Bästa hälsokostbutik 2024: Nätbutiker med hälsokost och naturliga livsmedel

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I takt med att våra e-handelsvanor ökar, blir även hälsokostbutikerna på nätet allt fler. Många har ett brett sortiment och flera har tydliga inriktningar inom ämnet hälsa. Vi gör det enklare att hitta rätt bland de bästa hälsokostbutikerna online!

Bästa hälsokost nätbutiker

Här är en snabblista på de butiker vi tar upp i artikeln. Klicka på butikens namn för att komma till affären. Scrolla vidare för att läsa mer information om respektive hälsokostbutik.

ButikUtbud
Happy VeganHelt veganskt butik, mycket unika livsmedel.
Svensk HälsokostHälsokost, kosttillskott, exklusiva varumärken.
LifebutikenHälsokost, fysiskt och online.
GlimjaUnikt utbud av hälsokost och skönhet.
BodystoreAllt för hälsa och träning.
MEDSNätapotek med brett utbud. Bra vegansk märkning.
KIANO LifeVäxtbaserade superfoods och proteinblandningar.
GreatlifeEget varumärke med kostttillskott.

Recensioner av 11 hälsokostbutiker på nätet

Här kommer helt listan med en mer ingående beskrivning av butikerna och deras utbud.

Happy Vegan

Happy Vegan Butik Logo

För den som är vegan är det trevligt med butiker som har utbud helt ägnat åt veganska livsmedel och produkter. Därför är vi givetvis glada att ha hittat en svensk sådan att rekommendera.

Hos Happy Vegan hittar du allt ifrån unika livsmedel, kryddor och smaksättare, till hygienprodukter eller kosttillskott för dig som tränar. Butiken har en bra bredd på sitt utbud och där finns ofta varumärken som du annars inte hittar i svenska butiker.

Butiken startades 2016 av ett kompisgäng som var missnöjda med utbudet på den veganska marknaden i Sverige. Sedan bytte butiken ägare 2022 och drivs numera av ett mycket engagerat par som sitter på både kunskap och passion för allt vad en vegansk livsstil innefattar.

Kolla in butiken och inspireras bland livsmedel som ibland kan vara svåra att hitta veganska alternativ kring. Kika in i deras utbud av asiatiska livsmedel, eller titta på produkterna från varumärket Guimarana som Happy Vegan är ensamma om att sälja i Sverige!

Vi gillar att titta in då och då för att se vad som finns på lager, i det ständigt uppdaterade sortimentet hos Happy Vegan!


Svensk Hälsokost

Svensk Hälsokost Logo

Hos Svensk Hälsokost hittar vi ett brett sortiment av naturliga produkter inom hälsa, träning, skönhet och livsmedel. Detta familjära företag vill bidra med träningsglädje och hälsoinspiration genom sin verksamhet.

Sedan 2010 har Svensk Hälsokost funnits på marknaden. Verksamheten knoppades då av från moderbolaget Svenskt Kosttillskott som är mer inriktat på sport. Eftersom intresset för naturliga och ekologiska produkter ökat markant under 2000-talet bildades ett dotterbolag att komplettera sportprodukterna.

Företaget har ett genuint intresse och lång erfarenhet av naturlig hälsa. Deras breda sortiment rymmer allt från naturlig hudvård till växtbaserade läkemedel, ekologiska livsmedel och träningstillbehör. Deras mål är att hjälpa kunden hitta sin väg till välmående. Vi tycker att de lyckas bra med det i sitt varierande utbud.

Idag är Svensk Hälsokost en av de ledande hälsokostbutikerna online. De vill ständigt vara i framkant och lyhörda till kundens behov. Därför lanserade de tidigt sitt egna varumärke Healthwell.

Healthwell har alla möjliga produkter, från örter som ashwagandha, till multivitaminer och livsmedel som kokosolja.

Syftet är att bidra med prisvärda och högkvalitativa kosttillskott med få ingredienser.

Men den här butiken är mer än hälsokost. I deras produktkategorier hittar vi också:

 • Hem och Hushåll
 • Träning
 • Livsstil
 • Smink
 • Hud- och Hårvård
 • Naturliga Oljor
 • Livsmedel

Tack vare informativa och pålitliga artiklar i sina områden är det lätt för oss att hitta rätt bland det stora sortimentet.


Life

Lifebutiken Logo

Life är nordens ledande kedja för hälsokost. Utmärkande är att de drivs av utbildade hälsorådgivare både i Sverige, Finland och Norge. Vi hittar deras butiker runt om i hela landet men också online.

Företagets tre värdegrunder är omtanke, utmaning och engagemang. Detta märks både i deras sortiment och mötet med oss kunder. Life vill främja kundens balans av hälsosam kost, vila och rörelse. Därför hittar vi ett brett utbud av produkter inom kategorier som:

 • Kosttillskott
 • Hälsa
 • Skönhet
 • Mat & Dryck
 • Träning

Miljövänliga städprodukter och avslappnande vetekuddar ses som Hälsa, enligt Life själva, och kan göra våra liv lite mer balanserade.

Life är bra på just Hälsoområdet, växtbaserade läkemedel och kosttillskott. Vi väljer den här butiken när vi söker produkter för allmän välbefinnande men också för att stärka immunförsvaret.

Ergonomiska tofflor, liksom eteriska oljor för aromalampan ger en mer harmonisk vardag. Samtidigt gillar vi att vända oss till Life vid förkylning; när det är dags för en ny näskanna, C-vitaminer eller vitlökskapslar.

Att Life-kedjan är ett väletablerat koncept råder inget tvivel om. Vi känner oss trygga med deras kunskap och produktutbud. Extra roligt tycker vi det är med deras egna tidning Live Life som ger oss tips och inspiration även offline.


Glimja

Glimja Logo

Glimja utmärker sig i att de själva testar sina produkter som de sedan medvetet väljer ut. I sortimentet finns endast sådant som de använder själva och ger sina barn. De flesta produkter är veganska, vilket är unikt inom kosttillskott då många vitaminer innehåller gelatin. Dessutom väljer Glimja att erbjuda oss rena, naturliga och hållbara produkter utan tillsatser eller skadliga kemikalier. Inga produkter är heller testade på djur.

Vi tycker om den familjära ton vi möter på Glimja. Det känns tryggt att vi kan ringa eller mejla för att få råd kring vilka produkter vi ska välja. Rådgivningen är gratis och hjälper oss att nå våra mål med ett mer hälsosamt liv.

Glimja består av fyra hälsoentreprenörer och eldsjälar. Alla har tidigare drivit egna verksamheter inom holistisk hälsa. Grundarna har över 20 års erfarenhet av att utveckla sin egen hälsa och samtidigt på bästa sätt ta hand om planeten. Deras nyfikenhet och djupa intresse driver företaget framåt och syns i kundkontakt, inspirerande artiklar och inte minst i sortimentet.

Deras produktkategorier omfattar:

 • Barn & Familj
 • Hemma
 • Skönhet
 • Kosttillskott
 • Hälsokost

Mest gillar vi att handla enligt användare, innehåll eller användningsområde. Det blir enkelt att navigera rätt. Oavsett om vi söker barnvitaminer eller vildskördat.


Superfruit

Superfruit Logo

Konceptet Superfruit uppstod 2007 med syfte att erbjuda supermat till den aktiva människan. I Superfruits eget namn hittar vi därför just superfoods i form av bär, frön och grönsaks-och bärpulver som till exempel blåbär, goji, hampa, kakao och tranbär.

Företaget omfattar tre varumärken och förutom Superfruit finner vi också Superfruit Food som ger oss hälsosamma och ekologiska produkter för frukosten. Exempel är jordnötsmör och granola. Även KLEEN Sports Nutrition går under samma företag och levererar energi- och proteinbars till flera målgrupper som vegan, paleo och high protein.

Sammanlagt hittar vi ett brett sortiment på över 100 produkter av kosttillskott, ekologisk mat och hälsokost. Superfruit håller hög kvalité och ett varierat utbud av naturliga och ekologiska artiklar utan tillsatser.

Det märks tydligt att Superfruit har nästan två decennier erfarenhet av just supermat och hur dessa används. Vi gillar deras gedigna repertoar av nyttiga recept. Här kan vi boosta inspirationen för hälsosamma drycker, maträtter, desserter, bakverk och mycket mer. För att sedan handla bland produktkategorierna Supermat, Hälsa, Livsmedel, och Sport & Träning.


Bodystore

Bodystore Logo

Bodystore är hälsokost på nätet. Företaget menar ge sina kunder de allra bästa produkterna inom hälsa och välmående, samtidigt som de vill stötta oss att leva ett sunt och hälsosamt liv. Vi tycker att de lyckas bra med det och imponeras av deras breda utbud av inspirationsartiklar. Här kan vi exempelvis läsa om hur vi andas oss till bättre sömn men också hur vi kan göra egen ringblomssalva.

Vill vi inte göra egen så finns ringblomssalva i utbudet. Sortimentet är brett och hälsa hos Bodystore innefattar mer än det vi stoppar i oss. Förutom produkter inom Hälsokost och Livsmedel hittar vi Sport-och träningstillskott, Träningskläder och redskap, Ekologiska skönhetsprodukter och Naturliga hushållsprodukter.

Vi gillar att vi också kan “köpa efter behov” hos Bodystore. När vi är ute efter att stärka immunförsvaret får vi tips på allt från ekologiskt macapulver till vegansk vitamin D3. Det gör det enkelt att hitta och välja rätt.


MEDS

MEDS Logo

Onlinebutiken MEDS är ett apotek med tillstånd från Läkemedelsverket. De säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel likväl som vitaminer och kosttillskott. Sortimentet är brett och innefattar allt vi kan förvänta oss av ett apotek; från febertermometer till klamydiatester. Samtidigt kan vi hitta flera av de populära varumärkena inom kosttillskott såsom Thorne och Holistic.

Stockholmsbaserade företaget MEDS är unikt för att det är helt onlinebaserat. Sedan 2018 är dom det mest växande apoteket i Sverige. De arbetar för snabba leveranser och är tillgängliga för rådgivning alla dagar i veckan. Vi når dem enkelt via chat, telefon eller mejl för att få svar på frågor kring val av produkter. Dessutom har de farmaceuter tillgängliga på chatt och telefon för personlig rådgivning gällande receptbelagda läkemedel.

Vi gillar deras breda sortiment och att leveransen går fort hos MEDS. Det blir enkelt att få tag i apoteksvaror även när vi inte har möjlighet att ta oss till en fysisk butik.


KIANO Life

Kiano Life Logo

Hos svenska företaget KIANO hittar vi ekologiska superfood produkter. Vi kan välja bland en mängd mumsiga pulverblandningar som är fulla av vitaminer, mineraler och adaptogener som kroppen behöver för att bibehålla hälsa. Produkterna är helt naturliga och innehåller varken sötningsmedel eller konstgjorda vitaminer.

Vi hittar till exempel Lean Protein med Bärblandning för Vacker Hy i utbudet. Det är 420 gram ekologiskt proteinpulver med bärsmak. Innehållet omfattar exempelvis maca, acai, hallon, nypon och ärtprotein, totalt nio superfoods. KIANOs Berry Strong proteinpulver är en produkt som utmärker företaget. Ett helt växtbaserat och naturligt proteinpulver som vänder sig till träningsaktiva veganer och vegetarianer för snabb återhämtning och muskeluppbyggnad.

Hos KIANO Life kan vi dessutom välja att prenumerera på deras produkter. Då får vi återkommande leveranser av vårt protein- eller superfoodpulver. Spännande tycker vi!

De har många läckra recept för inspiration till hur vi bäst använder deras pulver. Och till och med en egen receptbok med superfood. Det är lätt att hitta sina favoritprodukter och att stanna hos KIANO Life.


Greatlife

Greatlife Logo

Svenska hälsoföretaget Greatlife anser sig vara mer än en hälsokostbutik online. De säger själva att de är en hälsodatabas med forskning, artiklar, frågor och svar i allt inom ämnet hälsa. Hög kvalitet kännetecknar deras produktutbud. De gillar när kunderna är nyfikna och pålästa eftersom vi då ställer samma höga krav på kvalitativa hälsoprodukter som de gör.

Några av Greatlifes gyllene budord innefattar att välja ekologiska livsmedel och tillskott, whole-food baserade kosttillskott och att undvika produkter med sötnings- och konserveringsmedel. Dessutom är de noggranna med hur produkterna förvaras på lagret för att säkerställa fräschheten.

Hos Greatlife kan vi handla enligt kategorier som Kosttillskott, Mat & Hem, Skönhet, och Träning & Välmående. Vi kan också söka varor utifrån Hälsobehov. Även om det finns en del superfood, böcker och eteriska oljor hos Great Life så är det just kosttillskotten som är i fokus i den här butiken. Utbudet av vitaminer, mineraler och proteinpulver är omfattande men det är lätt att navigera.

Vi gillar att Greatlife tillhandahåller gratis Egenvårdsprotokoll som innefattar kost- och egenvårdsråd samt hälsoprotokoll att följa vid olika hälsoproblem. Företaget menar att god hälsa är resultatet av medvetna val och att de vill hjälpa oss göra de rätta valen. Vi tycker att de lyckas bra med det.


Apohem

Apohem Logo

Svenska Apohem är ett apotek på nätet. Företaget ägs av Axfood och Novax och har tillstånd från Läkemedelsverket. Här kan vi hämta ut recept, köpa receptfria läkemedel och hälsokostprodukter. Företaget säger själva att de vill vara ett nätapotek som gör det lätt att leva genom att förse sina kunder med förutsättningarna för ett hälsosamt liv.

Det är enkelt att få kontakt med rådgivare eller farmaceuter via chatt, mejl eller telefon på helgfria vardagar. Vi kan ställa frågor om recepten och få råd kring val av produkter. Som på vilket apotek som helst gäller också högkostnadsskyddet hos Apohem.

Utbudet hos det här apoteket är stort och kategorierna innefattar bland annat Elektronik, Djur, Allergi och Förkylning. Men även mer hälsoförebyggande produkter finns inom Mat & Dryck, Mage & Tarm, Hushåll och Träning. Vi hittar superfood från Rawpowder likväl som yogamattor och ansiktsmasker.

Deras omfattande Tips & Råd avdelning gör det lätt att hitta rätt och att göra sunda val. Vi gillar det breda sortimentet för både människor och djur.


Jordklok

Jordklok har i stort sett inga produkter som inte finns hos andra butiker. Dessutom är de sällan billigast. Butiken är ganska rörig och det är ofta svårt att hitta det du söker. I övrigt är det en helt ok butik, men inte vårt främsta val när det kommer till hälsokost.

Sedan 2007 har Jordklok försett oss med kloka varor för vår jord. Det som började med miljövänliga och gröna varor för hem och hushåll innefattar idag även hälsokost och egenvård. Jordklok vill göra det enkelt för alla att minska sin miljöpåverkan genom att välja snälla, ekologiska, hållbara och naturliga varor. Deras stora utbud gör att vi lyckas bra med det.

Hos Jordklok hittar vi produkter som kan vara svåra att hitta på andra ställen. De gör det till exempel lätt för oss att byta ut all plast i hemmet mot tygpåsar och silikonförpackningar och giftfritt bakplåtspapper. Deras mest omfattande kategori är just Hem & Hushåll där vi kan shoppa giftfritt och naturligt tvätt- och diskmedel och redskap till hemmet gjorda av hållbara material.

Att omge sig med en giftfri miljö bidrar till god hälsa. Samtidigt förstår Jordklok att det är klokt att stoppa i sig giftfria nyttigheter också. Därför kan vi hitta ekologiska och naturliga produkter inom Mat & Dryck, Hälsa & Träning. Än bredare är deras sortiment för naturlig hud- och hårvård, som även inkluderar gör det själv produkter och redskap.


Här hittar du fler artiklar på ämnet hälsokost!