Bästa chlorella 2024: Pulver och tabletter jämförda

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Varför är chlorella så nyttigt och hur kan man egentligen äta denna gröna alg? Är det skillnad på framställningen av olika chlorellapulver och vad innehåller kapslar med chlorella? I den här artikeln reder vi ut frågetecknen och jämför de bästa produkterna med chlorellapulver och tabletter.

Två skedar med chlorella en med pulver, en med tabletter

Vilket chlorella-tillskott är bäst i test?

Chlorella-produkten av allra högsta kvalitet är Holistic Chlorella, som finns i tablett- och pulverform. Holistics chlorella odlas i Japan, till skillnad från de flesta märken som kommer från Kina. Det är en högkvalitetsprodukt från Yaeyama Premium Quality, den renaste formen av detta tillskott.

✅ Chlorella från japanska odlingar

Holistic Chlorella 250 tabletter

Ett mycket prisvärt alternativ är Healthwells Ekologiska Chlorella. Finns både som tablett och pulver. Det är både prisvärt, ekologiskt och håller hög kvalitet. Bäst i test med hänsyn till pris och kvalitet!

✅ Ekologiskt och prisvärt alternativ

Två olika Healthwell Chlorella produkter

Vill du ha den allra billigaste chlorellan är det Bulk Ekologiska Chlorella Tabletter du ska kika närmare på. Mycket prisvärd produkt som kan köpas i storpack på 540 tabletter!

✅ Billigaste alternativet

Bulk Ekologiska Chlorella Tabletter 500 Mg

Andra populära hälsokostprodukter som du kanske vill läsa om är macapulver eller vetegräs!

Recensioner av många produkter med chlorella

Här har vi listat hela 19 olika produkter med chlorella. De kommer vanligtvis antingen i tablettform, i tuggbara rena kapslar, eller i pulverform som du doserar efter önskemål. Du kanske även vill läsa vår artikel om pulverblandningar med gröna superfoods!

Holistic Chlorella 250 tabletter

Holistic Chlorella 250 tabletter

Kolla priset hos:

Svenska hälsokostföretaget Holistic hämtar sin chlorella i Japan. Där odlas den i dammar på en ö. Efter att algen har skördats så torkar man den och krossar den varsamt till ett pulver. Cellväggarna behöver en skonsam krossningsmetod för att behålla alla sina näringsämnen.

Det är framförallt klorofyllet och proteinet i chlorella som vi vill åt. I Holistic Chlorella tabletter är 12 mg per tablett ren klorofyll och runt 50% utgör protein. Burken innehåller 250 tabletter á 400 mg styck. Den rekommenderade dosen enligt tillverkaren är fem tabletter två gånger per dag, om inte annat har rekommenderats av din hälsorådgivare.

Holistic föreslår också att vi börjar med en lägre dos för att trappa upp successivt. Då hinner magen vänja sig vid att ta hand om den koncentrerade dosen näringsämnen.


Holistic Chlorella pulver 150 g

Holistic Chlorella pulver 150 g

Kolla priset hos:

Chlorella från Holistic finns även i pulverform, för oss som gärna blandar gröna pulver i maten. Superalgen chlorella ger vår smoothie en extra energikick med sin höga halt klorofyll och protein. Holistic köper in algen från Japan där den odlas på en ö, 2000 km söder om landet.

Det är Chlorella Yaeyama Premium Quality som vi hittar i Holistics produkter. Det sägs att detta är den renaste chlorellasorten i hela världen.

Burken med 150 gram innehåller ca 50 doser, då vi räknar att en dos är en tesked. Holistic rekommenderar att vi fördelar dosen på två tillfällen per dag. Det kan också vara en god ideé att starta med en fjärdedel eller en halv dos för att successivt trappa upp.


Go For Life Chlorellatabletter 300 tabletter

Go For Life Chlorellatabletter 300 tabletter

Produkten har utgått

Svenska varumärket Go For Life tillhandahåller ekologisk rawfood och superfood. Bland deras hyllor hittar vi mängder av hälsosamma pulver som stöttar oss i en frisk vardag, såsom ashwagandha, maca och hampaprotein. I utbudet finns självklart också den omtalade algen chlorella. Deras påse med chlorella tabletter består av 300 ekologiska och veganska tabletter.

Chlorellan hos Go For Life odlas ekologiskt i Kina. Efter skörd torkar man algen och maler den till pulver som sedan blir tabletter. Algen innehåller hela 60% protein och en stor mängd klorofyll. Go For Life föreslår att vi använder deras chlorella inför och efter våra träningspass för att främja ett hållbart och friskt resultat.


Go For Life Chlorellapulver 150 g

Go For Life Chlorellapulver 150 g

Produkten har utgått

Ibland vill vi hellre ha pulver än tabletter. Därför finns såklart även chlorellapulver hos Go For Life. Vi beräknar att deras påse på 150 gram innehåller ca 50 doser. Go For Life föreslår att vi tar chlorella i samband med träningen och vi startar gärna dagen med detta pigga kosttillskott.

Det känns enkelt att ta en tesked i bakningen, juicer eller smoothies. Vår favorit är att mixa citrusfrukter med en dos chlorellapulver och vatten till en nyttig shot.

Chlorellapulver från Go For Life är raw, ekologiskt, veganskt och rikt på vitaminer, mineraler samt alla aminosyror. Vi äter gärna chlorella för dess höga halt vegetabilisk protein och för det gröna klorofyllet. Go For Lifes chlorella håller hög kvalité men tillhör samtidigt de lägre priserna på marknaden.


Renée Voltaire Ekologisk Chlorella 100 g

Renée Voltaire Ekologisk Chlorella 100 g

Kolla priset hos:

Reneé Voltaire är kvinnan bakom Sveriges kanske mest kända varumärke inom hälsosam mat. I snart 20 år har Renée Voltaire inspirerat oss till godare och grönare mat med sina superfoods och veganska och glutenfria produkter. Hela sortimentet är ekologiskt och håller hög kvalité.

Vi känner både omsorg och tydliga smaker i Renées mat. Chlorellan är inget undantag. Den är mild och god i smaken trots sin skarpa gröna färg. Vi gillar ändå att blanda den med citrus för att bryta av den bittra undertonen som kommer naturligt med gröna pulver.

Chlorellapulver från Renée Voltaire är ekologiskt odlat i sötvatten på en ö utanför södra Kina. Algen är rik på vitamin E, klorofyll, järn, fibrer och protein. Tillverkarna föreslår att vi startar med en lägre dos för att successivt trappa upp till ca en tesked per dag.


GreenMix Chlorella Vetegräs Ingefära 100 g

GreenMix Chlorella Vetegräs Ingefära 100 g

Kolla priset hos:

Vi gillar kreativa idéer från Renée Voltaire. Det brukar bli både gott, nyttigt och väldigt bra. Så är även kombinationen chlorellapulver, vetegräspulver och ingefära. Detta är en glutenfri, vegansk mix av gröna superfoods som vi älskar!

Både vetegräs och chlorella innehåller höga halter av klorofyll. Sötvattenalgen chlorella har dessutom ett högt innehåll av vitamin A, B6, järn, magnesium, zink och jod för att nämna några av nyttigheterna. Ingefäran bidrar med antioxidanter och en fräsch, skarp smak.

Renée Voltaire rekommenderar att vi tar en till två teskedar per dag av hennes gröna mix pulver. Men börja med halva dosen om du är ovan och dämpa gärna smaken med citron.


Lindroos Chlorella Mikroalg 200 tabletter

Lindroos Chlorella Mikroalg 200 tabletter

Kolla priset hos:

Familjeföretaget Lindroos etablerade sin hälsokostbutik redan 1947 i Örebro. Då sålde de egen morotsjuice som de körde ut till kunderna. Idag har de ett stort sortiment hälsokostprodukter som finns i vissa utvalda butiker runt om i landet. Vi känner till deras populära produkter fiberhusk och Munkens bisalva.

I sitt utbud har Lindroos även ekologisk chlorella. Burken med 200 tabletter är ett kosttillskott helt utan syntetiska tillsatser. Algen innehåller 60% protein och har en hög halt klorofyll samt det ämne som är unikt för chlorella; chlorella tillväxtfaktor (CGF).

Lindroos föreslår att vi börjar vår dosering med två tabletter per dag för att successivt öka upp till tio tabletter, om det känns bra för kroppen. Eftersom chlorella verkar utrensande väljer vi att äta höga doser endast i korta intervaller. Chlorellatabletter från Lindroos funkar bra för intensiva kurer.


WellAware Ekologisk Chlorella 200 g

WellAware Ekologisk Chlorella 200 g

Kolla priset hos:

WellAware är ett svenskt varumärke som tillverkar kosttillskott och superfoods utan tillsatser, med ingredienser direkt från naturen. I sortimentet finns både glutenfritt och veganska produkter. Vi tycker det är intressant att de även har en serie med kosttillskott för våra fyrbenta vänner.

Chlorella från WellAware odlas ekologiskt i sötvatten i Kina. Algen torkas efter skörd för att kunna malas till pulver. Påsen innehåller 200 gram och hör till de lite dyrare varianterna på marknaden. WellAware tycker att vi själva kan dosera deras pulver efter smak, tycke och behov. Vi håller med och smakar oss gärna fram i juicer, smoothies och shots!


Wissla of Sweden Chlorella 200 tabletter

Wissla of Sweden Chlorella 200 tabletter

Kolla priset hos:

Svenska företaget Wissla of Sweden tillverkar sina produkter i Stockholm. De har ett noga utvalt sortiment med kosttillskott av hög kvalité. Deras vision är att miljö och hälsa går hand i hand. Därför väljer de enbart premium och veganska ingredienser med hög biotillgänglighet.

Unikt med Wissla är också att deras förpackningar är 100% plastfria! Vi gillar deras helhetstänk för både människors och naturens hälsa. Att förpackningarna är snygga är också ett plus.

Chlorellatabletter från Wissla of Sweden är ekologiskt odlad i Kina. Efter torkningen maler man algen för att göra näringsämnena mer lättupptagliga. Slutligen pressas pulvret till tabletter. Rekommenderad dos är tre till sex tabletter per dag, men tillverkarna föreslår att vi börjar med en lägre dos för att vänja kroppen vid utrensningseffekten.


Helhetshälsa Chlorella EKO 375mg 100 kapslar

Helhetshälsa Chlorella EKO 375mg 100 kapslar

Kolla priset hos:

Helhetshälsa är ett svenskt varumärke som tillverkar vitaminer och kosttillskott i sin egna produktionsanläggning i Östergötland. Tack vare sin egna produktion kan de kontrollera hela kedjan i tillverkningen, från råvara till färdig förpackning. Deras produktion är även ekologiskt certifierad och produkterna så rena som möjligt, utan onödiga tillsatser.

Chlorellatabletter från Helhetshälsa innehåller 375 mg per kapsel. Den torkade algen är krossad för att kroppen ska kunna ta upp näringsämnena på bästa sätt. Metoden är dock helt fri från kemikalier och upphettning för att bibehålla nyttigheterna.

För att garantera att produkten är helt fri från föroreningar och tungmetaller har algen odlats i bassänger med rent vatten. Vi gillar noggrannheten hos Helhetshälsa och deras bra priser.


Superfruit Chlorella 500 mg 250 tabletter

Superfruit Chlorella 500 mg 250 tabletter

Kolla priset hos:

Svenska varumärket Superfruit har ett brett sortiment av superfoods och kosttillskott. I deras senaste tillskott finner vi serien Natural Plant Formula som består av naturliga och veganska kosttillskott. Dessa är alltså helt fria från syntetiska vitaminer och mineraler samt utan onödiga fyllnadsämnen. Vi gillar att Superfruit håller hög kvalité och bra priser.

Chlorellatabletter från Superfruit innehåller hela 500 mg chlorella per tablett. Kapslarna är gjorda av fermenterad tapioka och burkarna av återvunnen PET. Burken rymmer dessutom 250 tabletter och ger oss därmed mycket chlorella för pengarna.

Tillverkarna rekommenderar att vi håller oss mellan fem och tio tabletter per dag. Med fem tabletter chlorella från Superfruit får vi i oss hela 188% av det rekommenderade dagliga intaget för vitamin A!


Superfruit Chlorellapulver 200 g

Superfruit Chlorellapulver 200 g

Kolla priset hos:

Kosttillskotten från Superfruit tillverkas i deras egen produktion här i Sverige. Deras sortiment av superfoods och särskilt pulver, är imponerande. Vi hittar till exempel maca, hampaprotein, rödbetor, ärtprotein och pulver av chlorella.

Superfruits chlorella är ekologiskt odlad under kontrollerade former i sötvattendammar i Kina. Chlorella är en naturlig källa till fosfor, protein och vitamin E. För att komma åt näringen behöver cellväggen i algen krossas.

Superfruits pulver är ett så kallat “broken wall” pulver där biotillgängligheten är optimal. Vi använder chlorellapulver i smoothies, drycker och raw matlagning. Tillverkarna föreslår att vi börjar dosera chlorella med en halv till en tesked för att efterhand öka mängden upp till en matsked.


MEDS Chlorella 100 kapslar

MEDS Chlorella 100 kapslar

Kolla priset hos:

MEDS by MEDS är apoteket MEDS eget varumärke. De har tagit fram egna produkter med avsikt att förbättra hälsan och välmåendet till förmånliga priser.

Bland annat har de skapat en egen serie med kosttillskott. Där hittar vi till exempel tabletter med ashwagandha, mjölksyrabakterier, multivitaminer och chlorella.

Chlorellatabletterna från MEDS innehåller 800 mg chlorella per dagsdos. Kapseln är gjord av cellulosa och rekommenderat dagligt intag är två kapslar. Burken innehåller totalt 100 tabletter och är därför ett bra alternativ till dig som vill testa en intensiv dos av chlorella under en kortare tid.

Chlorella från MEDS har en naturligt hög halt av protein, nyttiga fettsyror och antioxidanter.


MEDS Chlorellapulver 100 g

MEDS Chlorellapulver 100 g

Kolla priset hos:

Chlorella från onlineföretaget MEDS by MEDS innehåller 100 gram grönt pulver. Vi beräknar antalet doser till ca 33. Det rekommenderade dagliga intaget från tillverkarna själva är en tesked. En tesked är därmed ca tre gram.

Den här burken passar dig som vill testa en kort men intensiv period av kosttillskottet chlorella. Vi använder chlorellapulvret för att boosta immunsystemet med vitamin A, E, järn och klorofyll.

Känner du dig lite vågad blandar du pulvret direkt i vatten och tar som en shot. Vi andra blandar gärna en tesked chlorellapulver tillsammans med syrliga juicer eller i en smoothie.


Rawpowder Chlorellapulver 150 g

Rawpowder Chlorellapulver 150 g

Kolla priset hos:

Svenska varumärket Rawpowder har ett brett sortiment av rena, naturliga och näringsrika produkter. De vill ge sina kunder det allra bästa naturen har att erbjuda med ekologiskt certifierade eller vilda växter.

Vi tycker de lyckas bra med det och gillar det stora utbudet av superfoods och kosttillskott. I hyllorna hittar vi bland annat maca, MSM, ceylon kanel, moringa och chlorella.

Chlorellapulver från Rawpowder är ekologiskt odlat i färskvatten i Kina. Pulvret innehåller höga halter av vitamin A och D samt mineralerna järn, jod och zink. Klorofyllhalten utgör 3,2% av den totala mängden av andra näringsämnen.

Rawpowder föreslår att vi tar en halv till en tesked per dag, gärna i smoothies eller andra drycker. Efter två veckor kan vi öka intaget upp till en matsked.


Bulk Ekologiska Chlorella Tabletter 500 Mg

Bulk Ekologiska Chlorella Tabletter 500 Mg

Kolla priset hos:

Brittiska Bulk har ett stort utbud kosttillskott och träningstillskott i stora förpackningar. I sortimentet hittar vi en egen serie med veganprodukter, nutrition särskilt för idrottsutövare, en uppsjö proteintillskott och mycket mer. Deras tabletter med chlorella känns som ett självklart inslag då algen är populär både bland växtätare och träningsintresserade.

Chlorellatabletter från Bulk är ekologiskt odlade och certifierade enligt Storbritanniens största ekologiska organ. Den kraftiga cellväggen i algen är nedbruten med en strålsprutningsprocess.

Detta gör biotillgängligheten bättre och vi kan enkelt ta upp alla nyttigheter från chlorellan i kroppen. Varje tablett innehåller 500 mg chlorella och vi kan välja påsar om 180 eller 540 tabletter. Bulk föreslår att vi tar en till två tabletter upp till tre gånger dagligen i samband med måltid.


Healthwell chlorella kapslar eko

Healthwell chlorella kapslar eko

Kolla priset hos:

Healthwell är Svensk Hälsokosts egna varumärke. Utbudet omfattar en bred mängd kosttillskott, superfoods och hälsokost. Vi hittar till exempel tabletter med kollagen, probiotika, biotin och chlorella.

Chlorellakapslar från Healthwell är ekologiska och veganska. En kapsel innehåller 600 mg chlorella och burken innehåller totalt 200 kapslar. Vi kan dock välja att köpa 400 eller 600 kapslar för ett reducerat pris.

Healthwell räknar att en dagsdos består av tre kapslar och därför omfattar en burk totalt 66 portioner. De tipsar om att svälja tabletterna hela tillsammans med rikligt med vatten och i samband med måltid för att undvika biverkningar.

Eftersom chlorella är rik på fettsyrorna omega 3 och omega 6 samt har höga halter av vitamin A, C, E och järn tycker vi om att ta chlorella kapslar som ett sätt att boosta immunförsvaret.


Healthwell chlorella eko

Healthwell chlorella eko

Kolla priset hos:

Svenska varumärket Healthwell har ett brett sortiment av superfoods i pulver för oss som gillar att blanda kosttillskott direkt i maten. Har du svårt att svälja stora tabletter eller kapslar föreslår vi att du istället väljer chlorellapulver.

Chlorellapulver från Healthwell är ekologiskt odlad i sötvattendammar. Algen skördas varsamt, torkas och mals ner till ett näringsrikt grönt pulver. Pulvret räknas som raw eftersom ingen del av tillverkningsprocessen har inneburit en upphettning av råvaran. Det gör att näringsämnen och antioxidanter är kvar i slutprodukten.

Vi gillar att Healthwell förser oss med högkvalitativa produkter till bra priser. Påsen med Chlorellapulver eko är 200 gram men vid köp av 400 eller 600 gram får vi en mängdrabatt. Perfekt för oss som äter maxdosen på en matsked per dag av denna nyttiga alg!


Solgar chlorella

Solgar chlorella

Kolla priset hos:

Amerikanska Solagar vill ha guldkvalité på sina produkter. Det syns både i deras urval av råvaror och på förpackningarna. Glasburkarna är bärnstensfärgade för att bevara näringsämnena på bästa sätt samt för att enkelt kunna återvinna materialet.

Kapslarna som omsluter kosttillskotten består av en naturlig vattenlöslig försegling. Detta gör att kroppen lättare tar upp näringsämnena i mage och tarm.

Solagar sköter hela produktionskedjan själva under noggrant kontrollerade former. De tillsätter varken socker, salt eller andra tillsatser till sina produkter så vi kan vara säkra på att vi får helt rena tillskott av toppkvalité.

Förutom multivitamintabletter, kan vi hitta ett mer varierat utbud än vad de flesta svenska hälsokostföretagen erbjuder. Exempel är bockhornsklöver, skonsamma järntabletter, cayenne och fläderextrakt. I sortimentet finns också deras chlorellakapslar med “broken cell wall” för hög biotillgänglighet.

Varje kapsel har  520 mg chlorella och burken innehåller totalt 100 kapslar. Eftersom detta är ett lyxigt varumärke med premiumkvalité betalar vi gärna lite mer för den här produkten.


Vad är chlorella?

Bild på celler från chlorella, mikroskåpiskt foto

Chlorella räknas som en av de blå-gröna algerna. Det är en mikroalg, eller så kallad encellig mikroalg, som växer naturligt i sötvatten och anses vara en av naturens mest näringsrika växter.

Chlorella har funnits här på jorden i miljarder år och sägs innehålla mer klorofyll än några andra, för oss, kända växter. Detta har gjort algen populär i detoxkurer och vid rening av kroppen. Dess höga innehåll stöttar bland annat matsmältningen, huden och immunsystemet.

Namnet chlorella kommer från grekiskans ord chloros som betyder grön och ella som betyder liten. Liten grön alg med andra ord. Det är vad chlorella är.

Var odlas chlorella?

Chlorella odlas i sötvattendammar eller bassänger i Japan och Kina. Ekologiska produktioner är noggranna med att odlingen sker långt från föroreningar och i vatten fria från tungmetaller.

Är chlorella nyttigt?

Chlorella är främst känt för sitt höga innehåll av protein, klorofyll och antioxidanter. Den gröna algen består av 60 % vegetabiliskt protein och räknas som en fullvärdig proteinkälla då den innehåller alla essentiella aminosyrorna. Därför har chlorella blivit ett populärt kosttillskott både hos träningsintresserade och växtätare.

Den vackra smaragdgröna färgen kommer från den höga halten klorofyll. Klorofyll stärker immunförsvaret och ger näring till huden. Det är också klorofyllet som har en avgiftande verkan i kroppen. Ämnet binder till sig tungmetaller och andra toxiner som kroppen sedan sköljer ut. I detoxkurer dricker vi därför stora mängder vatten. I klorofyll finns också ämnen som skyddar våra celler från fria radikaler och stärker därmed kroppens naturliga försvar.

I chlorella hittar vi också en hög halt av vitaminer och mineraler:

Betakarotenet i chlorella omvandlas i kroppen till vitamin A vid behov. A-vitamin stärker immunsystemets funktion, hjälper till att bibehålla normal syn och normal hud. Halten jod i chlorella är lägre än hos en havsvattenalg, vilket ger oss ett balanserat intag.

Jod bidrar till att sköldkörteln fungerar normalt, samt normal energiomsättning och kognitiv funktion. Det kan vara svårt att få i sig en lagom mängd jod och vi ser ofta salt vara berikad med denna mineral. Genom att äta chlorella får vi alltså i oss en naturlig mängd jod.

Vidare hittar vi zink i den lilla gröna alg. Zink är viktig för många kroppsfunktioner bland annat för att stärka immunförsvaret och bibehålla en bra syra – basbalans i kroppen. Även de nyttiga fettsyrorna omega 3 och omega 6 finns i chlorella. Dessa bidrar till normal hjärnfunktion, syn och tillväxt.

För att chlorella ska kunna smältas och nyttigheterna tas upp av kroppen behöver cellulosafibrerna tas bort. Därför hittar vi flera sorter av chlorella med så kallad “broken cell wall” märkning. Det innebär att cellväggarna har krossats för att göra näringsämnena mer biotillgängliga, så att kroppen kan tillgodogöra sig nyttigheterna mer effektivt.

Sammanfattningsvis är chlorella en nyttig alg som innehåller en mängd viktiga vitaminer och mineraler, alla essentiella aminosyror och omega fettsyror.

Hur mycket chlorella ska man ta?

Rekommendationerna för dagligt intag kan variera från produkt till produkt. Det har främst att göra med kvalitéen på chlorellan. Men de generella rekommendationerna är att ta från 3 till max 15 gram chlorella per dag. Tre gram motsvarar en tesked medan 15 gram motsvarar en matsked.

Eftersom chlorella kan påverka magen för den som är känslig, samt verkar utrensande på hela kroppen, föreslår de flesta tillverkare att vi börjar med en halv dos. Under en tvåveckorsperiod kan vi sedan öka intaget successivt.

Det viktigaste är att anpassa intaget utifrån sin egen kropp, behov och avsikt. Medan pulver kan tas som ett rent tillskott till maten kan kapslar fungera mer som en kur. Exempelvis vid detoxkurer.

Kan man man ta för mycket chlorella?

Det finns inga uppgifter om att man kan ta för mycket chlorella. Förutom magproblem och stark utrensning finns inga nämnda sidoeffekter. Du bör utgå från hur kroppen svarar på intaget av kosttillskottet och hitta en egen individuell optimal nivå. Troligen är den nivån någonstans mellan de rekommenderade intagen på 3 till 15 gram.

Vad kan man göra med chlorella? (hur äter man det?)

Man kan äta chlorella genom tabletter, kapslar eller pulver. Det är enkelt att använda chlorellapulver i olika slags drycker som juicer, shots och smoothies. Men vi kan även tillsätta det till raw matlagning och bakning, både för den vackra färgen och nyttigheternas skull.

Några av våra favorittips att göra med chlorella är:

  • färskpressad juice av syrliga frukter som äpple, citron och ingefära
  • smoothie med banan, färsk ingefära, veganmjölk och dadlar
  • gröna pannkakor
  • rawbollar

Vad är skillnaden på spirulina och chlorella?

Våra två superalger, chlorella och spirulina, är båda alger som växer i sötvatten och som odlas i Asien. Skillnaden på spirulina och chlorella är att den sistnämnda innehåller betydligt mer klorofyll.

Forskning har visat att chlorella innehåller mest klorofyll av alla plantor som vi känner till. Mikrobiologer har i sina laboratorietester kommit fram till att chlorella innehåller mellan tre och fem gånger så mycket klorofyll som spirulina.

Även sötvattenalgen spirulina är mycket näringsrik men är en så kallad primitiv organism, i jämförelse med chlorellan. Det betyder att algen saknar en riktig cellkärna. Chlorella däremot har en äkta cellkärna och därmed en högre kvalitet av nukleinpeptider.

Dessa bygger upp vårt eget RNA och DNA, som annars snabbt försämras av föroreningar och ensidig kost. Chlorellan innehåller dessutom högre mängd av både järn och essentiella fettsyror än vad spirulina gör.


Här hittar du fler artiklar inom hälsokost!