body scrub:


Här kan du läsa fler artiklar om vegansk hudvård!