Bästa ärtprotein 2024: Bäst i test proteinpulver baserat på ärtor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns många bra växtbaserade källor till protein. Ärtor är en mycket bra sådan, då de innehåller mycket protein, är lätta att odla och har en någorlunda neutral smak. Vi har provat många olika ärtbaserade proteinpulver genom åren. Här utser vi våra favoriter och de bästa ärtproteinpulvren på marknaden!

Ärtprotein och gula ärtor

Vilket ärtprotein är bäst i test?

En unik produkt som vi verkligen vill lyfta fram är WellAwares ärtprotein på svenskodlade gula ärtor. Ett naturellt pulver med neutral smak. En utmärkt möjlighet att stötta svenskt jordbruk!

✅ Svenskodlade gula ärter

WellAware Gul ärta proteinpulver

Vill du ha ett ärtprotein med god smaksättning kan vi varmt rekommendera Star Nutritions ärtprotein. Prisvärda och välsmakande!

Gott ärtprotein

Star Nutrition Pea Protein Isolate

Mest prisvärda alternativ är Bulk ärtprotein. De säljer sitt proteinpulver i stora påsar på upp till 5 kg!

✅ Mest prisvärda ärtprotein

Bulk Ärtprotein Pea Protein Isolate

Vill du prova på en mindre påse är vår favorit Superfruit Ärtprotein. Naturligt, ekologiskt och smidigt!

✅ Bra svenskt varumärke

Superfruit Ärtprotein Eko

Kolla även in våra tips på de bästa växtbaserade proteinpulvren! Där går vi igenom massor av helt veganska proteintillskott, baserade på olika proteinkällor.

Recensioner och info om 12 olika veganska ärtproteintillskott

Här kommer en närmare titt på hela 11 helt växtbaserade kosttillskott med ärtprotein. Vi har försökt att fokusera på ärtprotein och inte olika blandningar där ärtprotein ingår. I några sorter finns det dock mindre mängder av annat, men den huvudsakliga proteinkällan i samtliga kommer från ärtprotein.

Du kanske även vill läsa vår artikel där vi jämför kosttillskott med sojaprotein, hampaprotein eller risprotein!

Veganskt Proteinpulver Gul Ärta 500g WellAware

WellAware Gul ärta proteinpulver

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:500 g
Proteinmängd per 100 g:55,6 g
Smaker:Naturell

WellAware Gul Ärta Proteinpulver presenterar sig som ett pålitligt veganskt alternativ för de som söker att öka sitt dagliga proteinintag. Tillverkat i Sverige, med svensk gul ärta som bas, utstrålar produkten en försäkran om kvalitet och lokal produktion. Med en proteinhalt på omkring 80%, är detta proteinpulver ett konkurrenskraftigt tillskott på marknaden.

En av styrkorna hos WellAware Gul Ärta Proteinpulver ligger i dess mångsidighet. Den milda smaken och den lättlösliga konsistensen gör den till en lättanvänd ingrediens i allt från smoothies till bakverk, vilket gör det möjligt för användaren att kreativt integrera den i sin diet. Dessutom är produkten fritt från tillsatser, vilket kommer att uppskattas av de som föredrar rena och okomplicerade produkter.

När det gäller näringsvärden, erbjuder en portion på 35g, 16,9g protein, vilket gör den till en effektiv källa för dagligt proteinintag. Det är värt att notera att WellAware även står ut som ett varumärke, med sitt fokus på att tillverka funktionella kosttillskott och livsmedel inom diverse kategorier som sport, hälsa och skönhet.

Slutligen erbjuder WellAware Gul Ärta Proteinpulver en balans mellan kvalitet, funktionalitet och mångsidighet. Det är en prisvärd och pålitlig lösning för alla som söker en vegansk, högkvalitativ och mångsidig proteinkälla.


Healthwell Ärtprotein Eko

Healthwell Ärtprotein Eko

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:500 g
Proteinmängd per 100 g:80 g
Smaker:Naturell

Healthwell Ärtprotein EKO är en produkt som imponerar med sin renhet och flexibilitet. Detta ekologiska och 100 % vegetabiliska ärtprotein är fritt från tillsatser och smakämnen, vilket gör det till ett utmärkt val för de som söker en naturlig proteinkälla. Den neutrala smaken ger konsumenterna friheten att smaksätta och söta produkten som de föredrar, vilket lämpar sig väl i allt från smoothies till grötar.

Den ekologiska märkningen garanterar att produkten har uppfyllt strikta krav genom hela produktionsprocessen, vilket inkluderar allt från odling till lagring. Denna stringens återspeglas i produktens kvalitet och pålitlighet. Med 80 % proteininnehåll erbjuder Healthwell Ärtprotein EKO inte bara en rik proteinkälla, men också en produkt som är naturligt glutenfri, vilket gör den tillgänglig för en bredare konsumentgrupp.

Ärtproteinets breda aminosyraprofil kompletteras väl med ris- eller havreprotein, vilket möjliggör en fullvärdig aminosyraprofil. Detta är särskilt viktigt för individer som önskar maximera upptaget och dra full nytta av proteinets kvaliteter.

Det framstår som klart att Healthwell Ärtprotein EKO är en mångsidig och pålitlig proteinkälla, som är både hållbar och hälsosam. Den möjliggör enkel integrering i olika måltider och mellanmål, vilket gör den till en praktisk del av den dagliga kosten för de som lever aktivt eller söker att öka sitt proteinintag.

Sammanfattningsvis erbjuder Healthwell Ärtprotein EKO en högkvalitativ, ekologisk och vegetabilisk proteinkälla som är lätt att anpassa och integrera i den dagliga kosten, och som möter behoven hos de som värderar renhet och mångsidighet i sina kosttillskott.


Body Science Ärtprotein

Body Science Ärtprotein

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:750 g
Proteinmängd per 100 g: 72 g
Smaker:Double Rich Chocolate, Apple Pie

Det här tveklöst ett av de mest välsmakande ärtproteintillskotten på marknaden. Body Science tar sin smaksättning på allvar, och lyssnar på sina kunders önskemål. Tyvärr finns ärtproteinet i skrivande stund endast i två smaker, men båda blev riktiga favoriter direkt.

Tillskottet består av ärtprotein från Kanada och håller väldigt hög kvalitet, med bra proteinmängd och någorlunda lättblandat. Ärtprotein är ju lite speciellt och gör sig bäst i mixer, men går även att skaka ordentligt med vatten eller en tunn växtbaserad mjölk.

Enligt tillverkarna själva är en stor fördel med denna produkt just smaken, som de menar beror på de fina råvarorna. Istället för att köpa in billigaste möjliga ärtorna från exempelvis Kina, har de satsat på kvalité. Ärtorna som används har inte samma bismak och eftersmak som många andra sorter, vilket faktiskt märks när du dricker den. Vår favorit var chokladsmaken som är len och starkt chokladig, utan märkbara eftersmaker. Stor skillnad mot många andra varianter vi testat genom åren.

En annan fördel värd att nämna är priset. Body Science Ärtprotein köps till ett konkurrenskraftigt pris, men innehåller råvaror av hög kvalitet. Vill du ha ett välsmakande ärtprotein bör du testa denna sort omgående!


Star Nutrition Pea Protein Isolate – Bäst i test ärtprotein

Star Nutrition Pea Protein Isolate

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:1 kg
Proteinmängd per 100 g:70-84 g (beroende på smak)
Smaker:Banana Chocolate, Chocolate, Chocolate Brownie, Strawberry, Vanilla, Naturell

För dig som gillar att få i dig mycket extra protein i samband med träning, är Pea Protein Isolate från Star Nutrition ett riktigt bra val. Proteinpulvret är i grund och botten ett rent ärtproteinisolat. Den naturella smaken innehåller inga andra tillsatser. I de smaksatta varianterna finns lite smakämnen, sötningsmedel med mera tillsatt.

Om du vill kunna blanda till snabba proteinshakes som är både goda och nyttiga, är det här ett riktigt bra kosttillskott. Det är lätt att blanda ut i bara en shaker, även om det gör sig allra bäst när du mixar det (kolla in några av marknadens bästa shakers hos Smartshake!). Perfekt att mixa med antingen vatten, havredryck eller liknande. Det går även att ha i gröten eller att baka med.

För oss som är veganer som gillar att träna mycket, vill bygga muskler och så vidare, är detta en riktigt drömprodukt. Vi gillar verkligen smakerna, särskilt jordgubbssmaken blandad med havremjölk är en riktig höjdare. Ett par skopor efter träningen är perfekt och det är en lättdrucken shake med bra proteinmängd.

Star Nutritions ärtprotein säljs i lagom stora förpackningar om 1 kg och är perfekta för att använda regelbundet. Det här är en prisvärd, välsmakande och mycket trevlig proteinprodukt som passar utmärkt för tränande veganer. Om du vill ha smaksatt ärtprotein så är det här det bästa valet!


Bulk Ärtprotein – Mest prisvärda ärtproteinet

Bulk Ärtprotein Pea Protein Isolate

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:500 g, 1 kg, 2,5 kg, eller 5 kg
Proteinmängd per 100 g: 72-80 g (beroende på smak)
Smaker:Naturell, Banan, Vanilj

Det här är ett intressant proteinpulver som går att köpa både i mindre och större förpackningar. Det är populärt att beställa i större mängder från Bulk, eftersom du då får väldigt mycket protein till ett väldigt bra pris.

En sak som skiljer det här ärtproteinet från många andra är att även den naturella varianten innehåller sötningsmedel i form av Stevia. Pulvret är tillverkat av gula ärtor, vilket också på det stora hela beskriver smaken.

Den främsta fördelen med Bulk Ärtprotein är att du kan köpa det i storpack till bra priser. Det är ett riktigt bra alternativ för dig som vill få i dig mycket protein. Vi gillar framförallt den naturella varianten, som gör sig allra bäst mixad i en rejäl smoothie. Det finns många sätt att hantera smaken, men många upplever att den kan vara sträv och tråkig om du bara blandar den med vatten. I en bra mix med goda bär, växtdryck med mera så är den utmärkt.

Om du föredrar en färdig smaksatt proteindryck så föredrar vi Star Nutrition eller Weider, då de helt enkelt smakar bättre. Men om du vill bulka upp ordentligt med ärtprotein så är Bulk ärtprotein förmodligen det allra mest prisvänliga alternativet! Bra proteininnehåll till ett riktigt bra pris helt enkelt.


Weider Vegan Protein

Weider Vegan Protein

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:750 g
Proteinmängd per 100 g: 72-80 g (beroende på smak)
Smaker: Berry Mix, Chocolate, Iced Cappuccino, Matcha Mango, Pina Colada, Vanilla

Det här proteinpulvret från Weider är faktiskt ett blandprotein, men den huvudsakliga ingrediensen är just ärtproteinisolat. Därutöver innehåller den en liten mängd risprotein och även en liten blandning annat såsom quinoa, bovete, lite frukt- och grönsaksextrakt med mera. Men över 80% av innehållet är alltså ärtprotein.

En av de riktigt stora fördelarna med det här proteinpulvret enligt oss är smaken. Men detta är förstås en subjektiv upplevelse. Recensionerna på nätet kring smakerna brukar variera från ”superäckligt” till ”godaste jag någonsin smakat”.

Vi som provat här på Veganstark tycks vara hyfsat överens om att Weider Vegan Protein smakar bra i alla fall. En stor favorit för oss blev Iced Cappuccino. Blandar du ut den med havremjölk får du som en liten iskaffe-smoothie, som är både smakfull och laddad med protein. Ärtprotein kan upplevas lite strävt, men det blir en hyfsat smooth drickupplevelse här, även genom att bara skaka den i en shaker.

Det uppenbart negativa med den här produkten är att priset är lite högre. Det är dock svårt att jämföra det här kosttillskottet mot andra rena ärtprotein, eftersom Weider innehåller en hel del annat. Om du vill få i dig en större bredd av näringsämnen och lite andra proteinkällor på samma gång, kan det vara en fördel. Om du bara vill ha ett rent ärtprotein finns det bättre alternativ.

Hur som helst vill vi verkligen slå ett slag för Weider Vegan Protein om du vill prova ett ärtprotein med unika och riktigt intressanta smaker. En kvalitetsprodukt som är väl värd att prova!


MyProtein MyVegan Pea Protein Isolate

MyProtein MyVegan Pea Protein Isolate Ärtprotein

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:1 kg eller 2,5 kg
Proteinmängd per 100 g:80 g
Smaker:Naturell, Coffee & Walnut, Strawberry, Chocolate

MyVegan är en serie med veganska kosttillskott som ofta är väldigt prisvärda. Deras ärtprotein är en sådan produkt, som finns i flera smaker och storlekar och är ett mycket bra och billigt proteintillskott!

Smakerna på det här proteinpulvret är originella och Coffee & Walnut var en intressant mix. Den hade en rikigt angenäm smak och tillsammans med en väl kyld mandel- eller havremjölk var den riktigt trevlig i shakern. Även jordgubben var riktigt fräsch och har inga framträdande bismaker, även om drycken kan upplevas lite sträv. Om du är känslig för ärtsmaken kan den dock kännas och då gör sig pulvret bäst tillsammans med andra ingredienser i en smoothie.

Om du vill ha ett välsmakande ärtprotein till ett riktigt bra pris så bör du helt klart ta en titt på MyVegan Pea Protein Isolate. Intressanta smaker och bra kvalitet, till ett väldigt schysst pris helt enkelt.


Superfruit Ärtprotein Eko

Superfruit Ärtprotein Eko

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:400 g
Proteinmängd per 100 g:83 g
Smaker:Naturell

Det här ärtproteinet från Superfruit är ett ekologiskt och rent pulver utan tillsatser. Den enda ingrediensen är proteinpulver från ekologiskt odlade ärtor. Det säljs i ganska små förpackningar på 400 g och är därför i slutändan en lite dyrare produkt än många andra liknande tillskott, sett till kilopríset.

Superfruit ärtprotein är neutralt i smaken och gör sig utmärkt att använda i både smoothies och bakning. Det är en lättanvänd produkt som adderar protein utan att ta över smaken.

Om du aldrig provat rent ärtprotein tidigare kan Superfruit vara en lämplig start, eftersom det är en ganska liten förpackning, som tar lite plats och är lätt att dosera. Om du vill använda ärtprotein regelbundet för att öka ditt proteinintag hade vi nog föredragit en lite billigare sort i större förpackningar.


Holistic Ärtprotein Ekologisk

Holistic Ärtprotein Ekologisk

Kolla priset hos:

Storlek förpackning: 750 g
Proteinmängd per 100 g:82,9 g
Smaker:Naturell

Det svenska varumärket Holistic har många trevliga kosttillskott, som ofta är helt veganska. Det här proteinpulvret innehåller proteinisolat från kanadensiska ekologiska gula ärtor. Det är en väldigt avskalad produkt, med naturell smak, utan tillsatser.

Med en hög proteinhalt, bra aminosyraprofil och en väldigt neutral och lättkonsumerad smak, är detta en riktigt bra produkt. Den ligger helt ok prismässigt och kommer i en lagom förpackning på 750 g.

Med en bra shaker är det lätt att blanda ut proteinpulvret hyfsat bra, men allra bäst gör det sig i en mixer. Tack vare att Holistics ärtprotein är naturellt i smaken är det perfekt att använda i till exempel smoothies. Det fungerar även utmärkt med mindre mängder i till exempel veganska pannkakor.

Holistic Ärtprotein är en riktigt fin ekologisk produkt med många goda kvalitéer till ett bra pris. Om du vill hålla det enkelt och naturellt är detta definitivt en produkt att spana in.


Powerfruits Ekologiskt Ärtprotein

Powerfruits Ekologiskt Ärtprotein

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:500 g
Proteinmängd per 100 g:80 g
Smaker:Naturell

Här har vi ännu ett ekologiskt naturellt ärtprotein, denna gång från Powerfruits. Detta varumärke har många produkter som är just naturliga och ekologiska. De använder sig av en väldigt simpel design på sina förpackningar och fokuserar istället på att ha bra och rena produkter.

Proteinpulvret är naturligt och milt i smaken. Det är väldigt likt till exempel Superfruits ärtprotein, både i smak, konsistens och produktens ursprung. Powerfruits ligger faktiskt vanligtvis något lägre i pris, så det kan vara skäl att prova denna produkt framför andra.

Powerfruits ekologiska ärtprotein är en simpel men välfungerande källa till lättblandat protein. Förpackningen är ganska liten och passar dig som vill prova ärtprotein, eller som vill boosta dina smoothies med mindre mängder till exempel. En helt ok produkt, väl värd att prova!


Olga Rönnbergs Ärtprotein

Olga Rönnbergs Ärtprotein

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:1 kg
Proteinmängd per 100 g:80 g
Smaker:Vanilj, Skogsbär

Det här proteinpulvret kommer från Olga Rönnbergs varumärke. Olga är en coach och fitnessinspiratiör, bland känd som grundare till MammaFitness. Det finns i två smaker och är sötat med stevia.

Olga Rönnbergs ärtprotein är en helt ok produkt. En ganska milt sötad och smaksatt variant, där den som är ovan med ärtprotein kommer att känna en del bismak. För dig som provat ärtprotein tidigare är dock bismaken inte särskilt framträdande. Överlag ett lättdrucket och trevligt proteinpulver enligt oss. Passar givetvis utmärkt i smoothies, eller i mindre mängd i gröten.

Det finns dock inget som får denna produkt att sticka ut från mängden enligt oss. Den är inte jättedyr, men kostar ändå lite mer än andra jämförbara produkter, vilket gör att detta inte blir någon av våra främsta rekommendationer.

Olga Rönnbergs ärtprotein är en ok produkt, med bra proteininnehåll i en lagom förpackning. Värd att prova, även om det inte är vårt absoluta toppval.


Sunwarrior Warrior Blend

Sunwarrior Warrior Blend

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:750 g
Proteinmängd per 100 g:64–78 g (beroende på smak)
Smaker:Naturell, Choklad, Vanilj, Bär

Sunwarrior är ett otroligt populärt varumärke internationellt, när det gäller växtbaserade proteintillskott. Den här sorten kallas för Warrior Blend och den huvudsakliga ingrediensen är ärtprotein, men den innehåller även en liten mängd hampaprotein, gojibär samt MCT-olja. De smaksatta varianterna innehåller lite olika aromer och är sötade med stevia.

En sak som direkt sticker ut när det gäller Sunwarrior Warrior Blend är den starka sötningen från stevia. Det är lite av en vattendelare; en del älskar det, andra tycker att det är en alldeles för stark artificiell sötma. Det märks av i båda smaker, men är allra mest påtagligt i vaniljvarianten. Den naturella är osötad och har en ganska neutral smak.

En annan sak som tyvärr sticker ut mer uppenbart negativt, är det höga priset. Det här är en importprodukt som tyvärr är den dyraste av alla ärtproteiner vi testat. Dock kan vi inte helt och hållet jämföra rakt av, eftersom detta är en blandprodukt med bland annat en liten mängd hampa.

Vi ska dock säga att vi gillar den här produkten. Den är intressant som ett alternativ för dig som kanske provat lite olika veganska proteinpulver, men inte gillat smakerna. Sunwarrior sticker ut och brukar ofta uppskattas även bland folk som inte äter växtbaserat vanligtvis.

Vårt slutliga omdöme för Sunwarrior Warrior Blend är att det är ett gott och väldigt sött proteinpulver, som är intressant att prova. På grund av det höga priset är det dock inte något vi hade köpt regelbundet.


Sunwarrior Clean Greens & Protein

Sunwarrior Clean Greens & Protein

Kolla priset hos:

Storlek förpackning:175 g
Proteinmängd per 100 g:72 g
Smaker:Chocolate, Tropical Vanilla

Det här är en lite annorlunda produkt bland ärtproteinpulvren. Det är kanske mer att betrakta som en källa till nyttiga grönsaksextrakt, även om det innehåller ärtprotein som huvudsaklig proteinkälla.

En burk Sunwarrior Clean Greens & Protein innehåller endast 175 g, vilket enligt serveringsförslaget bara ger cirka 7 portioner, med 18 gram protein i varje. Det är tyvärr en väldigt dyr produkt som är lite svår att känna att den är värd pengarna.

Förutom ärtprotein innehåller produkten bland annat MCT-olja, gojibär och en mängd olika grönsaksextrakt. Det finns förmodligen en del nyttigheter här i form av olika mikronutrienter, och du får i dig en del järn och kalcium med ditt protein.

Smakerna är ok, faktiskt rätt goda om du gillar den starka sötman från stevia. Hade produkten legat bättre i pris hade vi känt att den är lite mer intressant, men känner vi att det skulle ta emot att rekommendera den. Du kan själv konstruera en liknande produkt genom att köpa grönsaksextrakt i en färdig blandning och sedan mixa med ett annat ärtprotein, för liknande hälsoeffekt.

Det är inget fel på Sunwarrior Clean Greens & Protein, och vi kan tycka att den är värd att prova. Men för oss är den lite för dyr för en allmän rekommendation.


NutriZing Organic Pea Protein Powder

NutriZing Organic Pea Protein Powder
Storlek förpackning:1 kg
Proteinmängd per 100 g:80 g
Smaker:Naturell

Det här är ett ärtprotein från det brittiska familjeföretaget NutriZing. De säljer diverse kosttillskott och bland deras proteinpulver är ärtprotein deras främsta produkt.

I Sverige handlar du lättast NutriZing ärtprotein hos Amazon, där de använder sig av den lite lustiga beskrivningen ”veganärt proteinpulver”. Oklart hur de landade i det ordvalet, men vi tyckte det var lite kul.

Hur som helst är det här ett simpelt, naturellt och ekologiskt proteinpulver baserat på 100% kanadensiska ärtor. Produkten är både certifierad av The Vegan Society och av Organic Soil Association.

En fördel med den här sorten kan vara att du vet var ärtorna kommer ifrån. Vissa andra producenter gillar benämningar som ”icke-EU jordbruk”, vilket ofta är en skönmålande beskrivning för att ingredienserna kommer från Kina. Det i sig behöver inte vara något negativt, men transparens är ju alltid trevligt.

Det här är inte den allra billigaste sorten, men inte heller dyrast. Den ligger helt ok i pris och om du vill prova ett ekologiskt ärtprotein så är NutriZing Organic Pea Protein Powder ett rimligt alternativ i slutändan.


Hur tillverkas ärtprotein?

Ärtprotein tillverkas genom att man maler torkade gula ärtor till ett pulver. Ur detta pulver filtreras sedan fibrerna och stärkelse ut. Kvar blir i huvudsak proteinet, även kallat ärtproteinisolat.

Det är i grund och botten ett väldigt rent protein, fritt från vanliga allergener som soja, och givetvis helt utan animaliska ingredienser.

Blir man gasig i magen av ärtprotein?

Vanligtvis är ärtprotein inte något större problem för magen. Även hos folk som annars blir uppsvällda eller gasiga av ärtor, brukar ärtproteinisolat vara betydligt lindrigare. Detta beror på att pulvret innehåller väldigt lite fibrer och är ett ganska lättsmält och rent kosttillskott.

Det är dock vanligt att känna ganska stor mättnadskänsla efter att ha konsumerat ärtprotein. Detta är en positiv effekt för många, men kan påverka aptiten, vilket är värt att känna till.

Slutligen är det värt att veta att ärtprotein innehåller lite mer naturligt salt, än många andra proteintillskott. Detta är inget problem för de allra flesta, särskilt inte i de mängder pulver som vanligtvis konsumeras. Men för den som behöver äta en kost med lågt saltintag är det bra att känna till.

Är ärtprotein bra för muskelbyggnad?

Ja. Ärtprotein är ett pulver med väldigt hög proteinhalt, vanligtvis över 80%. Det är dessutom en form av protein som kroppen är väldigt bra på att ta upp.

Ärtprotein är ett komplett protein, det vill säga: det innehåller alla 9 essentiella aminosyror. Det ska dock nämnas att det är lite lågt på aminosyrorna Metionin och Tyrosin.

Det är därför man ibland hör att man bör blanda eller variera med till exempel risprotein som innehåller lite mer av dessa aminosyror. För de allra flesta kommer detta inte vara något större problem, så länge du äter en allsidig kost, i synnerhet om du konsumerar soja.

För den som vill optimera sitt proteinintag, eller har en mer begränsad vegansk kosthållning till exempel med sojaallergi kan det vara viktigare att räkna lite på aminosyraprofilen.

En annan fördel med ärtprotein är att det innehåller förhållandevis höga nivåer av järn också.


Här kan du läsa fler artiklar om kosttillskott som är lämpliga för veganer!