Bästa veganska body mist 2024: Väldoftande och återfuktande

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Parfym och moisturizer i samma produkt? Då är det en body mist du ska ha! Förutom att de doftar fantastiskt gott, fungerar många body mists även som återfuktande moisturizers och vårdar huden. För att hitta en som passar dig har vi här tagit fram 10 av de bästa veganska body misterna!

Vegansk body mist

Vilken veganska body mist är bäst i test?

Vår favorit är weDo Hair&Body Mist, som med sitt ekologiska bambuvatten vårdar och återfuktar huden utmärkt.

Bästa mist för kropp och hår

weDo Hair&Body Mist

Kolla priset hos:


Ett lite billigare alternativ är Ida Warg Hydrating Face and Body Mist, som även går att använda i samband med sminkning.

✅ Prisvärd och populär

Ida Warg Hydrating Face and Body Mist

Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln!

Recensioner om alla 10 produkterna

Här är kommer mer utförliga recensioner och information om alla veganska body mists vi tittat på.

weDo Hair&Body Mist

weDo Hair&Body Mist

Kolla priset hos:

Om du är ute efter en body mist som fungerar för både kropp och hår kan vi rekommendera denna från weDo.

Deras Hair&Body Mist är en fantastisk produkt som är gjort på 98 procent naturliga ingredienser, och endast 0,3-0,7 procent syntetiskt innehåll (vilket är nödvändigt för kvaliteten och hållbarheten). Denna mist är dessutom utan artificiella färgämnen, sulfater och silikon.

Vad vi gillar extra mycket med weDo:s Hair&Body Mist är att den innehåller bambuvatten, certifierat av Ecocert. Vattnet kommer från bambulöven, som ofta slängs bort, men som weDo istället tar vara på och utvinner dess goda egenskaper.

Bambuvattnet återfuktar och fungerar som antioxidant, vilket vårdar, mjukgör och bevarar håret och hudens fräschhet.

Förutom detta har sprayen en fantastisk doft, som enligt kundomdömen är lagom söt, och påminner om sommar och blommor. Den passar för alla åldrar, för såväl hår som kropp, och den ger ett jämnt spray och är lätt att ta med sig.

Enligt flera recensioner är hållbarheten mycket bra, från några timmar upp till en hel dag, vilket för oss gör denna prisvärd trots att den är lite dyrare.

I weDo:s serie ingår följande body mist:


Ida Warg Hydrating Face and Body Mist

Ida Warg Hydrating Face and Body Mist

Kolla priset hos:

Ida Warg Beautys sortiment är 100 procent veganskt och de arbetar för att erbjuda bästa möjliga kvalitet på produkter, med tillverkning i Skandinavien.

Deras body mist går att använda för såväl ansikte som kropp, och användare berättar att den dessutom fungerar utmärkt att applicera både innan och efter sminkning. Vissa upplever dock att den blir lite kladdig i ansiktet, men svalkande.

Misten går att applicera upprepade gånger under dagen, och ger då en uppfriskande känsla och en fräsch doft. Enligt kundomdömen är doften mild och diskret.

Förutom att den luktar gott av aloe vera, persika och grönt äpple, innehåller den vitamin B5, vilket vårdar och stärker huden. Den ger även otroligt bra återfuktning tack vare innehållet av hyaluronsyra, vilket även bekräftas av många recensioner.

En extra anledning till varför vi gillar den här produkten så mycket är att den är väldigt prisvärd.

I Ida Wargs serie ingår följande body mist:


AHAVA Dry Oil Body Mist

AHAVA Dry Oil Body Mist

Kolla priset hos:

När AHAVA väljer ut sina ingredienser har de huden och kroppens bästa i fokus, och väljer därför så rena ingredienser som möjligt. Av den anledningen är deras body mists helt fria från alkohol, GMO, parabener och naturligtvis animaliska produkter.

För att huden ska må så bra som möjligt innehåller dessa body mists jojobaolja, vitamin E och algen dunaliella. Jojobaolja återfuktar huden samtidigt som den motverkar akne och läker sår och liknande.

Vitamin E minskar ärr och motverkar eksem, och dunaliellaalgen bidrar med antioxidanter, vitaminer och protein, och stärker på så vis hudens naturliga motståndskraft mot infektioner.

Denna body mist gör dock inte bara huden friskare, utan ger också en härlig doft av bland annat rosépeppar och cederträ. Dessa dofter är högt uppskattade av användarna, som säger att de luktar alldeles lagom – inte för starkt eller för svagt.

Kundomdömen är dessutom mycket positiva till hur bra denna body mist återfuktar huden, trots att den knappt märks av när man applicerat den.

Flera användare med känslig hy säger att denna produkt är skonsam och absorberas bra utan att huden känns oljig.

Trots att AHAVAs body mists är dyra, tycker både vi och recensenterna att det är värt det tack vare dess många positiva egenskaper.

I AHAVAs serie ingår följande body mists:

 • Sea Kissed
 • Pink Pepper
 • Mandarin & Cedarwood

Sol de Janeiro Brazilian Crush

Sol de Janeiro Brazilian Crush

Kolla priset hos:

Sol de Janeiro har tagit sin inspiration från Rio de Janeiros vackra stränder, och det brasilianska skönhetsfenomenet “cheirosa”. Cheirosa innebär inte bara att man ger ifrån sig en härlig doft, utan också en attityd och känsla, och det är detta Sol de Janeiro vill förmedla genom sin body mist.

I serien ingår flera olika dofter, bland annat pistage/karamell, kokosnöt/pralin och vanilj/jasmin. Enligt kundomdömen är dessa dofter fantastiska och håller länge, även om vissa har upplevt att lukten försvinner snabbare än önskat.

Flera beskriver även att huden får en len och fräsch känsla vid användning av Sol de Janeiros body mist, och att de ger härliga vibbar av sommar och stränder.

Förutom att använda dessa på kroppen går de utmärkt att spraya på såväl kläder som underkläder, och även i håret.

Dessa body mists är alla veganska, cruelty-free, glutenfria och fria från parabener. De hör till de lite billigare.

I Sol de Janeiro Brazilian Crush:s serie ingår följande body mists:

 • Cheirosa 39
 • Cheirosa 40
 • Cheirosa 62
 • Cheirosa 71

I Love… Signature Body Mist

I Love... Signature Glazed Raspberry Body Mist

Kolla priset hos:

Utbudet på dofter hos I Love är relativt stort och varierande. Dofterna skiljer sig mycket åt, där vissa påminner om frukt och bär, medan andra ger en doft av blommor och natur. Dofterna uppskattas av många, och framför allt Exodic Fruits och Violet Dreams är högt uppskattade.

Enligt flera användare är dofterna väldigt söta och luktar lite som godis, så beroende på vilken typ av doft du är ute efter rekommenderar vi att läsa recensioner på respektive body mist.

Dessa body mists är hursomhelst smidiga att ta med sig och håller i omkring fyra timmar. Beroende på hur och när på dagen den appliceras kan lukten även vara kvar till dagen efter, enligt kundomdömen.

Med dessa body mists behöver du inte oroa dig över fläckar på kläder eller klibb på huden. Inte heller animaliska ingredienser, parabener eller silikoner är något att bekymra sig över, eftersom de är helt fria från dessa.

Plus i kanten är att dessa är väldigt snälla mot plånboken!

I I Love… Signatures serie ingår följande body mists:

 • Ecotic Fruits
 • Violet Dreams
 • Vanilla Milk
 • Elderflower Fizz
 • Glazed Raspberry
 • English Rose

Inglot Me Like Illuminizing Face & Body Mist

Inglot Me Like Illuminizing Face & Body Mist

Kolla priset hos:

Inglots Face & Body Mist är en av de lite dyrare produkterna, men är definitivt värt pengarna enligt oss. Det här är nämligen en body mist som även fungerar som setting spray för sminket, och därför kan klassas som en mångsidig body mist.

Förutom att använda den som setting spray, kan du också applicera några spray innan du sminkar  dig för att sminkningen ska hålla längre och få en bättre glow.

Denna Face & Body Mist går dessutom utmärkt att applicera flera gånger under dagen, och bidrar då med extra återfuktning och skapar ett fint skimmer på huden. Enligt kundomdömen har den mycket bra hållbarhet, och bevarar sminkningen hela dagen.

Förutom att den, naturligtvis, är vegan innehåller den även vitamin B2, vilket bland annat återfuktar och jämnar ut huden. Denna vitamin är central för cellerna i kroppen, samt för att huden ska fungera bra.

Sist men inte minst innehåller denna mist även hydrolyserade alger, vilket förser huden med antioxidanter och skapar en frisk och fräsch hy.

I Inglots serie ingår följande body mists:

 • Moscow Mule 301
 • Pisco Sour 303

The Body Shop Body Mist

The Body Shop Body Mist

Kolla priset hos:

The Body Shops Body Mist påminner om en italiensk sommaridyll, med doft av bland annat bergamott, blomster och rosépeppar, och vegansk och cruelty-free mysk, en doft som uppskattas av användare världen över.

De som använt denna body mist är alltså mycket nöjda över denna fräscha doft, och säger att den är upplyftande men inte för stark. Enligt flera recensioner håller den i några timmar, och är perfekt tillsammans med en eterisk olja eller hudkräm. Den fungerar utmärkt att applicera flera gånger under dagen.

Precis som kundomdömen också säger är detta en lite dyrare body mist, dock inte bland de dyraste, men den är klart värt sitt pris med tanke på hållbarheten.

Denna mist passar alla åldrar, från barn till äldre, och kan användas såväl dag som natt.

I The Body Shops serie ingår följande body mist:

 • White Musk Flora Fragrance Mist

Pixi Body Mist

Pixi Glow Tonic Family Body Glow Mist

Kolla priset hos:

Pixis Body Glow Mist är en återfuktande body mist som mjukgör och håller huden len och fräsch. Enligt kundomdömen känns huden otroligt mjuk och skön efter att denna body mist använts.

Förutom att återfukta och mjukgöra tillför denna mist även näring tack vare att den innehåller olivolja och olika fruktextrakt. Att olivolja är bra för huden är sedan gammalt, och den hjälper bland annat till att jämna ut hyn och rynkor.

Fruktextrakt innehåller bland annat vitamin C, vilket stimulerar produktionen av kollagen, samt skyddar från fria radikaler.

Pixis Body Glow Mist innehåller även ginseng, en ört som länge använts i framförallt Asien för att den har en positiv effekt på immunsystemet, samt ökar blodcirkulationen i huden och på så vis gör huden mer hälsosam och frisk.

Denna mist har fått mycket höga betyg av dess användare vad gäller alltifrån applicering och hållbarhet till kvalitet och pris, även om den är lite dyrare.

Den fungerar även att använda tillsammans med parfym, och är smidig att ta med sig för att fylla på under dagen.

I Pixis serie ingår följande body mists:

 • Hydrating Milky Mist
 • Rose Glow Mist
 • Dream Y-Mist

Fenjal Classic Body Spray

Fenjal Classic Body Spray

Kolla priset hos:

Denna body spray från Fenjal går att använda både som en vanlig body mist, eller som en deodorant med en annan parfym.

Den har en härligt fräsch doft, som brukar räknas till den typiska “Fenjal-doften” – en mycket uppskattad lukt av användare världen över.

Förutom att den håller kroppen väldoftande gör den även huden mjuk och återfuktad. Den är dessutom lätt att ta med sig och applicera under dagen.

Många kundomdömen beskriver att lukten håller länge och är ganska stark, medan vissa istället upplever att den är svagare och inte håller lika länge. För att få en extra bra effekt rekommenderar vi även att använda den tillsammans med andra av Fenjals produkter i samma serie.

Fenjals body mist innehåller inga färgämnen, parabener, silikon, mineraloljor eller mikroplast, och kommer dessutom i återvinningsbara förpackningar. Ett stort plus i kanten från oss!

Denna mist befinner sig i mitten på prisskalan, beroende på var du köper den.

I Fenjals serie ingår följande body mist:

 • Classic Body Spray – Sensuous Body Spray

BABOR Thermal Spray

BABOR Thermal Spray

Kolla priset hos:

Om du letar efter en spray som innehåller naturliga ingredienser och som därför också ger din hud ett naturligt lyster och en fin glans kan vi varmt rekommendera BABORs Thermal Spray.

Vad som är så unikt med denna produkt är att den innehåller termalvatten från en över 2000 års gammal källa i Tyskland, vid namn Aachen. Detta vatten har en speciell funktion när den används inom hudvård, då den bland annat återfuktar och har antiinflammatoriska effekter.

När termalvatten används på huden ges näring, och både immunförsvaret och hormonsystemet gynnas. Det har även visat sig ha en positiv påverkan på rosacea och eksem.

Utöver detta bidrar det med återfuktning, minskar skador från UV-strålning och upprätthåller balansen i hudens mikrobiom. Hyn förses även med viktiga mineraler och spårämnen, som till exempel kalcium, magnesium och järn.

Kundomdömen stämmer överens med produktbeskrivningen, och doften beskrivs även vara mycket fräsch.

BABORs body mist går att använda flera gånger under dagen både som ansiktsvatten, som settingspray för smink, eller som vanlig body mist.

Den enda nackdelen med denna body mist är att flera recensenter skriver att det kommer mycket produkt vid ett sprut, och hade därför föredragit en mer finfördelad spray för bästa resultat.

Denna befinner sig i mitten på prisskalan, men mer åt det billigare hållet.

I BABORs serie ingår följande body mist:


Vad är body mist?

Många har uppfattningen av att en body mist är en svagare variant av parfym, vilket inte är alldeles fel, men det är heller inte hela sanningen. Förutom att en body mist luktar gott innehåller den även näringsämnen av olika slag, och i flera fall har de också återfuktande egenskaper.

I till exempel eau de parfum finns större mängd olja, vilket gör doften mer påtaglig. En body mist har en mycket lägre halt olja, vilket gör att doften är mindre ihållande och stark.

Av denna anledning är body mists betydligt billigare än parfymer, eftersom det är just dessa oljor som kostar.

Till skillnad från en parfym ger en body mist alltså en mildare doft och lättare känsla, och kan sprayas på många gånger under dagen utan att ge en för intensiv doft. Det är dessutom rekommenderat att applicera misten direkt efter duschen, för att huden då ska vårdas extra väl.

Ofta brukar body mists användas tillsammans med en lotion för att öka hållbarheten och för att ge bättre återfuktning.

Är body mists veganska?

Body mists, som så många andra skönhetsprodukter, innehåller inte sällan animaliska produkter, vilket gör dessa icke-veganska. Det finns även företag som testar sina ingredienser och produkter på djur, vilket vi självklart tar stort avstånd från.

De mest skadliga djurtesterna har dock blivit ovanligare, och det finns idag andra sätt att framställa ingredienser med samma lukt på ett cruelty-free och veganskt sätt. Flera ingredienser som från början varit animaliska ersätts alltså nu med syntetiska eller vegetabiliska alternativ.

Det finns dock fortfarande icke-veganska produkter att undvika i body mists, några av dessa är:

Civett är ett djur från Asien och Afrika som producerar en olja som kallas sibetolja, och som av djuren används för att markera revir. Efter ett tag blir vätskan väldoftande, varför den används i doftprodukter.

Mysk kommer från början från myskhjortens körtlar och har en unik doft. På grund av detta har arten blivit utrotningshotad. Det finns idag veganska sätt att framställa mysk på istället.

Castoreum kommer från bävrar och används för att tillverka parfymextrakt. Det finns en syntetisk variant av detta som alltså är vegansk.

Vilka företag har alltid veganska body mists?

Av de företag som vi tittat närmare på är hälften helt veganska, och övriga cruelty-free med många veganska alternativ. Vi rekommenderar dock alltid att titta en extra gång på märkets hemsida eller produktens beskrivning för att du ska vara på den säkra sidan.

Dessa företag har alltid veganska body mists:


Här kan du läsa fler artiklar om veganska skönhetsprodukter!