Bästa gojibär 2024: Allt om de små röda superbären

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Superbäret Goji blir alltmer känt för sin förmåga att ge god hälsa och ungdomligt liv. Vad menas med det? Var kommer gojibären ifrån och hur får vi tag i de allra bästa superbären? Allt detta och mycket mer i denna artikel, där vi letar fram de bästa gojibären du kan beställa hem på nätet!

Skål med gojibär

Vilka gojibär är bäst i test?

Vår favorit är Alive Foods Raw Ekologiska Gojibär. Helt naturliga bär, från hållbara odlingar i Mongoliet. Superfin produkt av hög kvalitet!

Alive Foods Raw Ekologiska Gojibär 150 Gram

Kolla priset hos:


Vill du ha ett gott snacks på gojibär, kan vi varmt rekommendera Superfruit Goji + Chocolate. Ekologiska bär insvepta i mörk choklad, som ett nyttigt veganskt godis!

Superfruit Goji + Chocolate

Kolla priset hos:


Det billigaste alternativet hittar vi i Bulks gojibär. Stor påse till mycket bra pris! Dock ej ekologiska.

Bulk Torkade Gojibär

Kolla priset hos:


En jämförelse av många olika produkter med gojibär

Nedan går vi igenom en mängd olika produkter med gojibär. De allra flesta består av rena, naturliga, torkade gojibär.

Många av produkterna är ekologiska, men inte alla, så var uppmärksam på detta om det är viktigt för dig.

Några av produkterna sticker ut genom att vara chokladdoppade, eller komma i pulverform.

Superfruit Goji + Chocolate

Superfruit Goji + Chocolate

Kolla priset hos:

Svenska varumärket Superfruit är idag ett av Nordens ledande företag inom superfoods. Med snart 20 års erfarenhet vet Superfruit hur man levererar bra mat, utan konstigheter. Produkterna baseras på råvaror med bra näringsvärden och de är ekologiska i den mån de går att hitta.

Superfruit fokuserar på att välja ut det bästa av naturens bästa för att ge sina kunder kvalité. Vi gillar deras breda sortiment av supermat och näringsbooster. Några av våra favoriter är torkade blåbär, chiafrön och såklart de goda gojibären doppade i choklad!

Gojibär med choklad från Superfruit är ett nyttigt och ljuvligt snacks. Vi gillar att påsen är återförslutningsbar och stor på 200 gram, så att vi kan använda dessa mumsiga bär ofta. Vi äter gärna bären som de är eller tillsammans med fruktsallad, yoghurt eller musli. Tillverkarna föreslår att vi tar en handfull varje dag, vilket vi gärna går med på!

Gojibär är små superbär rika på en mängd nyttigheter. Bland annat hittar vi 79 % av det dagliga rekommenderade intaget av järn i Superfruits chokladdoppade gojibär. I Asien har människor såklart vetat detta i tusentals år redan och äter ofta gojibär för att få god hälsa och livskraft.

När bären doppas i choklad bryts den syrliga smaken av och vi får en lite större energiboost. Det totala innehållet innefattar mörk choklad, gojibär och kakaopulver. Alla ingredienser är ekologiskt odlade i Kina, i själva regionen som kallas “Gojibärens hem”.


Mother earth gojibär jumbo raw & eko

Mother earth gojibär jumbo raw & eko

Kolla priset hos:

Svenska Mother Earth är ett varumärke under Natessen AB. Drivet bakom Mother Earth är att alltid hitta de bästa råvarorna som är producerade på ett hållbart vis. Mother Earth satsar därför mycket på att ha nära kontakt med odlare runt om i världen.

Det gör att de kan garantera oss hög kvalité till bra priser. Vi som värdesätter hälsosamma livsmedel som dessutom är hållbara alternativ för planeten väljer produkter från Mother Earth. I deras sortiment hittar vi stora förpackningar av kryddor, bär, torkad frukt och nötter, pulver och supermat. Vi gillar framförallt torkad mango från Mexico i storpack, aroniapulver och deras raw jumbo gojibär.

Mother Earth vill behålla så mycket av näringsämnena som möjligt i sina råvaror och därför har deras gojibär torkats under 42 grader. Därmed uppfyller de kraven för att klassas som raw. Jumbo gojibär från Mother Earth är ekologiskt odlade i Mongoliet med traditionella metoder.

Dessa små röda bär har en naturligt hög halt av vitamin C, kalium och selen. Vi gillar att äta dem som de är men bären är ännu godare i raw food bakning och musli.


Superfruit ekologiska gojibär

Superfruit ekologiska gojibär

Kolla priset hos:

Det svenska hälsokostföretaget Superfruit Scandinavia AB startade redan 2007 med sin mission att leverera supermat till människor med en aktiv livsstil. Idag har verksamheten mynnat ut i tre varumärken där Superfruit går i täten med sitt stora sortiment superfoods.

I deras breda utbud hittar vi ekologiska råvaror från världens alla hörn som incabär, blåbär, kakao, spirulina, hampafrön och gojibär.

Gojibären hos Superfruit är ekologiskt odlade i Kina i området Ningxia. Det här området kallas i folkmun för “Gojibärens hem”. I över 5000 år har gojibär odlats och ätits här. Genom tiderna har det lilla röda bäret haft många olika namn, vi gillar bland annat The Happy Berry.

Superfruit hettar inte upp sina bär utan låter dom istället torka under 42 grader. Det gör att bären klassas som raw. Gojibären är dessutom osvavlade och har därför sin naturliga färg. Både färg, smak och hårdhet varierar därför mellan säsonger.

Vi gillar att Superfruits ger oss det allra bästa till bra priser. Ekologiska gojibär från Superfruits kommer i en återförslutningsbar påse på 450 gram. Vi använder gärna goji i sallad, smoothies eller raw food bakning som till exempel i nyttiga gojibollar.


Bulk Torkade Gojibär

Bulk Torkade Gojibär

Kolla priset hos:

Bulk är ett brittiskt hälsokostföretag som levererar kosttillskott till hela Europa. Företaget har en tydlig mission i att tillhandahålla produkter som stöttar träningsaktiva människor i vår aktiva vardag.

I deras hyllor hittar vi allt från träningsredskap till livsmedel, proteinpulver, produkter särskilt framtagna för veganer, idrottsnutrition, vitaminer och mineraler. Vi gillar att Bulk lyfter fram fördelarna med en rad naturliga livsmedel som jordnötssmör, kokos, paranötter och gojibär.

Gojibären från Bulk består av 100 % torkade gojibär. Vi läser ofta om gojibärets alla näringsämnen men företaget vill också lyfta fram bärets imponerande proteinhalt. Vanligen innehåller frukt endast en liten del protein men Bulks gojibär består av 14 gram protein per 100 gram.

De föreslår därför att vi äter bären som mellanmål, i smoothies eller som en extra näringskälla. Eftersom dessa röda små bär har en imponerande aminosyraprofil ger de en stadig och mångsidig frisättning av aminosyrorna under en längre tid, snarare än i toppar och dalar.

Gojibär från Bulk är fria från tillsatser och konserveringsmedel. Vi föreslår att du förvarar den 500 gram stora påsen mörkt och svalt för att bären ska hålla sig fräscha länge.


Rawpowder Tibetanska Stora Gojibär 250 g

Rawpowder Tibetanska Stora Gojibär 250 g

Kolla priset hos:

Svenska varumärket Rawpowder ger oss det bästa naturen har att erbjuda, i torkad form. Företaget har lång erfarenhet av att framställa näringstäta och naturliga kosttillskott med målet att vi ska få det bästa möjliga resultatet.

Det stora sortimentet hos Rawpowder är nästan uteslutande ekologiskt odlat, alternativt vildväxande i rena områden. Det är viktigt för Rawpowder att deras råvaror är helt rena och naturliga.

Vi gillar deras stora utbud av superfoods, nötter, frön, torkade frukter och bär. Några produkter som sticker ut lite extra hos oss är broccoli sprouts, korngräs, rödbeta, moringa, hampaprotein och deras Tibetanska stora gojibär.

Gojibär från Rawpowder är ekologiskt odlade i Tibet, närmare bestämt i Qinghai Plateau. Bären är bland de största på marknaden!

Det betyder att per 50 gram får vi cirka 180 bär istället för 350 bär som med de mindre sorterna. Vi gillar de större bären när vi mixar en smoothie eller gör raw food bakverk. De är också goda i matlagning som mustiga grytor eller fina att dekorera bakverk med.


Rawfoodshop Gojibär EKO 500 g

Rawfoodshop Gojibär EKO 500 g

Kolla priset hos:

Rawfoodshop grundades i Malmö för över tio år sedan. Då var det matentusiasten Rebecca som saknade ett bra utbud av rawfood på den svenska marknaden. Det visade sig att många höll med henne och Rawfoodshop växte snabbt till en favorit bland både privata konsumenter och företag.

Idag håller Rebecca och hennes familj det stora lagret på familjegården i Blekinge där de gör allt i egen regi. Innovation, hållbarhet och naturliga råvaror är det som kännetecknar produkterna hos Rawfoodshop. Vi gillar att få hög kvalité till bra priser och i stora förpackningar. Det känns hållbart för oss!

Gojibären från Rawfoodshop kommer i en påse på 500 gram. Vi gillar att blötlägga de röda bären en liten stund för att de ska bli mer saftiga. Dessutom blir bären enklare att mixa när vi vill göra smoothies, bollar och andra bakverk. De är också goda att koka i gröten en stund.

De näringsrika bären tillsätter viktiga aminosyror till din frukost som gör att du håller dig mätt längre. Gojibär innehåller faktiskt alla åtta essentiella aminosyror och 21 viktiga mineraler som zink, järn och koppar. Det startar vi gärna dagen med.


Renée Voltaire Gojibär i choklad 50 g

Renée Voltaire Gojibär i choklad 50 g

Kolla priset hos:

Renée Voltaire är ett av Sveriges främsta varumärken inom grön mat, hälsosamma livsmedel och raw food. Hennes stora passion för kroppen och planeten har gjort att Renée tagit fram naturliga och ekologiska råvaror från hela världen.

Produkterna i Renées omfattande sortiment hjälper oss att njuta av goda måltider och snacks samtidigt som vi blir inspirerade att leva hållbart och hälsosamt. Vi gillar det breda utbudet av miljövänliga, naturliga och hälsosamma alternativ till snacks och sötsaker.

Vi hittar exempelvis chokladkakor, chokladbollar, lakrits, och ginger chew. Renée Voltaire tillsätter inget raffinerat socker i sin choklad och den är dessutom helt fri från palmolja.

En av våra absoluta favoriter i Renées sortiment är gojibären doppade i 62 %-ig mörk choklad. Chokladen är ekologisk och gojibären är odlade ekologiskt i Österrike.

Totalt innehåller påsen 50 gram med dessa godbitar. Innehållsförteckningen är sparsam och består av mörk choklad, gojibär, ytbehandlingsmedel, socker och dextros. Resultatet blir en härligt sötsyrlig kombination. Vi gillar att blanda dem i fruktsallad eller äta direkt ur påsen.


Go For Life Gojibär Jumbo EKO 500 g

Gojibär Jumbo EKO 500 g

Kolla priset hos:

Svenska varumärket Go For Life är en del av företaget Natessen AB som startade 2014. Deras arbete grundar sig i att främja ekologiska och hållbara livsmedel från ursprungsländerna. Redan 2011 startade verksamheten ett samarbete med bönder och kooperativ i Peru.

Det sociala perspektivet är viktigt för Natessen som arbetar för att odlarna ska få rätt betalt för sitt arbete. Dessutom är deras produkter premium råvaror från hållbara och ekologiska odlingar.

Natessen säljer sina egna varumärken i hela Sverige, däribland Go For Life som riktar sig till hälsomedvetna och aktiva människor. Deras produkter är ekologiska och raw för att behålla så mycket som  möjligt av näringsämnena i råvaran.

Hos Go For Life hittar vi exempelvis macapulver, chagapulver och carobpulver. Varumärket består av ett stort sortiment hälsosamma bär och frukter, med fokus på superfruits. Dit hör det nyttiga gojibäret.

Gojibär sägs ge tre gånger så mycket järn som spenat och sex gånger mer betakaroten än morot. Därför gillar vi att använda, både små och jumbobär i mellanmålen under en energikrävande dag. Go For Life’s gojibär odlas ekologiskt i Kina och påsen innehåller totalt 500 gram.


Powerfruits Ekologiska Gojibär 500 g

Powerfruits Ekologiska Gojibär 500 g

Kolla priset hos:

Svenska Powerfruits är ett varumärke som säljer och distribuerar torkade, ekologiska produkter av hög kvalité. Frukt, bär, nötter, superfoods och kryddor hittar vi i deras omfattande sortiment.

Deras ekologiska gojibär kommer från Kina eller Uzbekistan och är förpackade i 250 gram, 500 gram eller ett kilo.

Powerfruits gojibär ger oss en varaktig blodsockerkurva, ny energi och mental skärpa. Dessa superbär är nämligen fulla av polysackarider, järn, antioxidanter, vitamin A, C och en mängd mineraler.

I traditionell kinesisk medicin har gojibär använts i över 5000 år för att stärka allmänhälsan men också för att stärka lever, njurar, lungor och ögon. Vi gillar att fylla på med energi med hjälp av gojibären mellan träningspassen eller när dagen är extra krävande. Vi äter gärna bären som de är eller mixar till gojibollar som är enkla att ha i väskan.


Dragon Herbs Soltorkade Gojibär Heaven Mountain

Dragon Herbs Soltorkade Gojibär Heaven Mountain

Kolla priset hos:

Dragon Herbs är ett amerikanskt varumärke som grundar sig i traditionell kinesisk medicin (TCM). Företaget tillhandahåller en mängd olika örter, medicinalsvampar och bär. Alla produkter är framtagna av Tao- och TCMmästaren Ron Teeguarden, med kunskap från den kinesiska mångtusenåriga traditionen och modern forskning.

Ron Teeguarden reser själv runt i världen för att välja ut de örter som ska användas i produkterna. Därmed menar Dragon Herbs att de kan garantera superb kvalité. Deras gojibär kommer från Manchuriet.

I Centralasien hittar vi Heaven Mountain, ett stort berg som sägs vara källan till världens bästa goji. Här odlas gojibuskarna utan besprutningsmedel eller konstgjord bevattning. Resultatet blir smakrika och färgstarka bär.

Dragon Herbs mission är att hjälpa moderna människor till balans genom kunskapen från traditionell kinesisk medicin. I den kinesiska medicinen har gojibäret länge använts som ett anti-aging bär och har ansetts vara en superfruit sedan början av den asiatiska civilisationen. Vi märker att det är kunskap, kärlek och kraft i gojibären från Dragon Herbs och betalar gärna lite mer för högkvalitativa medicinalbär.


Alive Foods Raw Ekologiska Gojibär 150 Gram

Alive Foods Raw Ekologiska Gojibär 150 Gram

Kolla priset hos:

Alive Foods är ett svenskt hälsokostföretag med en vision om att det är en mänsklig rättighet att ha tillgång till naturlig och näringstät mat. Därför vill företaget tillhandahålla de mest potenta och renaste örterna, oljorna, tillskotten och supermaten på marknaden.

Vi tycker att de lyckas bra med det och gillar sortimentet av ekologiska, raw och glutenfria produkter. Deras mullbär, medjool dadlar, cashewnötter och gojibär är mycket omtyckta bland oss konsumenter.

Den så kallade “röda diamanten” är ett av världens mest näringsrika superfoods med höga halter av vitaminer, mineraler, antioxidanter samt alla essentiella aminosyror. Gojibär från Alive Foods kommer från ekologiska odlingar i Mongoliet.

Inge bekämpningsmedel används i närheten av odlingarna som sköts med hållbara tekniker. Bären innehåller varken konserveringsmedel, tillsatser eller färgämnen. Tyvärr finns det gojibär på marknaden som “målats” röda, undvik dem!

Vi väljer våra bär med omsorg och går efter den bästa kvalitéen, det vet vi att vi får hos Alive Foods. Vi äter gärna gojibären som de är direkt ur påsen, i gröten, i sallader eller som te.


Sunwarrior Ekologiskt Gojibär Juicepulver

Sunwarrior Ekologiskt Gojibär Juicepulver

Kolla priset hos:

Amerikanska SunWarrior föddes ur tre tragedier. Tre män som möttes, slog sig samman i sin kamp och tog fram ett varumärke med rena, hälsosamma kosttillskott. Nick var muskelbyggaren som åt mycket animaliskt protein med smärta i kroppen som följd.

Han förändrade sin kost till att bli helt växtbaserad och blev således av med problemen. Denley sökte kunskap om hälsa för att rädda sina barn från livshotande tillstånd. Brents pappa dog alltför ung av en stor hjärtinfarkt.

Det gjorde att han började ta ansvar för sin egen hälsa genom motion och växtbaserad kost. Här saknades bra källor till högkvalitativt protein; raw, alkaliskt och lätt att smälta. I sortimentet hos Sunwarrior hittar vi idag bland annat just växtprotein av ärtprotein, collagen building pulver, super greens och juicepulver av gojibär.

Sunwarriors juicepulver består av 100 % gojijuicepulver och kommer i en burk på totalt 250 gram. Vi gillar att juicepulvret ger en extra boost av antioxidanter, vitamin A, C, riboflavin, selen och koppar i våra smoothies, shakes och juiceblandningar. Tillverkarna föreslår att vi tar upp till fyra teskedar per dag i vår favoritdryck, varför inte smaksätta morgontéet?


Vad är gojibär och var växer de?

Gojibär hänger i klasar från en gren

Goji (Lycium barbarum) är små röda bär som växer på en taggig buske. I Asien kallas gojibäret ibland för “den röda diamanten” men kärt barn har många namn och andra vanliga ord är Vargbär, The Happy Berry, Wolfberry och Gou Qi Zi.

Ursprungligen kommer således gojibär från asien och då framförallt Kina. Kommersiell odling sker också oftast i Kina men vanligt är även så skilda länder som Manchuriet, Mongoliet, Uzbekistan och Österrike. Faktum är att gojibusken kan växa och trivas i många olika förhållanden.

Det går även att odla gojibär i Sverige. Men vad många inte vet är att busken här kallas för Bocktörne. Placera busken i skyddat läge, gärna nära värme och vatten så klarar den sig fint.

Sedan början av den asiatiska civilisationen har gojibär räknats som en superfood och i Asien hedras goji för att bevara hälsa och ungdom. Sedan urminnes tider har befolkningar runt om i Asien ätit gojibär för att främja en god hälsa och allmänt välmående.

Traditionell Kinesisk Medicin menar också att gojibär kan bota diverse sjukdomar och bidra till ett starkt, friskt liv. Bären är en av jordens mest kompletta födor, så kineserna visste vad de gjorde redan för tusentals år sedan då de föreskrev att vi äter en handfull gojibär om dagen som en del av vår hälsorutin.

Bären i sig är röda och små russinliknande bär med mild smak. Färska bär är mjuka och beska. Det finns även så kallade jumbobär som är en stor variant av gojibär.

Är gojibär nyttigt och vad är det bra för?

Inom TCM (Traditionell Kinesisk Medicin) har gojibär använts i över 5000 år. Bären anses vara bra för att stärka lever, njurar, ögon, lungor och dessutom för att bevara en ungdomlig, frisk hälsa.

Kineserna var självklart ute på rätt spår. Dessa goda bär innehåller en mängd antioxidanter som arbetar för att minska fria radikaler i kroppen. När cellerna inte utsätts för angrepp av fria radikaler mår de bättre och åldras långsammare helt enkelt.

Runt om i världen har gojibären fått alltmer uppmärksamhet för sina superkrafter. Bären sägs innehålla mer vitamin C per viktenhet än både morötter och apelsiner, tre gånger så mycket järn som spenat och mer än 20 spårämnen. I gojibär hittar vi höga halter av blanda annat:

 • Vitamin A (betakaroten)
 • Vitamin C
 • Vitamin B2, B1, B6
 • Vitamin E

Vitamin C ökar kroppens upptag av järn, främjar ett starkt immunförsvar och verkar som antioxidant i kroppen. Betakaroten är ett förstadium till vitamin A, som kroppen själv omvandlar.

Vitamin A bidrar till normal synförmåga och järnomsättning. Betakaroten kan också hjälpa hudens pigmentering och en kost med höga halter karoten kan ge huden en solbrun lyster. Kanske är vi framförallt ute efter vitaminernas antioxidativa egenskaper hos gojibäret.

Det är ofta svårt, vissa påstår omöjligt, att få i sig tillräckligt med antioxidanter genom vår kost. En modern livsstil kräver därför att vi kompletterar med källor som har hög halt antioxidanter.

Några exempel är polyfenoler i grönt te, även karotenoider och polysackarider som båda finns i gojibär. Kroppen mår bäst av att vi matar den med ett brett spektrum av antioxidanter från potenta örter och annan supermat.

Gojibären innehåller också över 20 viktiga mineraler och spårämnen. Vi kan hitta höga halter av

 • Järn
 • Zink
 • Selen
 • Kalium
 • Kalcium
 • Magnesium
 • Fosfor
 • Koppar
 • Mangan

Järn bidrar till en normal blodproduktion medan zink främjar ett starkt immunförsvar och god hormonreglering samt normal kvalité på hår och naglar. Gojibär ger därmed immunförsvaret en rejäl boost!

Men det slutar inte där. Gojibären innehåller dessutom 18 olika aminosyror varav alla de åtta essentiella aminosyrorna. De essentiella, eller livsnödvändiga, aminosyrorna kan inte kroppen tillverka själv utan vi behöver få i oss dem via kosten.

Vanligtvis innehåller frukt låga halter protein men gojibär innehåller 14 gram protein per 100 gram. Bäret är en av de få växter med en komplett protein- uppsättning.

Örten innehåller också både enkla och komplexa sockerarter som polysackarider, betainer, zeaxantin och physalein. Förut trodde forskare att polysackarider bara var kolhydrater som stärkelse och socker men nuförtiden vet vi att de också har förmågan att motverka fria radikaler.

Polysackarider gör dessutom att vi får en varaktig blodsockerkurva istället för snabba sockerkickar. Det i sin tur ger oss både ny energi, mental skärpa och kraft för att orka en aktiv dag.

Sammanfattningsvis är gojibären ett otroligt nyttigt bär, faktiskt ett superbär. Bären är rika på antioxidanter, betakaroten, järn och aminosyror. Vi äter gärna gojibär för att stärka immunförsvaret, oskadliggöra fria radikaler, bevara ungdomlig hälsa, stärka synen och få en bra proteinkälla som ger långvarig energi.

Hur äter man gojibär?

Torkade gojibär som vi hittar i butikerna är goda att äta som de är, direkt ur påsen. Vissa tillverkare har doppat dem i choklad för ett lyxigare snacks. Vi gillar att blanda gojibär i fruktsallad, chiapudding, musli, gröt eller andra frukostar.

Det är också gott att använda gojibär i matlagningen som ett tillbehör vid sidan av måltiden, som en fräsch efterrätt eller i gröna sallader, grytor, som topping, i bröd eller varför inte i marmelad.

Moderna sätt att äta gojibär är i smoothies, gärna tillsammans med morot och apelsin, i juice, raw kakor och tårtor, rawbollar och som dekoration på bakverk. Ett mer traditionellt sätt att använda gojibär är genom att brygga te på liknande vis som vi gör nyponte.

Koka bären med vattnet en stund, sila av om du vill och njut tillsammans med lite stevia. De kokta bären kan du mixa ner i en smoothie tillsammans med resterande vätska.

Som vi nämnt gör sig goji väldigt bra ihop med choklad och vi föreslår att du testar att göra ett eget nyttigt godis genom att blanda gojibär med nötter och frön och sedan häller blandningen i smält, mörk choklad. Portionera ut i små muffinsformar och låt stelna.

Hur smakar gojibär?

Torkade gojibär smakar milt och lite sött, likt syrliga russin. En del liknar smaken vid en blandning av tranbär och körsbär och kanske med ett inslag av grönt te.

Det kan vara dess beska ton som kommer fram genom “smaken av grönt te”. Färska gojibär är nämligen beska eller sammandragande i smaken, mer så än syrliga.


Se fler artiklar om hälsokost!