Bästa gröna pulver 2024: Pulver av superfoods och grönsaksblandningar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vi behöver dagligen få i oss 500 gram grönsaker och frukt för att kroppen ska få i sig alla näringsämnen den behöver. Ibland blir det inte så. Vi kanske känner oss trötta och orkeslösa. Då kan ett bra pulver av superfoods och grönsaker vara en enkel lösning. Här är några av de bästa färdiga kosttillskotten med blandningar av grönt pulver!

Grönt pulver på bordet, i en skopa och en skål

Vilket grönt pulvertillskott är bäst i test?

Bäst utbud när det gäller superfoodmixar, hittar du hos Kiano Life. Hela deras sortiment är veganskt och de har olika blandningar som passar för olika ändamål. Deras grönmix är fenomenal och packad med nyttigheter!

✅ Många olika gröna pulver och superfoodmixar

Tre olika superfoodpulver från Kiano Life

Det allra mest prisvärda alternativet, i förhållande till innehållet, är Healthwell Super Greens. Riktigt bra mix av gröna växter som blandas ut bra med det mesta.

✅ Prisvärd grönmix

Healthwell Super Greens Grön Mix

Mixen med bäst bredd är Superfruit Super Booster V1.0 Greens. I den hittar du en rik lista med både frukter & bär, gräs & alger samt grönsaker. En produkt som är otroligt välfylld med näring i form av mikronutrienter!

✅ Bra bredd av ingredienser

Superfruit Super Booster V1.0 Greens 200g

Recensioner av olika gröna pulver och liknande superfoods

Här är hela vår lista på en mängd olika gröna superpulver och andra nyttiga produkter fyllda med näring från vegetabilier.

Under skrivandets gång upptäckte vi att två produkter inte var helt veganska, då de innehöll bipollen samt bidrottninggelé. De står kvar, men ligger längst ned i listan, med en färgad varningsruta så att du vet om detta, ifall du vill se till att produkten du väljer är helt vegansk.

Kiano Din Dagliga Gröna Superfood Detox

Kiano Life Din Dagliga Gröna Superfood Detox

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

Dessa gröna pulver blandas också med mango, lucuma, banan och äpple. Svenska hälsokostföretaget Kiano har tagit fram sköna blandningar för vår näringsrika smoothie. Alla deras produkter är 100 % veganska, ekologiska, glutenfria, nötfria, GMO-fria och utan tillsatta bindemedel eller socker. Vi gillar omsorgen och tanken bakom varje produkt och ingrediens.

Din Dagliga Gröna Superfood Detox-blandning från Kiano är framtaget för att stärka immunförsvaret. Totalt innehåller mixen 10 goda superfoods och vi får enkelt i oss dagsbehovet av grönsaker i en enda smoothie.

Kiano beräknar att en portion utgör en tesked, ca fem gram. De föreslår att vi njuter av max två portioner per dag av deras gröna detoxpulver. Vi gillar att blanda pulvret i smoothies med banan och bär. Men det går också utmärkt att blanda en tesked direkt i vatten eller växtmjölk, skaka om och dricka direkt.

Vi dricker gärna vår dagliga gröna superfood detox de dagar vi vill ha lite extra energi. Näringsinnehållet imponerar med en mängd vitaminer, samt mineraler som järn och magnesium. Till exempel får vi 652% av det dagliga rekommenderade intaget av vitamin A, per 100 gram!


Healthwell Super Greens

Healthwell Super Greens

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Vetegräs
 • Spirulina
 • Korngräs
 • Grönkål
 • Broccoli

Super Greens pulver från Healthwell är sammansatt av en mängd torkade grönsaker, alger, frukter och frön. Det är en näringsrik blandning som innehåller allt vi behöver äta under en dag. Vi boostar enkelt en juice eller smoothie med mixen.

Svensk Hälsokost ligger bakom varumärket Healthwell som ger oss naturliga och rena hälsokostprodukter till bra priser. Deras Super Greens är förpackade i en påse på 200 gram men vi kan också välja att köpa 400 eller 600 gram till rabatterat pris.

Tillverkarna beräknar att en portion består av två teskedar, eller ca 5 gram. Detta i sin tur motsvarar 100 gram av de mest näringsrika grönsakerna som finns. Vi kan successivt öka dosen till två portioner och sprida ut dessa över dagen. Vi mixar enkelt ner blandningen i vår favoritsmoothie eller rör ut pulvret direkt i vatten.

Förutom de gröna grönsakerna och algerna i Healthwells Super Greens hittar vi både linfröpulver och chia som hjälper magen att bearbeta fibrerna. Smaksättningen består av kakao, pulver från acai och gojibär samt grönt te, lime och mynta. Vi gillar att denna mix har allt!


Better You Grön Boost Pulver

Better You Grön Boost Pulver

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Vetegräs
 • Spenat
 • Korngräs
 • Alfaalfa
 • Chlorella
 • Spirulina

Grön Boost pulver från Better You är även smaksatt med acaibär, surkörsbär och grönt te. Coenzym Q10 är också tillsatt i blandningen som är framtagen med den aktiva skandinaviska livsstilen i åtanken.

Svenska företaget Better You erbjuder rena och naturliga kosttillskott för att stötta en hälsosam livsstil. Deras råvaror är noggrant utvalda för att vara ett stöd i dina träningsmål. I sortimentet hittar vi allt från mineraler till proteinpulver, bär boost och denna gröna boost mix.

Grön Boost pulver från Better You ger oss ett brett spektrum av vitaminer och mineraler. Mixen är helt vegansk och blandas enkelt ner i en proteinshake, smoothie, juice eller vatten. Tillverkarna rekommenderar en skopa på ca fem gram dagligen för att vi säkert ska få i oss det dagliga intaget av vitaminer och mineraler.

Vi föreslår dock att du blandar pulvret i väldigt lite vatten och tar det som en shot, alternativt blandar det i din favoritsmoothie. Pulvret i sig har en gräsig smak och för den som är ovan vid smaken rekommenderar vi en smoothie med kompletterande smaker.


Renee Voltaire Smoothiemix

Renee Voltaire Smoothiemix

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller:

Renee Voltaires smoothiemix håller det enkelt med endast fyra ingredienser. Acaipulvret fungerar både som smaksättare och som tillskott av antioxidanter och vitaminer. Vi använder gärna smoothiemixen från Renee Voltaire som proteintillskott eftersom den innehåller hampa.

Hampa är en växt med högt innehåll av fullvärdiga proteiner. Smoothiemixen från Renee Voltaire  innehåller 45 gram protein per 100 gram. Om du också gillar naturliga tillskott av växtproteiner kommer du gillar smoothiemix från Renee.

Vi tycker också om att alla ingredienser kommer från ekologiskt certifierade odlingar. Den är dessutom helt vegansk, glutenfri och raw. Vetegräs och spirulina ger oss en rejäl dos av klorofyll som hjälper till att stärka immunförsvaret.

Med nyttigheterna får vi också i oss magnesium, järn, vitamin E, och Omega 3 fettsyror. Vi blandar gärna en till två matskedar av smoothiemixen med banan, päron och bär. Extra lyxigt blir det med havremjölk och kardemumma!


Elexir Pharma Rise & Shine by Malin Berghagen

Elexir Pharma Rise & Shine by Malin Berghagen

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Spenat
 • Morot
 • Broccoli
 • Korngräs
 • Spirulina

Svenska kosttillskottföretaget Elixir Pharma tillverkar kosttillskott för att stötta livets alla cykler och obalanser. I deras breda sortiment hittar vi vitaminer, mineraler och superfoods samt en uppsjö specialframtagna kosttillskott.

De som fångar vårt intresse är exempelvis Good Sex kapslar, Hjärnkoll kapslar, WoHo Vegan och Rise & Shine grönt pulver som är framtaget i samarbete med Malin Berghagen.

Malin Berghagen är en känd hälsoprofil i Sverige och Europa. Hon gillar pigga morgnar och naturliga kosttillskott. Deras gröna mix består av en rejäl blandning av olika grönsaker, bär, frukter, örter och alger.

Tillskottet är ekologiskt och helt fritt från tillsatser som sötningsmedel eller färgämnen. Vi gillar att vi hittar morot bland toppingredienserna men också äpple, nypon, lingon och blåbär som är några av våra svenska superfoods samsas i den här förpackningen. Ingefära och gurkmeja ger en extra boost till immunförsvaret och tillför en skarp smak.

Pulverblandingen Rise & Shine går att dricka när som helst under dagen, även om namnet antyder något annat. Tillverkarna föreslår att vi tar ca fyra teskedar per dag.

Det utgör ungefär 10 gram och bör blandas med minst 2,5 dl vätska. Vi föredrar att blanda pulvermixen från Elixir Pharma med äppeljuice och banan.


Sunwarrior Ormus Super Greens Naturell

Sunwarrior Ormus Super Greens Naturell

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Alfaalfa
 • Korngräs
 • Vetegräs
 • Havregräs
 • Moringa

Amerikanska Sunwarrior har egna odlingar och fabriker i Utah, Usa. Deras produkter odlas ekologiskt, skördas, torkas och förpackas i egen regi. Jorden i södra Utah är ren och mineralrik vulkanjord, vilket märks i kvalitén i råvarorna och tillika slutprodukten.

Vi tycker det är intressant att Ormus Super Greens blandningen innehåller både torkade blad från växterna och torkat juiceextrakt från alfalafajuice, korngräsjuice, vetegräsjuice och havregräsjuice.

Det ger en ännu mer distinkt grön smak till det här pulvret. Blandningen är också berikad med mjölksyrabakterier för en god tarmhälsa.

Ormus Super Greens naturell från Sunwarrior är helt vegansk och utan smaksättning. Även att pulvret innehåller ingefära så känns den friska gröna smaken tydligt.

Vi föreslår att ovana smaklökar blandar detta pulver med citron, lime, grapefrukt eller andra syrliga frukter och bär för att bryta av den skarpa bitterheten.

Burken innehåller totalt 225 gram, eller 45 doser. Tillverkarna föreslår att vi tar två teskedar eller ca fem gram per dag tillsammans med valfri vätska.


Holistic Fytoenergi

Holistic Fytoenergi

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Nässla
 • Vetegräs
 • Chlorella

Istället för en omfattande blandning grönsaker håller Holistic sitt gröna pulver enkelt med få ingredienser och många smaksättningar. Alla ingredienser är superfoods, både örter och bär.

Vi gillar smaken av kanel, kardemumma, blåbär, nypon och laktritsrot i Holistics Fytoenergiblandning. Tack vare den goda smaken blandar vi gärna i det gröna pulvret i gröten eller på yoghurten. Vi tycker att pulvret passar lika bra till frukosten som till ett stärkande mellanmål.

Fytoenergi green mix från Holistic passar både vuxna och barn, men bör undvikas av gravida och ammande. Vi gillar den perfekta blandningen av nyttigheter som proteiner, kostfiber, mineraler, vitaminer, antioxidanter och spårämnen.

Totalt innehåller burken 350 gram och tillverkarna föreslår att vi använder en till två matskedar per dag, utifrån vårt behov. Det är enkelt att blanda pulvret med vatten, veganmjölk eller frukter och bär i en lyxig smoothie.


Bulk Complete Greens™

Bulk Complete Greens™

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Spirulina
 • Chlorella
 • Broccoli
 • Pumpafröprotein

Hos brittiska hälsokostföretaget Bulk får vi nyttigheter på storpack. Complete Greens finns i storlekarna 100 gram, 500 gram och 1 kg. Produkten har varit del av Bulks sortiment sedan 2012 och genom åren har de experimenterat med flera olika växter och pulver.

De har lyckats banta ner innehållsförteckningen till endast åtta ingredienser, jämfört med tidigare 25! Complete Greens består nu endast av spirulina, chlorella, broccoli, pumpafröprotein, spenat, alfalafa, moringa och grönkål. Mums och tack, säger vi!

För dig som vill ha en fruktig twist finns även en smaksatt variant där Bulk har tillfört naturliga aromer, citronsyra och stevia. Vi föredrar den naturliga sorten så att vi själva kan smaksätta våra juicer och smoothies efter dagsformen.

Bulk rekommenderar att en portion av deras Complete Greens pulver ligger på nio gram tillsammans med 250 ml vätska. De föreslår att vi tar en till två portioner per dag för att få i oss en bra mängd av vitaminer, mineraler, fibrer och proteiner. 


Superfruit Super Booster V1.0 Greens 200g

Superfruit Super Booster V1.0 Greens 200g

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Korngräs
 • Vetegräs
 • Spirulina
 • Chlorella

Svenska hälsokostföretaget Superfruit har ett imponerande sortiment av superfoods och kosttillskott. Vi hittar både chlorella, spirulina och vetegräs som enskilda pulver samt som del av gräs- och algblandningen i deras Super Booster V1.0 Greens.

Detta är verkligen en super booster! Blandningen innehåller även grönsaker, frukter och örter som gör den komplett. Spenat samsas med morot, rödbeta, tomat och broccoligroddar. Smaken kommer från äpple, nypon, acerola, tranbär, blåbär, jordgubb och hallon.

Örterna toppar smakerna och tillför extra antioxidanter via grönt te, ginseng, rosenrot och aloe vera. Detta pulver är också sötat naturligt med steviaextrakt.

Eftersom smakerna och grönsakerna är kompletta blandar vi detta pulver med juice, vatten eller mjölk för att få en nyttig och mättande dryck. Superfruit föreslår att vi börjar dagen med deras Super Booster Greenmix för extra energi och en god start på dagen.

Totalt innehåller påsen 200 gram och en dos beräknas till en matsked, eller ca åtta gram. Vi blandar en dos med två till tre dl vätska.


Superfruit Organic Greens Pulver 100 g

Superfruit Organic Greens Pulver 100 g

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Vetegräs
 • Korngräs
 • Spirulina
 • Chlorella

Superfruit Organic Greens pulver är 100 % grönt och 100 % ekologiskt. Förutom gräs och alger innehåller blandningen även moringa, spenat och nässla. Vi gillar att hålla det enkelt och blandar gärna detta pulver med egna smakkombinationer av olika sorters bär eller frukter.

Några av våra favoritsmaker som passar till Superfruit Organic Greens pulver är: kardemumma och kanel, kakao och russin, eller päron och hallon. Vi gör gärna smoothies med ca tre dl vatten, juice eller mjölk tillsammans med smaksättningar, frukt och en matsked Organic Greens pulver.

Totalt innehåller den återförslutningsbara påsen 100 gram pulver. Tillverkarna föreslår att en dos består av 9 gram, eller en matsked, till tre dl vätska. 


Nordic Superfood by Myrberg Green – Brännässla, Grönkål & Mynta Växtpulver

Nordic Superfood by Myrberg Green - Brännässla, Grönkål & Mynta Växtpulver

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller:

 • Nässla
 • Grönkål
 • Mynta

Linda Myrberg är grundaren bakom Nordic Superfood by Myrberg. Med över 25 års erfarenhet av holistisk hälsa och träning har Linda tagit fram välgörande produkter med ett nordiskt ursprung. Växterna är vilda och handplockade i de nordiska skogarna.

Pulvret är 100% rent, utan varken tillsatser eller socker. Alla växter är dessutom raw eftersom de är torkade under 42 grader innan de mals till pulver.

I den gröna blandningen får vi i oss klorofyll som tillför syre till blodet och syresätter cellerna, ett högt proteininnehåll och kostfiber. Dessutom är blandningen rik på vitamin A, C, K och E samt magnesium, järn, zink och kalcium. Vi gillar att äta härodlat och njuter gärna av nordisk superfood i vår frukostmat eller mellanmål.

Vi tycker pulvret gör sig bra i bakning, soppor och smoothies. Tillverkarna föreslår även att vi testar att blanda pulvret med varm dryck. Totalt innehåller påsen 80 gram och vi tar en till två teskedar pulver per dag.


MEDS Greens-blandning 300 g

MEDS Greens-blandning 300 g

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Spenat
 • Broccoli
 • Grönkål
 • Chlorella
 • Spirulina

Meds gröna pulver består av en enkel mix gröna grönsaker och alger. I innehållsförteckningen hittar vi även inuline och avokadoextrakt. Mixen är rik på kostfiber och proteiner, vitaminer och mineraler.

Svenska varumärket Meds by Meds består av prisvärda och noggrant utvalda produkter vars syfte är att förbättra hälsan och välmåendet. I sortimentet hittar vi deras egen serie av kosttillskott men också praktiska prylar som nagelsax, tops och miljövänliga tandborstar.

Greens blandning från Meds har ett naturligt högt innehåll av järn och vitamin C som i sin tur ökar kroppens förmåga att ta upp järnet. Meds lyfter fram att både järn och vitamin C bidrar till att minska trötthet och utmattning. Vi gillar att boosta trötta dagar med grönt pulver från Meds.

Vi blandar en tesked, eller ca fem gram, med vatten eller juice för en snabb uppiggande grön drink. Påsen är återförslutningsbar, vilket förlänger hållbarheten på pulvret, och innehåller totalt 300 gram.


MEDS Reds-blandning 300 g

MEDS Reds-blandning 300 g

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Rödbetsjuicepulver
 • Nyponpulver
 • Tranbärsjuicepulver
 • Blåbärspulver

Meds by Meds röda pulver består av en härlig blandning röda grönsaker och bär. Förutom ovan nämnda ingredienser består pulvret också av körsbär, gojibär och acaibär. Meds har tillsatt enzymet inulin och sötat blandningen naturligt med stevia.

I den här mixen får vi en hög näringsmängd av vitaminer, mineraler och antioxidanter men med låga kalorier. Meds föreslår att en dos består av en tesked, eller ca fem gram, och en dos innehåller då över 3 gram fibrer. Eftersom fibrer bidrar till en långvarig mättnadskänsla blandar vi gärna Meds röda pulver i eftermiddagsmålet.

Vi tycker om att använda Meds Reds-blandning i chiapuddingar och smoothies med banan och havre. Både stora och små tycker om, och har användning för, Meds röda pulver. Dessutom är förpackningen stor på 300 gram och räcker länge.


Fairing Daily Greens, 250 g

Fairing Daily Greens, 250 g

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Spenat
 • Mynta
 • Havregräs
 • Vetegräs
 • Spirulina

Daily Greens av svenska varumärket Fairing består av torkade och pulveriserade grönsaker, frukter och bär. Bland de gröna växterna hittar vi också korngräs, grönkål, broccoli och chlorella. Mixen är smaksatt med lime, nypon, cissus, gojibär, acai och grönt te.

För att underlätta matsmältningen och ge mer fibrer innehåller blandningen även chiafrön, linfrömjöl och rå kakao. Fairing har också tillsatt enzymet inulin, förtjockningsmedel av solros, sötning av stevia samt MSM.

Vi tycker att Daily Greens från Fairing är ett omfattande grönt pulver som passar vilken dag som helst. Kanske särskilt då vi känner att vi inte fått i oss dagens dos av grönsaker. Per 100 gram får vi i oss hela 15 gram protein och 20 gram fibrer.

Det motsvarar 0.9 respektive 1.2 gram per dos. Fairing rekommenderar att vi tar en skopa på ca sex gram, två gånger per dag. Vi blandar helst ut Daily Greens mixen med andra proteinpulver eller smoothies för att dölja den gräsiga smaken. Totalt består burken av 250 gram, eller 41 doser.


Fairing Daily Reds, 250 g

Fairing Daily Reds, 250 g

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Hallon
 • Jordgubb
 • Gojibär
 • Svarta vinbär
 • Rödbeta

Svenska varumärket Fairing gör kvalitativa kosttillskott ända sedan 1993. De satsar på certifierade leverantörer och noggranna framställningsprocesser. Liksom deras gröna mix har innehållet i den här påsen torkats och pulveriseras i en skonsam process.

Det görs för att bevara råvarornas näringsämnen i så hög grad som möjligt. Vi föreslår att du testar att blanda Daily Reds med Fairings Daily Greens för en smoothie eller shake fullproppad med nyttigheter och god smak.

Fairings röda blandning består av en mängd superbär med höga halter antioxidanter och vitaminer. I mixen hittar vi också acaibär, tranbär, blåbär, baobab, körsbär samt papaya, guavafrukt och lila morot.

Fairing har tillsatt enzymkomplex och det naturliga sötningsmedlet stevia för en välbalanserad pulvermix. Burken består av 250 gram pulver eller totalt 41 portioner. Fairing föreslår att vi tar en dos på sex gram, två gånger om dagen.


Glaxon Super Greens

Glaxon Super Greens

Kolla priset hos:

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Spirulina
 • Igelkottstaggsvamp
 • Rödbetsextrakt
 • Vetegräs

Glaxon Super Greens finns i tre smaker:

 • Dinosaur Fruit
 • Lemon Iced Tea
 • Orchard Iced Tea

Innehållet i de tre sorterna är ungefär detsamma men skiljer sig något åt i smaksättningen. Acaigummi, vattenmelon och sura körsbär återkommer i alla tre liksom den gröna basen med alger och gräs.

Glaxon har även flera tillsatser i sina pulver som sötningsmedel från sukralos och acesulfam-K, klumpförebyggande medel av kalciumsilikat, citronsyra och artificiell arom. Övriga tillsatser innefattar ashwagandha och växtbaserade enzymer. Totalt sett får vi ett brett spektrum av grönt, svampar och frukter i Glaxons Super Greens pulver.

Vi tycker det är intressant att Glaxon valt att ta med pulver från igelkottstaggsvampen. Denna medicinalsvamp har de senaste åren blivit omtalad för sina positiva egenskaper kopplade till kognitiv förmåga, humör och nervsystem.

Super Greens från Glaxon är ett smaksatt pulver som blandas i kallt vatten. Blanda en dos på ca 10 gram med tre till fem dl vatten, skaka och drick när som helst på dagen du behöver. Totalt innehåller förpackningen 30 doser.


Alpha Plus Mighty Greens

Alpha Plus Mighty Greens

Kolla priset hos:

Obs! Produkten innehåller bipollen och bidrottninggelé och är ej helt vegansk!

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Korngräs
 • Alfaalfa
 • Vetegräs
 • Spirulina
 • Råggräs
 • Chlorella

Mighty Greens från Alpha Plus har ett intressant innehåll av fibrer, frukter, örter och bär. Som smaksättning hittar vi ananas, vindruvsextrakt, ingefära och pepparmynta. Andra mindre vanliga ingredienser innefattar blåbärsbladexktrakt, aloe vera, havregräs, råriskli och kornmaltgroddar.

Vi anser därmed att detta gröna pulver har en utrensande effekt på kroppen, då den innehåller mycket fiber och renande växter. Bra att komma ihop är att pulverblandningen inte är vegansk eftersom den innehåller både bipollen och bidrottninggelé.

Svenska varumärket Alpha Plus har över 30 års erfarenhet av att utveckla hälsokostprodukter av premiumkvalitét. Sedan starten 1983 har de arbetat med att utveckla nya produkter och sprida kunskap som kan bidra till en mer hälsosam livsstil.

Alpha Plus föreslår att vi gör Mighty Greens till en god morgonvana. Med deras gröna pulver får vi en energikick som startar dagen på rätt sätt. Tillverkarna rekommenderar att vi tar en matsked, eller ca 8 gram, av deras pulver upp till tre gånger dagligen.

Genom att blanda det gröna pulvret tillsammans med ca fyra dl vatten eller juice men allra helst tillsammans med vår favoritsmoothie. Då vet vi att vi får i oss klorofyll, protein, järn, magnesium, zink, B-vitaminer och C vitamin direkt på morgonen.


Healthwell Detox Greens

Healthwell Detox Greens

Kolla priset hos:

Obs! Produkten innehåller bidrottninggelé och är ej helt vegansk!

Pulvret innehåller bland annat ingredienserna:

 • Vetegräs
 • Spirulina
 • Spenat
 • Broccoli
 • Avokadoextrakt

Svenska varumärket Healthwell ger oss en uppsjö nyttiga pulver och kosttillskott till bra priser. De har flera egna blandningar av superfoods mixer som vi enkelt kan ta som kur eller berika ett måltid med lite då och då.

Detox Greens mix från Healthwell är tänkt att använda som en detox kur, eller en renande kur. Ingredienserna är noga utvalda och sammansatta med detta i åtanke. I innehållet hittar vi flera råvaror och näringsämnen som ofta kopplas ihop med just reningskurer av olika slag.

Förutom ovan nämnda gröna pulver innehåller blandningen även maskros, rödbeta, citronmeliss och grönt te. Dessa bidrar både med smaksättning och fiber. Men flera andra ovanliga ingredienser finns med på listan, bland annat bidrottninggelé och acerolapulver. Notera att bidrottninggelé inte är en vegansk ingrediens.

Vi gillar att Healthwell tagit fram en skön och omfattande blandning av grönsaker, frukter, bär, alger, örter och frön för att stötta en utrensningskur. Ingredienserna bidrar även till att tarmar och ämnesomsättning arbetar som de ska samt upprätthålla ett starkt immunsystem.

Tillverkarna föreslår att vi tar en dos, två gånger om dagen. När vi gör en detoxkur renar vi kroppen under en till två veckor.


Varför ska man ta kosttillskott med mixade grönsaker och superfoods?

8 skålar med pulver superfoods

Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter 500 gram frukt och grönt per dag. Vissa dagar är det enklare än andra att få i sig den mängden. Men vi känner direkt i kroppen när vi inte får i oss tillräckligt. Orken och energinivån blir lägre, matsmältningen sämre och humöret dalar.

Ibland har vi kanske inte tillgång till färska grönsaker, och det är anledningen till att vi inte fått i oss tillräckligt med dagsbehovet av grönsaker. I alla tider har människor använt torkning som en hållbar och sund lagringsmetod av frukter, bär och grönsaker.

Samma traditionella metod har nu blivit allt mer populär i hälsokretsar och träningssammanhang. Torkade pulver av grönsaker, rotfrukter, bär, svamp och frukt har kvar en stor mängd av sitt näringsinnehåll och är enkelt att använda i den dagliga kosten. Tänk dig att en smoothie med en tesked grönt pulver motsvarar en skål med färska frukter och grönsaker!

En annan anledning kan vara att vi vill komplettera kosten med sådant vi inte vanligen äter. Det kan vara bär, frukter och växter från andra delar av världen som har högt näringsinnehåll. Råvarorna torkas för att bevaras på bästa sätt men samtidigt har torkningen en betydligt bättre påverkan på miljön än om de skulle transporteras färska.

Dagens kosthållning innehåller, för de allra flesta av oss, en för liten del bittra och sammandragande grödor. De gröna grönsakerna har mycket fibrer, en bitter smak och höga halter vitaminer som annars kan vara svåra att få i sig. Därför bidrar de till att magen fungerar som den ska och att vi håller en jämn energinivå.

Några av fördelarna med att lägga till kosttillskott med mixade grönsaker och superfoods kan vara:

 • ökat intag av antioxidanter
 • stöd i en sund avgiftning
 • främja en hälsosam matsmältning
 • främja god mag-och tarmhälsa

Vi föreslår att du är noga i ditt val av supergreens och utgår från ditt behov. Välj ett pulver som kompletterar din kost och livsstil på ett bra sätt och samtidigt ger dig ett brett spektrum av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Vilka ingredienser är vanliga i superfoodsmixar?

Vanliga ingredienser i blandningar med grönsaker och superfoods är spenat, grönkål, broccoli, vetegräs, korngräs, spirulina, chlorella och alfalfa.

Olika märken har därtill olika typer av smaksättning, eller inte alls, för att bryta av den gräsiga smaken. Vanligen består de ingredienserna av syrliga frukter och bär som acai, lime och nypon.

Hur använder man hälsokostprodukter med grönt pulver?

Det enklaste sättet att använda hälsokostprodukter med grönt pulver är att blanda det direkt i vatten eller juice, skaka och dricka. Du kan också prova att blanda pulvret i en mindre mängd vätska och ta det som en shot.

Vi föredrar dock att blanda ut gröna pulver med frukter, kryddor, bär och mjölk eller juice till en smakrik smoothie. Det ska vara njutningsfullt att få i sig sitt dagliga intag av grönt, tycker vi! Andra saker du kan göra med grönt pulver innefattar:

 • Raw greens bollar
 • Syrlig grön juice med grape, apelsin, citron
 • Proteinbars
 • Bröd

Här hittar du ännu fler artiklar inom hälsokost!